אבקת תחליף לביצה

Le Dilemme

New member
אבקת תחליף לביצה

היוש,
החל מהשבוע הבא אני הולכת לנסות להתחיל בתהליך טבעונות.
אני גרה ברומניה אבל ספציפית כרגע אני נמצאת באוסטריה וחוזרת לרומניה עוד יומיים. הסיבה שאני מציינת את זה היא כי ברומניה האופציות הטבעוניות הן פחותות מאלו שבישראל ואוסטריה, ולכן אני קונה כל מיני מאכלים ודברים שיעזרו לי בהסתגלות ובחיי היום יום.
הדבר שיהיה לי הכי קשה במעבר לטבעונות הוא עניין הביצים.
קראתי הרבה על תחליפים שונים לביצה, תלוי במאכל שמכינים ושאמורים פחות או יותר להחליף את הפעולה של הביצה בהדבקה וכו',אבל היום נתקלתי בחנות הביו באבקת תחליף לביצה.
חייבת לציין שהמחיר היה די יקר ולכן לא קניתי ישר אלא אמרתי שאני אתייעץ אתכם אם אתם מכירים את זה ואם זה שווה משהו..

אשמח לדעות.

תודה מראש :)

אינני מכירה

אם כי אני טבעונית לא הכי עשירה ביקום [ראי תלונותי במקומות אחרים] ולכן אני לא מרשה לעצמי כאלה דברים.
אני ממש משתמשת בדברים שראית כתחליפים:
1. רסק תפוחים [אני מרסקת בעצמי תפוחים בדרך כלל].
2. בננה מרוסקת.
3. קמח קטניות [אותו אני גם טוחנת לבד בדרך כלל, אבל לא חובה].
4. קמח תפוחי אדמה.
5. קורנפלור.
6. קמח חיטה לבן רגיל.
7. טופו [אם אין להשיג אצלך ניתן גם כן להכין בבית, זה לא כזה קשה].

לכל דבר יש את המתאים לו...
אני לא מציעה להוציא הרבה כסף על תחליפים, אלא ללמוד לאכול דברים חדשים ולהתרגל אליהם [אם תספרי תפריט רגיל שלך אוכל לעזור לך].

smaak

New member
מה ששינוי צורה אמרה

ואם את רוצה בכל זאת,
אני משתמשת מדי פעם באבקה, שנקראית NO EGG,
זה מתאים למשל לקציצות.
אני לא יודעת מה הכוונה בדי יקר, המחיר היכן שאני קונה לק״ג הוא בסביבות תשעה אירו, והאריזות הן של 200 גרם,
200 גרם מחליפים 66 ביצים כך שקונים קופסה אחת להרבה מאוד זמן.

Le Dilemme

New member
אז ככה

קופסא של 250 גר' עולה 7 אירו. זה משמעותית יותר יקר ממה שאת סיפרת.
&nbsp
אני כמובן מנסה למצוא כמה שיותר את הפתרונות הזולים יותר והטובים לא פחות.
השמוש העיקרי שלי ככל הנראה יבוא לקציצות (למשל שניצל תירס), עוגות, פנקייקים ודברים בסגנון הזה. אני לא מכינה את הדברים האלה המון ולכן סביר להניח שקופסא אחת תספיק לי לשנה שלמה כמעט אבל אני לא יודעת אם זה ממש שווה את זה או שאפשר גם בלי..

smaak

New member
לגבי עוגות ופנקייקים

דווקא פחות רלוונטי לדעתי, כי אפשר למצוא שפע מוצרים אחרים שיחליפו את הביצה.
מה שיותר בעייתי בדרך כלל זה קציצות, ושם השתמשתי באבקה הזו. השימוש היחיד עד כה. וגם כן לא ממש חובה.

שבעה אירו זה באמת הרבה כסף, אבל אם יש לזה חיי מדף ארוכים, וקופסה תספיק לשנה שלמה, אז לא נורא לשלם עליה שבעה אירו לדעתי..

לדעתי לא צריך

אם זה השימוש אני עוד יותר מחזקת את מה שאמרתי קודם- יש מוצרים אחרים טובים לא פחות [לפעמים יותר] והרבה יותר זולים.
כל מתכון תגגלי, לדוגמא "פנקייק טבעוני" וככה לא צריך "תחליפים" אלא מכינים ישר מתכון טבעוני. זה תמיד מצליח לי.
אם את רוצה להחליף בכל זאת ממתכון מוכר ואהוב את יכולה להיכנס ללינק שתכף אשרשר לך.

יש לי מתכון לאבקת תחליף ביצה

מודה שעדיין לא ניסיתי אותו למרות שקניתי את כל המצרכים מזמן
אבל ראיתי הרבה תגובות חיוביות עליו

מצאתי אותו באתר goodbaker.com

להחליף כל שתי ביצים ב:
כף קמח טפיוקה או קורנפלור
כף קמח תפ"א
רבע כפית אבקת אפייה
שמינית כפית קסנטם גאם

לטרוף הכול עם חצי כוס מים ושתי כפות שמן.

למעלה