אבק.

אבק.

שלום לחברי הפורום. אני לא בטוח כמה השאלה שלי קשורה לנושא של הפורום, אבל בכל אופן, לא מצאתי מקום ראוי יותר עבורה. אז אני רוצה לשאול על אבק. כן, הפיסות המיקרוסקופיות שבאופן על-טבעי מצליחות להיווצר משום דבר. אז רציתי לדעת, ממה הן נוצרות באמת? מה הם המרכיבים של אבק הבית? וגם, כיצד ניתן למנוע או לפחות למזער את היווצרותו? בתודה מראש, אלעד

גנגי

New member
באוויר יש

מולקולות זעירות של פולניוּת שאיש טרם הצליח למצוא את הנוסחה שתנטרל אותן. מולקולות אלו הן בעלות מטען חשמלי חיובי גדול, ואוספות אליהן על כן על מה שיש בו מטען שלילי, כמו אבק, רגשות אשמה, קנאה, דיבה ועוד. המולקולות האלה משוטטות באוויר (ראה - אבק), וכשהמטען השלילי רב מכתפן הדלה הן נוחתות על אביזרינו היפים ומלכלכות אותם. קורה גם שמולקולה אחת שעמוסה עד מעבר ליכלתה חוברת לאחרת (בבחינת - "בואי, זושינקה, תעזרי לי קצת") ונצמדת אליה, וכך גדל גם מטענן. לאט לאט הן חוברות זו לזו, עד שיש לנו גוש אבק נאה ומפותח, שמתגלגל על הרצפה ובורח כשמנסים ללכוד אותו. זהו הגוש הסובייטי-פולני, שידוע לשמצה הן בבית והן בחדשות. ולשאלתך השנייה - לא ניתן למנוע או למזער את היווצרות האבק, אבל חשוב להמשיך לנקות כל הזמן, עד שהבית-יהיה-מבריק-שאפשר-לאכול-מהרצפה. ככה אמרה לי אמא שלי, גם היא מאותו מוצא של המולקולות האלה. מקווה שעכשיו אין יותר שאלות והכול בהיר (בוא נראה אם למדת משהו מכל מה שכתבתי וניקית כמו שצריך כך שאין אבק שמסתיר את הבהירות).

giulietta

New member
../images/Emo6.gif

dust in the wind... all we are is dust in the wind... (שיר עם לא-פולני-בוודאות עתיק).

מוּסקט

New member
יש גם תאוריה

פרנואידית שטוענת שאבק עושה לנו 'בכוונה' לכלוכים ולאנשים שהוא ממש ממש מתנכל הוא גם עושה אלרגיות.

מוגג

New member
שטויות מרוכזות!

אבק נוצר בגלל הניקיון! אל תגעו באבק, השאירו אותו במקומו ותראו איך הוא מונע מאבק נוסף לבוא. לא האבק גורם לאלרגיות אלא הסרתו. אני פותח במאבק - הניחו לאבק!

דן צ

New member
יש חקר שטוען כי....

רוב האבק הנוצר בחדר מקורו הוא מעור האדם, בחיי! האבק בסופו של דבר הוא פיסות עור קטנות ומיקרוסקופיות.

dana2909

New member
ואני קראתי פעם

שבין הפיח והזיהום שיש לנו באוויר, יש גם חלקיקי אבק שמגיע מהחלל החיצון!!

גנגי

New member
טוב. השתכנעתי.

מעכשיו טינופת. יאללה, מי בא לבקר אותי בזבל?

למעלה