אבק, ריו ומה שבניהם

dimfo

New member
אבק, ריו ומה שבניהם

שלום. אז ככה, יש לי די הרבה ניסיון כבר בפרוגרסיב, והייתי רוצה להיכנס קצת לתחום הריו כדי לשמוע ולגבש רושם ראשוני, לפני שאני ניגש לאלבום של אבק. על איזה דיסק הייתם ממליצים בתור פתיחה לז'אנר הנ"ל?

Rubycon

New member
my recommendations

If you're more into classical... Univers Zero - Ceux du Dehors if you're into jazz... Henry Cow - Leg-End another option is Samla Mammas Manna. Both Matlid and Klossa Knapitatet are very well for a start.

Rubycon

New member
*very well greeting

(for a start).

gunr7

New member
הייתי מציע גם

את Thinking Plague - In Extremis אלבום מעולה שלא קשה כל כך למאזין הפרוג הממוצע להתחבר אליו (יחסית לאבומים האחרים שלהם). גם מריודור עושים RIO יחסית ג'אזי וקליל. אני ממליץ על MEKANO אך גם 3RD WARNING חביב.

HelterSkelter1

New member
מסכים

In Extremis הוא אלבום מעולה, בדיוק על הגשר בין פרוג סבנטיזי לריו מודרני. לדעתי זה ה-אלבום להתחלה. הוא גם יחסית קליל באווירה שלו, ומאוד מגוון.

cut2

New member
Ceux du Dehors

מדהים ביותר, אבל אני חושב שהוא מאוד מאוד קשה בשביל ההתחלה. נורא מופשט ומודרניסטי. אם הוא מיודד עם בארטוק ושות' אז בהחלט ייתכן, אבל כשאתה אומר "If you're more into classical", זה עלול להטעות

Rubycon

New member
you think?

I really liked it on first listen, especially the long pieces. I agree about pieces like La Musique d'Erich Zann, but pieces like Combat caught me on the very first sip.

cut2

New member
Dense

אותי דווקא תפס קטע הפתיחה, וגם אותי הוא תפס מההאזנה הראשונה, אבל כשהתוודעתי אליו כבר היה לי רקע במוזיקה מודרנית (בעיקר פרזנט וסטרווינסקי). הדבר המודרניסטי הראשון ששמעתי היה פרזנט (High Infidelity), לפני כשנתיים וחצי, ואני זוכר שהדרך בה תפסתי את המוזיקה הייתה כל כך מעוותת ומוזרה, כך שלקח לי כמה חודשים להצליח להתייחס לזה כמו שצריך, להבין מי נגד מי ומה טריגו רוצה ממני בכלל. אבל אולי זה בגלל שפרזנט היא להקה מאוד א-מוזיקלית (ולדעתי, לא טובה במיוחד). דבר אחד בטוח: Ceux הוא אלבום הריו הטוב ביותר ששמעתי בחיי, וכל מי שקצת מנוסה בסגנון הזה חייב לשמוע את הדבר הזה. האנרגיה שם היא פשוט פלא, בעיני. אם פעם היו לי בעיות סגנוניות איתו, הן נעלמו. האלבום הזה הוא ההוכחה שאפשר לעשות ריו בוגר.

HelterSkelter1

New member
האלה מבחוץ

זה באמת אלבום מעולה. הדבר היחידי שמפריע לי איתו, והאמת היא שדי מצחיק, זה שרוב הקטעים נגמרים כמו שירי ארויזיון או שירים פופ-מזרחיים משנות השמונים (לא שיש לי הרבה נסיון עם כאלה
). תשימו לב בפעם הבאה כשאתם מקשיבים לאלבום. לפעמים זה נחמד, אבל זה נשמע מלודרמטי מדי, בניגוד לכל הקטעים עצמם, שהם בדיוק במידה הדרמטית הנכונה.

אתה אומר את מה שאמרת על פרזנט

על סמך האלבום שציינת? כי האלבום שלפניו (certitude) הוא לטעמי (הלא כל כך מנוסה בפרוג יותר אוונגארדי) ממש מעולה...אני לא מכיר את זה שציינת כל כך, אבל ממה שהבנתי מדובר באלבום הרבה פחות מגובש... אולי זו הבמה להמליץ לכולם על האלבום הנחמד בהחלט הזה, ששווה הקשבה (המילים טפשיות בטירוף, כל כך יומרניות וכל כך לא מוצלחות...אבל לי ממש לא איכפת, כמו שכבר ציינתי כמה פעמים)...יש ניחוח של קרימזון של אמצע השבעים (אדום..שחור תנ"כי), ויותר מזה אני לא יודע לזהות, אבל הבנתי שיש דמיון רב ליוניברס זירו המאוחריום יותר...בלי קשר למקורות והשפעות- מומלץ לכל חובב פרוג

צודק

למען האמת, אחרי הכל, דווקא זה אחד מהיותר אהובים עלי מהחומר שלהם. דווקא בהופעה היי אינפידליטי עבר מצויין, אבל בסטודיו לפעמים זה קצת יותר מידי בשבילי, בסרטיטיודס הם הצליחו להחדיר את המינימליזם הרפטטיבי והתוקפני שלהם בצורה מלודית ומעניינת יחסית.

univers

אני דווקא חושב שceux לוקה מבחינת סאונד. מבחינתי, יוניברס הם להקה שמתבססת על סאונד אקוסטי במיוחד, וזה היופי שלהם, לדעתי. לכן, עדיפים בעיני שני האלבומים הראשונים 1313 וheresie, שהם הרבה יותר אקוסטיים, ובהם גם מופיע טריגו בלחניו המופלאים. כאלבום ריו ראשון אני בהחלט ממליץ על 1313, שהוא לא קשה כמו heresie, ויותר אקוסטי וחם מceux.

Rubycon

New member
btw

I don't mean to sound arrogant or something... but sometimes being a francophone (french speaker) helps: The name is not pronounced Yunivers Ziro, but Ooniver Zero, the accents in both of the words are on the last syllable. Sorry for that

אבק דווקא נראה לי פתיח טוב.

לריו המודרני בכול אופן, מכיוון שיש אצלהם מדי פעם חיבור גם לפרוג הסימפוני. לעומת זאת, ספתח לריו ככלל הייתי הולך בהחלט על אחד מהאלבומים של הנרי קאו משנות ה70, unrest אם את אתה משהו שהוא עוד יחסית קל לעיכול (שוב, יחסית) ו- western coulter אם אתה רוצה ללכת על משהו שהוא יותר ריו ויותר קשה לשמיעה.

אפשר להתחיל עם

5uu's - Abandonship אחד האלבומים האהובים עלי בסצנת הריו, והוא גם די קצבי וקל להאזנה (יחסית).

../images/Emo9.gif פאדיחות, מישהו יכול להסביר לי

מה זה RIO? ידידי הוותיק allmusic לא עזר הרבה הפעם.

RamiSun

New member
allmusic קורא לזה

Avant-Prog כך הג'אנר הזה נקרא בשאר העולם

Rubycon

New member
Rock in Opposition

Initially a multi-national movement which was established by Chris Cutler in 1978, and included Henry Cow (Cutler's band), Univers Zero, Etron Fou Leloublan, Samla Mammas Manna and Stormy Six (UK, Belgium, France, Sweden and Italy respectively). The movement faught against the major labels and radio and supported uncompromising, innovative rock, which is not interfered by money. Today there is a genre called RIO which is overall more versatile, some modern RIO bands: 5uu's, Thinking Plague, Miriodor, The Muffins. I prefer Henry Cow and the rest of the initial gang, although the Plague and the 5uu's did some really nice stuff. More info at Mitkadem. Fadihot? How come?

למה לא לקרוא לזה כמו שאר העולם?

Avant prog? כי אנחנו עם סגולה?
ופאדיחות כי... בתור יחסית חדשה בעולם הפרוג אני עדיין לא בטוחה מה נחשב לעובדות ידועות לכל ומה פחות - רק לפני חודש גיליתי מה זה אוונגארד בכלל, עכשיו ריו, אני בכלל חשבתי עד אתמול שזאת רק להקה,
תפסיקו להנחית עלי ידע חדש, אני עומדת בפני קריסת מערכות כללית. בעצם, אל תפסיקו, איך אני אלמד?

למעלה