אב ערבי גאה...

אב ערבי גאה...

ראיתי בחדשות את תגובת האב ששני ילדיו הקטנים נהרגו בנצרת. קשה לתפוס. קשה לדמיין, מזעזע,.....להיות במצבו. זה בלתי נתפס!!! התקשורת ניסתה לתפוס אייטם חדשותי טרי, בו האב הערבי יגנה את מי שהרג את ילדיו. אבל מקבלת מהאיש אייטם חדשותי יותר גדול משציפו: לא רק שאינו מגנה, אלא מאשים בקרות אסונו את ראש הממשלה שלנו-שלו. עכשיו דבריו יצרו לי מצב בלתי נתפס לי לא לי, כיהודי-ישראלי לא לי, כאב לילדים ולא לי כאדם. וכמה שניסיתי להכנס ולהבין מהו ההגיון, מהי הלוגיקה מאחורי זה, זה לא הצליח לי... עד שנפל לי האסימון (שלי בלבד) והבנתי, שאי אפשר לחפש הגיון במקום שאינו נמצא. אי אפשר ואיני בא לשפוט איש זה או אחר. פשוט נראה לי שכאשר קורה לאדם אסון אישי כה גדול כה נורא וקשה לעיכול לפעמים הדרך היחידה להשאר "שפוי" היא להאחז במציאות מדומה שהיא מטורפת כל כך, שלהסיר אינה יכולה אבל אולי יכולה להקל ולו במקצת את הכאב ואולי רגשי אשמה הנלווים עימו. לא לי להכנס בנעלי אותו איש ולשפוט את דבריו, עד כמה שמזעזע נשמעו הם לאוזני. הרהורים אלו גרמו לי להבין, שהבעייה היא לא דוקא באיש זה אשר חווה אסון כה נורא. הבעייה העיקרית היא, שאנשים רבים מידי, כאלו הנמצאים בכל מיני צדדים של כל מיני מתרסים, בונים להם מציאות מדומה ומטורפת כל כך, ועיקר והבעייה עם אנשים אלו אשר עליהם אני בא לדבר, היא שהמציאות הזו קיימת ושרירה להם עוד עוד טרם בכלל התרחש אסונם האישי...(שמציאות מדומה זו תוביל אותם אליו בהמשך הדרך בהכרך)..... ולסיום דברי קצת לא מסודרים ואינם מעובדים כבדרך כלל. הפעם הרגשתי צורך לשרבט אותם ישירות למקלדת במטרה להעלות נקודות למחשבה והרהור ולא לפתח כאן דיון ובטח שלא דיון פוליטי שלאן שלא ילך מובטח שלא יגיע לשום מקום ראוי אבל אם לא יצליח לי, אתנחם בכך שלפחות ניסיתי..... יניב

ראיתי את הכתבה הזו גם

ואותי דוקא הדהימה האם שאמרה שהיא לא מאשימה אף אחד לא את ראש הממשלה ולא את נסראללה היא פשוט מאמינה שאלוהים רצה את הילדים שלה אליו.אני יודעת שהאמונה הזו עוזרת לה לעבור את האסון שפקד אותה אבל הדהימה אותי האמונה המוחלטת שהיא הציגה

ניצנית42

New member
רצוי שלא לשפוט...

לא מנסה להבין את דברי האב ומניעיו ולא את דברי האם ומניעיה. פשוט... שאלוהים ישמור על כולם לא הייתי רוצה להיות במקומם!!!!!! ולצערי הרב, מצלמות הטלויזיה יש בהן משהו ....שמוציא מאיתנו דברים אשר לא תמיד תואמים את המחשבה האמיתית, איך שהוא זה תמיד יישמע אחרת... No business like shoe business Go figure!

Snarc

New member
מה שהם אומרים

ומה שהם חושבים הינם דברים לגמרי שונים.וזה כשלעצמו פשוט עצוב.

בו ואעזור לך יקיר נתפס וגם הגיוני

כסף ==== בתור שהידים הם יקבלו הרבה אבל הרבה כסף ממדינת ישראל רק בעוד חצי שנה יחליטו כמה ובטוח שזה לא יתקרב אפילו לסכום שישלמו השבאב וזה עושה את הכל הגיוני ואם זה לא מספיק אז מצדדיו ישבו כל החברה ועזרו לו כשהוא גמגם אם שמתה לב

רות 2

New member
א. הוא כואב ובכזה זמן כולם אשמים

מי יותר מי פחות מבחינתו דודם אמר משהו נכון .. שום דבר לא יחזיר את הילדים.כך שאל תנסה להפוך הכל עניין לכסף אותי מרגיז שפתאום שם משחקים אותה תמימים.. כל אלה שבנו בצורה לא חוקית ללא ממ"ד כל אלה שאישרו שם בנינים ללא התיחסות לחוק הבנייה הישראלי הנוגע לממדים ומקלטים (חוץ מזה קראתי שהשלום לך ושמחתי )

כמובן יש גם אידאלים אני לא כזה תמים

אבל בכל זאת כסף שולט תאמיני לי ( וואו גם אני התגעגעתי אליך )

folkman1

New member
הקונפליט בנינו כה גדול

שפשוט בלתי ניתן להבין את ערביי ישראל ,אפילו פעולתם בכנסת אינם למען המגזר שלהם אלא בנושא חוץ וביטחון השינאה לציונות שנישלה אותם ואת עמם מארץ זו לא שלא הגלידה אלא התעצמה אל לנו לנסות להבין ,אלא פשוט להניח ,מצד שני לשמור על בטחוניינו עדיף מילים מאשר גרילה מזוינת מטעמים אידיאולוגים בתוך מרחב ארץ ישראל הותיקה

אא ניר

New member
ו...

והפעילות של חברי הכנסת היהודיים {מלבד ש"ס} היא לטובת המגזר שלהם ? או בנושא חוץ ובטחון ? גזענות היא כן מילה גסה.

folkman1

New member
כנראה "ידידי" שלא ירדתה לסוף דעתי

בדבר הזה קרוב יותר לדעותך ,לא מאשים אותם ,מבין שבמחינתם ארצם נגזלה על ידינו כותב לך ציוני גאה שמבין את הרגשתם ,הם לא סלחו ולא יסלחו ולכן רק באגרוף ברזל תהה תקומתינו אל לנו להניח את בטחוניינו על גורם אחר מלבדינו. חוץ מזה אני בדרכי המאוד ימנית בעד התנתקות מכל יהודה ושומרון וחזרה מוחלטת לגבולות 67 ובתמורה על כל פעילות עויינת לנהוג כמו בתקופה של ה 101 (כן אבי דודי שרתו שם)

folkman1

New member
כנראה "ידידי" שלא ירדתה לסוף דעתי

בדבר הזה קרוב יותר לדעותך ,לא מאשים אותם ,מבין שבמחינתם ארצם נגזלה על ידינו כותב לך ציוני גאה שמבין את הרגשתם ,הם לא סלחו ולא יסלחו ולכן רק באגרוף ברזל תהה תקומתינו אל לנו להניח את בטחוניינו על גורם אחר מלבדינו. חוץ מזה אני בדרכי המאוד ימנית בעד התנתקות מכל יהודה ושומרון וחזרה מוחלטת לגבולות 67 ובתמורה על כל פעילות עויינת לנהוג כמו בתקופה של ה 101 (כן אבי דודי שרתו שם)

החתולית

New member
מסכימה איתך לגמריי, יניב

גם בעיני הדברים של האב בלתי נתפסעם ובלתי מובנים לחלוטין. אין לי מושג ירוק מה יכול לגרום להורים, לקבל את מותם של בניהם הקטנים ולהגיש אותו לאלוהים. לא מאמינה שיש סכום כלשהו של כסף שיכול לגרום להורים לפעול כך. אולי רק אמונה עיוורת כלשהי יכולה להניע אדם לומר את הדברים הללו ולהאמין בהם. זה עצוב מאד.

כלכך הרבה דברים..

שאינם נתפסים במציאות של חיינו.. וכלכך הרבה דברים בהם אנשים תופסים ו נתפסים כדי להאחז להצליח להמשיך לחיות...כדי להרגיש פחות כואב.. כואב..

R a c h e li

New member
יש משפט כזה שאומר ....

אי שפיות בטירופ....... אוישששששששש כמה שהאסימון שלך נפל לי גם..... שיהייה לנו שבוע רגוע.......

קטי30

New member
התובנה שהגעת אליה

ובכלל הדרך שלך לראות את את פני הדברים היא נפלאה בעיניי. לקחת נושאים מהיום יום יש ולעשות אותם אישיים ונוגעים לנו ולחיים שלנו אהבתי מה שכתבת ואת התובנה שהבאת.

קטי30

New member
מתי תלמד לשרשר? מקווה לפני שתעזוב

אותנו
בוקר טוב גם לך

קליל 1

New member
מנסה להסביר אך לא להצדיק

מעשיו של אב כזה.. כשאנו שומעים דבר כזה מזעזע מאב שלכאורה אמור להתאבל על ילדיו..להיות שבור וכואב..ובפועל אנו רואים אב שדבר כמו שדבר ..מה שנותר לנסות להבין..זה..למה ? מה הוביל אותו לאמר את שאמר.. אילו לחצים מופעלים עליו מהסביבה.. מהחברה.. שהרי ידוע כי בחברה הערבית ישנו לחץ חברתי חזק מאד..וחלק לא מבוטל מהעם הזה מובל לכיוונים שלא מדגישים בהם את ה"אני" הפרטי של האדם.. כאילו אין לו עמוד שדרה.. אין לו דעות משלו.. תכונת ה"עדר" פועלת בחברה הזו בצורה הרבה יותר חזקה מאשר בחברה יותר מערבית..יותר מבוססת..יותר פתוחה. דבר נוסף בחברה סגורה ומלוכדת..ומעורבת בצורה קרובה בינה לבין עצמה..יחד עם הכירות עמוקה של כל חבר בחברה הזו..החל בילדות ולאורך כל החיים.. אדם שרוצה לשנות את עצמו..מתקשה לעשות זאת בגלל הלחץ החברתי.. כך קורה שכאשר אדם נתפש בעיני הסביבה שלו לאורך שנים כ"פטריוט","כלוחם חופש"..כל זמן שהוא לא נדרש "לשלם מחיר אישי"..דבריו והצהרותיו הופכים להיות קיצוניים יותר ויותר..אם הוא מעוניין להתבלט בסביבה שלו..או שהוא מעוניין לתפוש לעצמו מעמד גבוה יותר בקרב דמויות החיקוי שלו בחברה שלו.. אז אין פלא..שאדם כזה יצהיר הצהרות כאלה..כאשר קורה לו "מקרה אישי" דבר נוסף.. עניין הכבוד בחברה הערבית הוא מעל לכל.. ראה את הפסד הגביע במונדיאל בגלל כמה קללות שקבל זינדין זידן.. וכלה ברצח על כבוד המשפחה ולהיות אב ל 2 "שהידים" זה כבוד גדול ואולי מסביר איך אב שאבד את 2 ילדיו מדבר כמו שדבר.

למעלה