אגב...

אגב...

לאני הטבעי/הרגיל.. יש מוח "רועש", המחשבות רצות ודמיונות זורמים לכל הכיוונים... ידוע לי שזה לא דבר טוב ויש "להשקיט" את המוח, להגיע למונחה במובן מסויים, משמעת עצמית. שיטה אחת שקראתי עליה היא להכניס את הנשימה/תהליך הנשימה לתודעה וכך לתת למוח "תעסוקה" קלה אבל רציפה יותר כיוון שהנשימה תמיד קיימת (כל עוד אנו חיים). וכאן יש לי 2 שאלות: אני מנסה את השיטה הנ"ל כבר יומיים וזה... לפעמים עובד, דרושים עוד אימונים. אבל מכיוון שאני מונשם ולא נושם בכוחות עצמי, האם השיטה בכלל שווה משהו בשבילי? ו... האם ישנם עוד שיטות נוספות שאני יכול לנסות? כאלו שלא דורשות פעולות פיזיות וניתנות ליישום ביום-יום כמו השיטה הנ"ל.

drall

New member
ובכן נכה יקר

יש לי פיתרון בשבילך אבל אני לא יודע אם תרצה כל כך לאמץ אותו. אתה מבין , החיבה שלך למסע בין כוכבים ולמוסיקה אלקטרונית וכן הלאה , גם היא מוגדרת למעשה בתור מחשבה. אם תתחיל להתעסק עם המחשבות יתכן שתמצא את עצמך מחבב את מסע בין כוכבים כמו את "קטנטנות" או במקרה שגם אותן אתה אוהב אז את התוכנית גוד לאק שאף אחד לא צופה בה למעשה. טוב , זה באמת החשבון שלך , אתה יודע. יצא לי להכיר כמה מונשמים ואני לא בטוח שמדיטציות נשימה מתאימות להם,אחרי הכל מדובר כאן בטיפול באוטומציה הרווחת של מנגנון הנשימה ואצלך , מה לעשות , זו אוטומציה אמיתית,אז אין שום סיבה שתטפל בה. מה שהייתי מציע לך זו את טכניקת החושך שאני מתאר באזור המאמרים של הפורום הזה. אבל תזכור, את הסוף של הדרך הזאת אתה לא תמצא בשום מפה. דרול

wee man

New member
אני ניסיתי מדיטצית חושך כמה פעמים

ואני ממליץ עליה מאוד!!!

מעניין...

שיטת החושך.. מעניין. עדיין לא מבין מה קשור למסע בין כוכבים ושאר דברים שאני אוהב.. אחרי הכל יש זמן ומקום לכל דבר. אבל בכל מקרה תודה על הרעיון, אנסה זאת בהקדם , אם אצליח לייצר חושך מוחלט:)

אינקה

New member
מנטרה

שימוש במנטרה הנאמרת באופן שכלי יכול לעזור לך. המנטרה הידועה והאוניברסלית ביותר היא "אום" (OM)- מילה מסמלת את "התודעה האינסופית ההווה בכל אשר רצונה מתקיים אפילו בגוף". ע"י חזרה על המנטרה באופן מילולי ו/או שכלי, הפיזור השכלי "נאסף" וההכרה מתמקדת. הרעיון הוא ממש להשקיע את עצמך אל תוך אמירת המנטרה עד כדי "שיכחה עצמית". ידעתי שתשאל אז...לא, לא כדי לברוח מעצמך או מן המציאות - אלא כדי למקד את ההכרה באופן מושלם ללא הפרעות חיצוניות, וה"אני" גם הוא "חיצוני" לתהליך זה. שכן ה"אני" הוא תחושה שהיא תוצר "מחשבה" אך במדיטציה הנך משקיט כל מחשבה. והכי חשוב במדיטציה ובכלל: תיהנה!

עוד רעיון.. תודה

אני אנסה זאת. מקווה שאצליח.. המוח שלי מעולם לא היה הכי ממושמע ותמיד נסחף למחשבות ורעיונות ו"חקירות עצמיות".. אבל נראה איך ילך אחרי מספיק אימונים. שוב תודה על הרעיון.

drall

New member
אתה יודע מה זה מנטרה אינקה?

אין שום קשר בינה ובין מדיטציה. כדי שתבין , קצת על אסטרולוגיה הודית. האסטרולוגיה המערבית היא מאוד סימבולית - פסיכולוגית בימינו. יותר נוטה לאבחן את האישיות שלך מאשר משהו אחר. האסטרולוגיה ההודית היא נבואית דטרמיניסטית , כלומר , היא אומרת לך מה יקרה לך בלי קשר למי אתה ומה אתה. לדוגמא "בגיל עשרים תפתח חנות ,בגיל עשרים ושבע תתחתן , בגיל שלושים וארבע יהיה לך ילד חולה." הדוגמא הקלאסית לקריאות האלו היא ההרוסקופ המפורסם של שרילה פרהופדה שאמר "אחרי גיל שישים תחצה את האוקינוס ותקים מאות מקדשים לקרישנא." עד כאן? ומה קורה כשהתחזית גרועה? אז יש שתי דרכים להמלט מרוע הגזירה דרך אחת , השמורה למקרים קלים , היא שימוש באבני חן אותם ההודים נוטים לשבץ בתכשיטים שונים. לכל אבן יש כוכב והיא מסוגלת לווסת את ההשפעות שלו. למקרים יותר מורכבים קיימות מנטרות. אלו צלילים מיוחדים שאמורים לשלוט במידה מסויימת על השפעת גרמי השמיים ויש הרבה מאוד מנטרות להרבה מאוד שימושים. זהו! עכשיו אתה מבין למה אושו כל כך צחק על המדיטציה הטרנסטנדלית? אסטרולךוגיה הם מוכרים בתור מדיטציה דרול

אינקה

New member
אני קונה!

העובדה שמישהו מוכר טכניקה אסטרולוגית בתור "מדיטציה" אינה רלוונטית כל עוד היא פועלת - והיא פועלת. השפעת אמירת המנטרה על הקוגניציה אינה ניתנת לסתירה, ולכן היא משמשת לתירגולים פרה-מדיטטיביים. אני מבין היטב מדוע אושו צחק מן המתחרה עם הרולס-רויסים, אבל אין זה פוסל טכניקות מנטרה באופן גורף. יתר על כן - לכל צ´אקרה יש צליל המשמש כמנטרה ומאפשר פיתוחה וטיפול בה. מדובר בפשטות על תדר מכוון. ה"אום" הוא הצליל ששייך לעין השלישית ומשום כך גם מרכז את האנרגייה של המודעות שם לקראת עלייתה לכתר הראש. המנטרה פועלת כקושרת וממקדת את ההכרה, ומשום כך גם מתאימה מאוד למי שהכרתו מופרעת. כך ניתן למצוא את המנטרה בשימוש שיטות פרה-מדיטטיביות "אלימות" ו"גסות" ולאנשים שקשה להם להשתחרר להפרעות חיצוניות בדרך אחרת. מנטרה משמשת לטעמי כ"אנטיביוטיקה" של מדיטציה. חזק, אלים ויעיל. אולי משום כך משתמשים בהן במ"ט רק 20 דקות ביום... האם יש דרכים טובות יותר? בהחלט כן. ולמען האמת - לא אמירת המנטרה מביאה עד להארה, אלא האוטומטיזציה שלה מאפשרת להכרה להתנקות, ואז מאפשרת ל"עצמי" למצוא את עצמו ולהתעלות מעל תנועת המחשבה היחידה המתחוללת בקוגניציה המתרגלת.

אינקה

New member
קניתי!

העובדה שמישהו מוכר טכניקה אסטרולוגית בתור "מדיטציה" אינה רלוונטית כל עוד היא פועלת - והיא פועלת. השפעת אמירת המנטרה על הקוגניציה אינה ניתנת לסתירה, ולכן היא משמשת לתירגולים פרה-מדיטטיביים. אני מבין היטב מדוע אושו צחק מן המתחרה עם הרולס-רויסים, אבל אין זה פוסל טכניקות מנטרה באופן גורף. יתר על כן - לכל צ´אקרה יש צליל המשמש כמנטרה ומאפשר פיתוחה וטיפול בה. מדובר בפשטות על תדר מכוון. ה"אום" הוא הצליל ששייך לעין השלישית ומשום כך גם מרכז את האנרגייה של המודעות שם לקראת עלייתה לכתר הראש. המנטרה פועלת כקושרת וממקדת את ההכרה, ומשום כך גם מתאימה מאוד למי שהכרתו מופרעת. כך ניתן למצוא את המנטרה בשימוש שיטות פרה-מדיטטיביות "אלימות" ו"גסות" ולאנשים שקשה להם להשתחרר להפרעות חיצוניות בדרך אחרת. מנטרה משמשת לטעמי כ"אנטיביוטיקה" של מדיטציה. חזק, אלים ויעיל. אולי משום כך משתמשים בהן במ"ט רק 20 דקות ביום... האם יש דרכים טובות יותר? בהחלט כן. ולמען האמת - לא אמירת המנטרה מביאה עד להארה, אלא האוטומטיזציה שלה מאפשרת להכרה להתנקות, ואז מאפשרת ל"עצמי" למצוא את עצמו ולהתעלות מעל תנועת המחשבה היחידה המתחוללת בקוגניציה המתרגלת.

drall

New member
וכאן הפיספוס הגדול ../images/Emo70.gif

בוודאי שטכניקה אסטרולוגית יכולה להוות מדיטציה, כמו התגרדות וכמו צפייה בטלביזיה. ילד שמכיר טוב את בית הספר תמיד ימצא מהיכן לחמוק. כמעט כל דבר יכול להיות מדיטציה בשביל מי שבקי ורגיל בה, אבל אי אפשר להנחית את השיטה הזאת על אחרים. זה פשוט לא עובד, או בוא נגיד את זה ככה, זה עובד ברמה הספציפית. אולי פעם בעשרת אלפים כשהגוף נמצא באיזו נקודה סינגולארית מבחינה מטאבולית. העניין הוא שבתור מי שיודע מה זה מדיטציה ,אתה לא תהיה מסוגל להבין איך זה שמנטרה עובדת אצלך ולא תעבוד אצל אחרים. אבל תודה באמת שכל פעם אתה סולל לי את הדרך להנחתת הטיעונים. דרול

אינקה

New member
מה לעשות - זה עובד

המנטרה עצמה אינה מדיטציה (כמו רוב האימונים המדיטטיביים), אך פועלת ככוח קושר על ההכרה כדי להגיע למצב פרה-מדיטטיבי. משם והלאה ה"עצמי" בוחן את עצמו והטכניקה כבר לא משנה. ברור שזה לא מתאים לכל אחד - אבל בהחלט עובד למי שמתחבר לזה. צריך להבין שאימון מידטטיבי על אובייקט שונה מתרגילים אנרגטיים ודמיון מודרך, וכאובייקט מדיטציה מנטרה טובה לפחות כאחרים. אני אישית משתמש ומלמד מנטרה רק לצורך ריכוז והתנקות ראשוניים, למרות שהיא יכולה לקחת רחוק יותר בגלל ההשפעה על מסלולים אנרגטיים בפה ותיבות התהודה, וכיוונון הקוגניצייה פנימה. נ.ב. בגלל תקיעת הדף במחשב התגובה הקודמת יצאה כפולה, אנא מחק אחת מהן בטובך.

תודה על המידע

מעניין ביותר.. אך אני מקווה שלא תכעס אם התעקש להאמין (בין אם נכון או לא, לא אכפת לי) שרק אני ואני בלבד אחראי ל"גורלי"/עתידי והכל פתוח. לא מקובל עלי שהכל כתוב לי אי שם.. כן..אולי בתור עצה אבל לא בתור עובדה. "i beleive in destiny, not in pre-destiny" - james t. kirk by gene roddenbry

zoozoo7

New member
מנטרות

לגבי המנטרות, מה שכתבת נכון אבל לא שלם. החסרת דברים חשובים וקשורים לתפקיד המנטרה במדיטציה. נכון שבאסטרולוגיה וודית משתמשים באבנים טובות ובמנטרות. רגע היציאה לאוויר העולם הוא מעין המפץ הגדול בזעיר אנפין ויוצר את השפעותיו על היקום כולו ולהפך גם. למצב היקום כולו באותו רגע, יש השפעה על הרך הנולד ולצורך העניין, מצב הכוכבים. לאבנים טובות יש איזשהו אורך גל (אני לא יודע להסביר בדיוק מהו סוג הגל) שאמור לסתור השפעות שליליות שיבואו מין הכוכבים על העונד את אותם אבנים. טכניקה אחרת "לסדר" את ההשפעות השליליות של הכוכבים היא יגיה.yagya . זהו טקס שמוקדש להסרת ההשפעות השליליות על ידי שירת מנטרות מסוימות שלצליל שלהם אורך גל (או גלים) מסוימים עם השפעות מבטלות על הגלים השלילים שיוצרים מבנה הכוכבים או עם השפעות מחזקות למה שדרוש, הכל בהתאם להמלצת האסטרולוג. לצלילים או מנטרות לצורך העניין, יש גם אורך גל עם השפעה היכן שהוא צריך להשפיע. לכן משתמשים במדיטציה במנטרות כדי ליצור את ההשפעה אותה אנו רוצים ליצור (התנסות בהוויה הטהורה). עכשיו, בדיוק מאותה סיבה שלכל אדם מתאימים ספציפית אבן יקרה, או מנטרות ספציפיות כנגד השפעת כוכבים שלילית ולא כולם מקבלים את אותה אבן או מנטרות, כך גם עם המנטרות למדיטציה. ישנו ידע איך להתאים מנטרות לאנשים. אם תיתן לאדם מנטרות בצורה שרירותית, אתה יכול לעשות לו נזק. לדוגמא, המנטרה "אום" היא מנטרה ספציפית של נזירים. היא גם שייכת ל צ´אקרת הראש (אם אני לא טועה) ואומרים שתרגול שלה מחזק אומנם את הצ´קרה הזאת אבל על חשבון זאת של הלב. אם תיתן אותה לבעל משפחה, יכולה להיות לה השפעה שתרחיק אותו ממשפחתו. אפשר להתווכח עם מ.ט. היא טובה או לא עד מחר אבל הם יודעים איך ואיזה מנטרות לתת. אני נחרד כשאני שומע שיש כאלו שנותנים מנטרות חופשי בלי להבין כל מנטרה מה תפקידה. זה לא נעים אם אתה אדם שרוצה להתנסות בהוויה הטהורה ונותנים לך מנטרה שמחלישה את השפעתו של כוכב שהוא בעל ההשפעה המחזקת העיקרית בחייך. לגבי מה שאושו אמר על המנטרות ומ.ט. כבר כתבתי לך בעבר שכל גורו יגיד בכל הזדמנות שהטכניקות שלו הן הכי טובות. אם הוא יגיד שיש טכניקות יותר טובות ממה שהוא מלמד הוא יישאר רק עם קטורת. אחת השיטות שאושו נקט בהן היו לרדת על טכניקות אחרות. זה הרחיק תלמידים מפקפקים מאותן טכניקות.

אינקה

New member
מסכים

יתכן ובאמת ההתנגדות של דרול למנטרות נובעת מאושו, שכן לי נסיון חיובי מאוד בעניין. זה לא משנה תחומים אחרים במ"ט ובעיקר את העובדה שמדיטציה אינה רק טכניקה ומי שמלמד כך חוטא לתלמידיו... אבל זה דיון שלא נחזור עליו שוב, אני מאמין - לפחות בזמן הקרוב.

zoozoo7

New member
לא נחזור על הדיון

השאלה שלי היא: אם אתה מלמד מדיטציה עם מנטרה, לפי איזה קריטריונים אתה נותן את המנטרות לתלמידים?

אינקה

New member
קרטריונים למתן מנטרה:

א. איני מלמד בד"כ מנטרה ב. אם כן - "אום" בלבד, ורק במקרים בהם ההכרה "מופרעת" מאוד ויש "לקשור" אותה פנימה לפני שממשיכים, או לאנשים מסויימים מאוד אשר להם ה"נסיגה" פנימה באופן זה מתאימה במיוחד ויוצרת היפוך של ההכרה. "אום" בלבד שכן זו המנטרה האוניברסלית אשר מייצגת את התודעה הטהורה וניתן להמשיך בה עד להארה ללא צורך בשינוי מנטרה, ועל כן אינה יוצרת תלות במורה. ג. אני מיישם את זה על עצמי (אום) במקרים קיצוניים כשאני נסחף מידי בטרדות המציאות היומיומית ואיני מוצא אנרגיה ופניות רוחנית ממצב זה ל"מדוט" באופן ספונאני. ד. לכל צ´אקרה יש צליל משלו (קבוע), ניתן לטפל בבעיות בצ´אקרות על ידי מנטרות הצלילים המתאימים, אבל זה לא שייך למדיטציה באופן ישיר אלא לטיפול אנרגטי/רוחני, שכמובן יש לו השלכות מדיטטיביות במידה והמטופל מגיע למצב מושלם (אז המדיטה היא ספונטאנית באין הפרעות). תהליך כזה הוא כאמור טיפולי ובד"כ תלוי מטפל.

yatsek

New member
רעיון

מה שאני אומר נכון לסוג המדיטציה שאני מתרגל (ויפאסנה) אבל נדמה שגם בסוגים אחרים. לכל אחד עולות מחשבות כל הזמן. זה כל כך טבעי עד שרובנו לא שמים לב שזה קורה. בזמן המדיטציה זה בולט במיוחד בשל חוסר בגירויים חיצוניים בהם אפשר להתרכז. עד כאן זה בכלל לא רע. הבעיה היא מה אתה עושה עם מחשבה כשהיא עולה. אם אתה נסחף בזרם אינסופי של אסוציאציות המייצרות את עצמן - זה יכול להפריע לך להתרכז. אם לעומת זאת אתה מתרגז כל פעם שעולה מחשבה - כי לא הצלחת ´לנקות´ את הראש ממחשבות - גם הרוגז הוא מחשבה בעצמה (ומסוג חזק שמעסיק אותך הרבה זמן). החכמה היא להתבונן במחשבה כשהיא עולה, לבחון את מהותה (שהיא בעצם שום דבר), ולתת לה להתפוגג. קראתי שאפשר למשול מודטים לשני סוגים: כלבים ואריות. אם מחשבה תעמוד ליד כלב ותזרוק מקלות הוא יקפוץ ויביא את המקלות והם שוב ייזרקו והוא שוב יקפוץ ושוב ושוב. האריה יאתר את הזורק ויקפוץ עליו. ההבדל המרכזי הוא לא במספר ה"זורקים" אלא במספר המקלות שהם מצליחים לזרוק עד שהם מתפוגגים.

אנלוגיה משעשעת...

אבל יש בה משהו... כשאני חושב, בזמן האחרון אני נהיה מודע למחשבות ואני משתדל לקטוע אותן למשהו אחר..למחשבה קלה יותר/פשוטה ..משהו שקרוב יותר ללא מחשבה כלל שלא ניתן להסחף ו"לחפור" בו..

למעלה