אבקת חלבון

Someonelalala

New member
אבקת חלבון

אני משתדל להמנע מבשר, דגים וביצים.
קטניות אין לי סבלנות לבשל.
יש כתבה באתר הבא:
http://www.diet.co.il/קטגוריה-ראשית...0136-10-צעדים-תזונתיים-פשוטים-ליופי-עור-הפנים

מצטט:״1. חלבון
אכילת חלבון חיונית לעור יפה. חלבון הקולגן מהווה אבן בניין לשמירת העור שלנו יפה, ולמנוע קמטוטים. מחסור בחלבון יכול להפחית את האלסטיות של העור.חלבון נמצא בשפע, למרבה המזל, ברוב סוגי הדיאטות הכוללות גם את דיאטת אטקינס. עם זאת כדאי לגוון את מקורות החלבון שלך בין מקורות צמחיים ובשר מין החי. חלבון מין החי נמצא בבשר, דגים וחלב. מקורות צמחיים של חלבונים ניתן למצוא באגוזים, בסוגי גרעינים שונים ובקטניות כמו שעועית, אפונה, טופו, וחלב סויה.״

אז אגוזים אקנה בקרוב אך לדעתי זה לא חלבון מספיק איכותי.
אני בהחלט רואה שעם הזמן העור נעשה דק יותר (מזדקן) בגלל המחסור שלי בחלבון.
החלבון היחיד שאני צורך זה יוגורט, לפעמים גבינה ולפעמים אגוזים.

רציתי לשאול בקשר לאבקת חלבון , אלו שמתאמנים בחדר כושר לוקחים, האם זה יכול לעזור לי לשמור על האלסטיות של עור הפנים? אני פשוט חושש להזדקן, ומאז שהפכתי לסוג של צמחוני וחצי טבעוני (כמעט ולא : לא בשר לא דגים ולא ביצים), אני מרגיש שהעור נעשה דק יותר ומזדקן... אתם גם מרגישים כך בתור צמחונית וטבעונים? אני ממש מפחד להזדקן מהר, אני לא יודע להסביר אבל תבינו שהמראה החיצוני הצעיר חשוב שלי ואני משתמש במוצרי טיפוח ומשתדל לצרוך ירקות. תודה רבה.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מה דעתך על טופו

מציע לך ללכת לתזונאית או דיאטנית קלינית שתייעץ לך בתזונה וכן תלווה אותך תקופת מה עד שמצבך יוטב

purplegiraff

New member
חלבונים וקטניות

הי,
אין ספק שחשוב לצרוך חלבון, וממה שאתה מתאר באמת אינך צורך הרבה חלבון,
אבל איך אתה יודע באמת שאתה במצב של חוסר?
אני ממליצה דבר ראשון לעשות בדיקות דם מקיפות- במיוחד אם תזונתך היא כבר הרבה זמן כפי שאתה מתאר.
וכמובן להתיעץ עם תזונאי/ת תומכ/ת טבעונות (יש רשימה מסובסבדת באתר של אנונימוס)

ואחרי כל זה- הנה כמה המלצות שלי למקורות חלבון מהיר ופשוט:

ממרח חומוס,
פלאפל,
חביתות/ לביבות מקמחי חומוס/עדשים.
הקמחים האלו זמינים כיום בכל סופר כמעט ואתה יכול גם להוסיף אותם לתבשילים ולכל מיני מזונות לטעם ותוספת חלבון.

עדשים אדומות שלא דורשות השריה ומתרככות בבישול נורא מהיר- יחד עם האורז למשל. (אז לא צריך סבלנות)

שעועית/ חומוס קפוא או משומר- לא דורש זמן הכנה. אפשר להכין מהם סלטים/ תבשילים,
שעועית ירוקה, אפונה, פול ירוק, אדממה (פולי סויה) מגיעים קפוא ודורשים בישול ממש קצר, ניתן להכין איתם מגוון מאכלים (אם תרצה המלצות/ מתכונים, תגיד).

בנוסף לטופו שהקרנף הציע- יש גם סייטן- חלבון חיטה, ניתן להשיג ממנו נקניקים טעימים (בעדן טבע ובשופרסל גרין)
ויש גם גוש קפוא שניתן להשתמש בו כמו בשר קפוא להכנת תבשילים, גולש, שניצלים ועוד.

purplegiraff

New member
עוד משהו

יש גם גבינות ושמנת טבעוניים שמכילים חלבון,
ו- אין כזה דבר "חלבון לא איכותי".... באגוזים תכולת החלבון אינה גבוהה,
אך איכותו לא נופלת מאיכות כל חלבון אחר.
מה שכן- חלק מהחלבונים מהצומח אינם מכילים את כל חומצות האמינו, אבל ברגע שאתה אוכל מספיק מגוון
של קטניות, ירקות, דגנים, אגוזים, פירות, לא יהיה חסר בחומצות אמינו מכיוון שהמזונות כולם משלימים זה את זה.

אגוזים יתרונם בעיקר במינרלים חיוניים ובחומצות שומן מועילות שיש בהם.

vegetalien

New member
מכילים גם מכילים.

המאכל היחיד שאינו מכיל את כל חומצות האמינו (מלבד שמן וסוכר, כמובן...) הוא ג'לטין, שמכיל 0 טריפטופאן ו- 0 ציסטאין (אעפ"י שהאחרונה היא חיונית-למחצה, ולא בכל מצב).

אני מניח שרצית לומר שמאכלים מסוימים מן הצומח אינם מכילים את כל חומצות האמינו במינונים האולטימטיביים (היינו, X מ"ג ומעלה של ח.א. כלשהי על גרם בודד של חלבון).

לדוגמה, חומצת האמינו ליזין, שנחשבת מגבילה (אבל לא חסרה!) בדגנים. על מנת שמאכל ייחשב כעשיר בליזין (או במילים אחרות - שמכיל כמות "מלאה" ממנו), עליו להכיל לפחות 51 מ"ג ליזין מתוך גרם בודד (1000 מ"ג) של חלבון.
בדגן כאורז חום, למשל, יש 38 מ"ג של ליזין מתוך כל גרם חלבון ממנו. כלומר, חומצת האמינו קיימת, אך מגבילה.
לעומת זאת, בעדשים, ממשפחת הקטניות, יש 70 מ"ג ליזין מתוך כל גרם חלבון שלהם. כלומר, הן נחשבות כמאכל עשיר בליזין.

יו, רציתי בסה"כ לתת סיפא, אבל בסוף יצא לי הסבר טרחני למען הציבור.

מתנצל בפנייך יא ג'ירפה.

purplegiraff

New member
נו... אני כבר יודעת שאתה קטנוני בעניני רכיבים

כמובן שאתה צודק לגמרי ובדיוק בגלל כל הידע הזה אתה איש בעצה שלי לעניני רכיבים ותכולה וכימיה של המזון..

מה שאיני מבינה

זה אם אתה אוכל רק יוגורט, גבינה, ואגוזים...? כי אם אתה אוכל נגיד גם אורז, אז יש בו חלבון, ואם אתה אוכל גם חיטה או מוצריה [לרבות פסטה, פתיתים, קוסקוס, לחם...] אז יש בה חלבון, ואם אתה אוכל גם ירקות עליים או בצל, אז יש בהם חלבון. בהכל יש חלבון. הסיכוי שיש לך חוסר מאוד מאוד נמוך. צריך להיות על סף תת תזונה, או לאכול רק סוכר ושמן כדי שיהיה מחסור בחלבון.

אם בא לך להוסיף חלבון יש את כל ההצעות מעלי, אבל אני לא הייתי דואגת בגלל חוסר בחלבון, אולי בגלל חוסר בויטמינים אם אתה אוכל מזון עד כדי כך לא מגוון... אבל לא נראה לי שזה שיקוף של מה שאתה באמת אוכל.

למעלה