אגב צום ביום כיפור...

אגב צום ביום כיפור...

לאיזה שפל אפשר לרדת כשאתה אלי ישי? להחליף את השעונים שלושה שבועות קודם בשביל שעה אחת של צום?! מעין תרגיל כזה: "אם אנחנו לא יכולים לאכול חזיר, נאכל אריה שאכל חזיר", או לחילופין, למקרה שזה לא מובן: "אם אנחנו לא יכולים לשנות את שעת סיום הצום, נשנה את השעון שמראה לנו אותה." חוץ מזה, מה הכוונה ב"ע"מ להקל על 75% מהאוכלוסיה שצמים"?! יום כיפור זה להקלות?! רמאות מכוערת ומטומטמת, שרק מראה על הנתק שבין השר ישי ומרעיו ליהדות.

כפייה או לא כפייה?

טמטום או לא טמטום? וזה עוד בלי הטיעונים הכלכליים ואלו שמשפיעים על חיי אדם, שהם בגדר פיקוח נפש אל מול הצום של יום כיפור.

אחרי לחץ רב ביותר,

ו"חשש מהעמקת הקרע בעם", כדבריו של ישי. הרעיון הוא לא פחות עלוב אם הוא לא מבוצע, ועצם הגייתו מראה הרבה, ולכן האזכור שלי כאן.

איילת1974

New member
הם ירדו מזה רק אחרי חוק טל

אחרי זה הכל התגמד. גם הם יודעים מתי לא להגזים כדי לא ליצור התמרמרות גדולה מדיי, אבל אתה באופן עקרוני צודק- הם עובדים רק על עצמם!

gershon17

New member
הם לא עובדים על עצמם בכלל

הם יודעים יופי מה הם עושים.

איילת1974

New member
טענתי...

שכאשר הם מזיזים את השעון, כדי לא לקום מוקדם (למרות שזו המטרה של 10 ימי תשובה) ולקצר את הצום, הם עובדים רק על עצמם. בעניי זה מאוד מגוחך. הם מנסים לתחמן את אותו אחד שהם מאמינים שברא את הכל ויודע הכל....

G o v e r n o r

New member
דעתי שונה. החזרת השעון לאחור מביאה

הקלה, well, sort of. משך הצום _קבוע_ ואינו משתנה ע"י הזזת השעון, אולם, אם נניח שתפילת בוקר יום כפור מתחילה בשעה קבועה, נניח 08:00, אזי עובר פחות זמן מרגע זה ועד סיום הצום, על פי שעון חורף. כלומר, אין בעיה עם תפילת ערב יום כיפור, כיוון שהבטן עדיין מלאה תבשיל. הבעיה היא מרגע התחלת התפילה למחרת. זה יותר ענין פסיכולוגי מאשר פסיולוגי, מכיוון שכאמור, המשך הכללי של הצום זהה.

איילת1974

New member
אני חולקת עליך

קודם כל ברצוני לשבח אותך, על צורת הויכוח שלך. הנה אתה מוכיח לכל שאפשר להתווכח תוך שמירה על תרבות דיבור נאותה- קבל ח"ח. כדבר שני רבים נוהגיל לסיים הצום, בצאת 3 כוכבים ראשונים בדיוק כמו צאת השבת, ולכן כשמזיזים את השעון, שעה אחת אחורה יש שעה אחת פחות לצום, שכן החג יוצא מוקדם יותר. כמו כן ב- 10 ימי תשובה אנשים קמים בשעות מוקדמות לתפילה והזזת השעון גורמת להם לישון עוד שעה ביום-יומיים ראשונים, נכון שאח"כ זה מתאזן, אבל אחד השיקוים להזזת השעון, שהם לא יצאו בחושך לבית הכנסת. כידוע כשחשוך יותר קשה לקום מהמיטה מאשר כאשר יש אור בחוץ. לכן אני עדיין דבקה בדעתי שיש כאן נסיון לתחמן את זה שהם כ"כ מאמינים בגדולתו.

למעלה