אבקת עצם?

837183

New member
אבקת עצם?

הי, אני מנסה להכין לכלבה שלי תבשיל לפי מתכון באנגלית (קישור)

הרכיב היחיד שאני לא מוצא הוא bonemeal, לפי ויקיפדיה זה עצמות טחונות, ומשמש בין היתר בתזונה של חיות משק.

בקיצור, אין לי מושג אם יש דבר כזה בישראל...ואיך זה נקרא, אני מתאר לעצמי שיש ורק אני לא יודע איפה למצוא,

מה דעתכם? איפה הייתם מחפשים דבר כזה?

דגלמנגה

New member
אז ככה, bone meal נקרא בעברית קמח עצמות

זה לפחות מה שטוען המילון מורפיקס.
כעת, כשיודעים מה מחפשים, קל יותר לשתול מילות מפתח במנוע החיפוש.

משרד החקלאות, המחלקה לביקורת טיב מספוא... בקישור (הורד ושמור): [URL]http://www.moag.gov.il/NR/rdonlyres/1DA2D26F-EAEA-4BD7-8777-771EE4037864/0/FodderLaw1.doc[/URL]
בדף-14, סעיף-5 ("מינרלים ומחצבי קורט") תמצא כל מה שהיית רוצה לדעת על קמח עצמות ולא עלה על דעתך לשאול. אגב, אם תתרגם את כל המונחים שעל שקי המזון היבש, תמצא לא מעט הפתעות בקובץ הזה. וזה למה נכתב למעלה הורד ושמור
.
מה שנשאר כעת, זה לאתר מוכרים של "קמח עצמות" ולוודא/לקוות (מחק את המיותר) שהוא עשוי כמפורט בקובץ, קרי: חומרים וייצור).
אישית, הייתי נזהר מתוסף מזון לבעח"י, שמגיע מסין. עוד זכורה פרשת המלמין, קוטל הכלבים, שרבות נכתב עליה באתר של ה-FDA. כל זה לא מפריע להיעזר באתר של עלי-בבא בעברית: [URL]http://hebrew.alibaba.com/m/bone-meal-animals-manufacturers.html[/URL] המפרט שמות של יצרנים וספקים בינ"ל. מכיוון שהמכירה, ממקורות אלה, היא בטונות, אז סביר להניח שלא מהם תבוא הישועה לארוחה השבועית של הכלבלב. בארץ, לא הצלחתי למצוא מקור לרכישה בכמויות ביתיות. ב-ebay דווקא יש היצע יפה, תחת bonemeal, אבל אין לי מושג אם אפשר לייבא תוספי מזון ללא סבך בירוקרטי. אותו דבר לגבי רכישה מעלי בבא.
אולי יעלה פה איזה מומחה עתיר ניסיון ויטפטף לנו טיפ.

בפורום גינון בתפוז, יש דיון מעורר השראה בנושא קמח העצמות בישראל:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/465/167667050/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%90%D7%99/%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%95[/URL]

תיהנה

כשלעצמי, אילו עמדתי בפני הברירה של רכישה בטונות או לשכוח מכל הסיפור - הייתי מרתיח עצמות בקר, אחרי ניקוי פנימי (קידוח +מברשת פלדה על מקדחה) קונה משחזת שולחן (זה לא סיפור גדול) ומקדיש לזה כמה שעות, פעם בכמה חודשים, ליצירת מלאי סביר. אם מישהו מתעקש לחטא דווקא בקיטור (כמו בקובץ של מש' החקלאות), הוא יכול לעשות זאת, בשיטות ביתיות, שבהן מכופפים קרשים וקורות לבניית סירה.

דגלמנגה

New member
לארוחה בודדת - עצם בקר נקיה + שופין גס לפלדה

שייף את המעטפת החיצונית מבלי לפלוש לאזור החלול.
למה שופין גס? כי בעצם יש לחות, אז שלא תצטרך לנקות את השופין כל כמה תנועות.
(אם אתה מכיר פומפיה שיכולה לעשות את העבודה - תרשום פטנט
)

עומר TT

New member
הייתי נזהר מההמלצה שלך לכמויות גדולות

אבק עצמות הוא מאד לא בריא לנשימה והשיטה הזאת יוצרת כמויות גדולות ממנו באויר.

דגלמנגה

New member
הייתי נזהר מפרשנות מפליגה, לא המלצתי על שום כמות

אני חוזר ומדגיש: לא המלצתי על שום כמות.
העליתי רעיון איך להגיע למטרה ב-DIY וכל צרכן קובע לעצמו את המלאי הרצוי לו.

לגבי נשימה & אבק באוויר - אתה צודק. יש אמצעי בטיחות אלמנטריים בעבודה, שכל חובב עבודת כפיים יודע ומניח, בטעות, שכולם יודעים. מלבד משקפי אבק, כפפות, שרוולים ארוכים, נעלי עבודה, הכרת הכלים וכו', ישנה מסיכה רפואית. יש גם פילטר קשיח, לכיסוי הפה והאף (להשיג בחנויות לחמרי בניין) אבל הוא סטנדרטי וחוסם בעיקר שבבים ו"קוביות" מעופפים ודי פתוח מהצדדים. מאוד לא מומלץ להסתפק רק בו בעבודות ליטוש; עדינות או גסות. ליטוש ליצירת אבקה, בהחלט מעיף אבקה באוויר. אלמנטרי. בפעם הבאה שאציע קיצורי דרך בשיטות DIY, אביא אתי את הכפית.

עומר TT

New member
אל תקפוץ להתגונן

הכוונה שלי היתה להזהר בשיטת ה DIY שהומלצה להשגת כמויות גדולות, לעומת השיטה שהומלצה להשגת כמויות קטנות, שבה גם כמות האבק באויר קטנה משמעותית.
בכלל לא התייחסתי לכמות האבקה בשימוש, כי אין לי מושג עד כמה זה טוב או רע לכלב כתוסף מזון.

דגלמנגה

New member
אם התכוונת ל"השגת כמויות גדולות" - זה בדיוק מה שלא כתבת

וטוב שהבהרת.
מכאן ועד ל"קפיצה" - המרחק גדול.
ההצעה להשתמש במכשיר חשמלי, אינה המלצה לפתוח בסלון מפעל לייצור קמח עצמות. זה יותר בגדר נוחיות. אפשר, בין תקופות השימוש, לקפל אל מתחת ללוח השולחן, כמו מכונת תפירה זינגר, למי שזוכר וזה לא תופס הרבה יותר מקום ממלחציים לצורך השיטה הידנית.

DAHUJI

New member
אני לא בא לעזור, רק לתהות על הקנקן...

מה רע בלהרתיח היטב (שעה-שעתיים לפחות) ברכיים של בקר (למה ברכיים? בגלל רקמת הסחוס - מקור טבעי לגלוקוזאמין וכונדריטין) בתוך סיר, ואז להוסיף לתבשיל המתבשל אורז מלא, קינואה, דוחן, כוסמת, עדשים ושלל מה שבא לך ונחשב יחסית "בריא לכלב" (לא תירס, לא חיטה, לא סויה)... ולתת לו להתענג?
מה הסיבוכיאדה?...

אגב, המתכון שהבאת ברד-איט, מי הגה אותו ומי אחראי עליו ומה הסימוכין לכל מרכיב?
לגבי Yeast (שמרים, אבל הכוונה בטח לא לשמרי אפייה רגילים), יש סוגים בריאים ויש סוגים פחות בריאים לכלבים.
מניין שאצת KELP היא בריאה לכלבים?... ואם כבר, אפשר לזרוק עליהם כלורולה או ספירולינה וגם גוג'י בריז.
צריך גם לעשות חישוב כללי וגס מאוד של תכולת הנתרן.
ובכל אופן, לא יודע למה מרגיש לי ככה (באמת שלא יודע למה, ואני לא מגבה את ההרגשה/אינטואציה עצמית הזו במחקרים מ- PubMed), אבל הייתי נמנע באופן כללי ובהגזמה גסה מלהעניק לכלבים יותר מדי So called מזונות-על, כמו הנ"ל (ספירולינה, גוג'י בריז, כלורולה וכל שאר מינוחים ועניינים של תזונאים מתלהבים שחושבים שמצאו את ה-צמח והנה הוא-הוא ה-פתרון).
כן הייתי מתבל להם במעט פלפל שחור (מוכח כבריא) ובהמון כורכום (שעכשיו הוא בבאזז העולמי בתור אנטי-אייג'ינג יחד עם גדילן מצוי).

837183

New member
מדובר באבקת שמרי בירה

לגבי הרכיבים האחרים - אתה צודק, הוא לא מומחה, זה שהוא מאכיל את הכלבים שלו כבר 5 שנים באוכל הזה יום יום..וגם זה שהוא אומר שהוא עשה מחקר, זה לא מספיק.

יש לי ספרים באנגלית על תזונת כלבים, ולפני שאכין את המתכון אני אחפש כל רכיב במתכון שלו בכל אחד מהספרים, כדי לוודא שלא יכולה להיות לזה השפעה רעה.

מגם, שאני לא מתכוון להפוך את המתכון למקור התזונה של הכלבה שלי, רק לתת לה משהו נחמד פעם ב. לא שיש לה עוד הרבה זמן ליהנות מאוכל..

למעלה