אבקת חלבון

bar4321

New member
אבקת חלבון

האם אבקת חלבון אחרי אימון משקולות וריצה מיועדת גם לנשים?
ואם יש איזושהי המלצה טובה לאבקת חלבון ספציפית אשמח לדעת

udi mualem

New member
כן, השאלה למה?

כן אבקת חלבון מתאימה לנשים (אין בעיה איתה)

השאלה היא למה לצרוך אותה ומה היא תורמת?
(דרך אגב אני לא ממליץ לצרוך אותה אחרי אימון אירובי ז״א ריצה, ספינינג וכ׳ו בגלל שהיתרון שלה ממש לא רלוונטי לאימונים מסוג זה)

עכשיו השאלה למה?
אם את צורכת סך היומי את כמות החלבון דרך תזונה אז מהסיון אישי לא יהיה צורך בשום תוספים ופשוט חבל על הכסף

דרך אגב - צריכה מוגברת של חלבון רמה יומית (מעל הנדרש לגוף) פשוט יהפוך לשומן.

MidNight Flame

New member
אתה מאוד נחרץ לגבי דברים שאתה לא ממש

מבין בהם.

"דרך אגב אני לא ממליץ לצרוך אותה אחרי אימון אירובי ז״א ריצה, ספינינג וכ׳ו בגלל שהיתרון שלה ממש לא רלוונטי לאימונים מסוג זה)" - מה זה בדיוק "היתרון שלה"?

"צריכה מוגברת של חלבון רמה יומית (מעל הנדרש לגוף) פשוט יהפוך לשומן." - אז גם אם אני צורך 1600 קלוריות שמורכבות מ400 גרם חלבון (מוגזם לכל הדיעות) ביום ושוקל 100 קילו האקסטרות יהפכו לשומן?

bodycore

New member
השאלה היא, מה המלצת התזונה שלו לאחר אימון

אירובי/סבולתי

זה נשמע לי מעניין

bar4321

New member
לחיטוב

האם אבקת החלבון עוזרת לחיטוב הגוף?
אם אחרי ריצה, ספינינג או משקולות טוב לקחת אבקת חלבון לשם חיטוב?

MidNight Flame

New member
אכילת פחית טונה עוזרת לחיטוב?

גרעון קלורי עוזר לחיטוב. אבקת חלבון לכשעצמה לא עושה שום קסמים.

Sheepy boy

New member
ניסיון לתת תשובה קצת יותר מקיפה

היי - ראיתי שלא בדיוק קיבלת תשובה מלאה ומפורטת - אני לא זה שיכול לתת לך אותה אבל אני יכול להסביר

כשאת אומרת "חיטוב" זה מאוד קריטי למה את מתכוונת. כשאני אומר "חיטוב" אני מתכוון "הורדה באחוזי שומן" ואני אענה בהתאם.

כשגבר כמוני רוצה להיות יותר שרירי, כלומר "לעלות את המסת שריר שלי", אני מתאמן, כדי לפתח שרירי אני חייב שיהיה לי מאזן קלורי חיובי!
כלומר, אם אני צריך 2200 קלוריות ביום "כדי לחיות" (כלומר אם זה מה שאני אוכל כל הזמן אני לא אעלה ולא ארד במשקל) אני צריך להוסיף עוד קלוריות מעל למאזן הזה.

כאשר עליתי X קילו שריר (למשל המטרה שלי היא בסביבות העשרה קילו), אני ארצה להוריד שומן מהגוף כדי "להתחטב" ולהעלים את השומן שמסתיר את השרירים.
ואז אני אתחיל שלב "חיטוב" שאומר שאחרי שבדקתי מה המאזן הקלורי שלי (שעכשיו יהיה יותר מ2200 כי אני שוקל יותר) אני הוריד ממנו למשל 500 קלוריות ביום,
ואני אהיה במאזן קלורי שלילי של 500 ביום, אם איני טועה 7000 קלוריות הן קילו אחד, כלומר אחרי שבועיים אחד קילו.

זה המידע הבסיסי שעלול לעזור לך.

bar4321

New member
קודם כל תודה על ההתייחסות

אצלי זה שונה מאצלך כמובן.
אצלי המטרה היא לרדת במשקל תוך כדי חיטוב.
זאת אומרת אני לא ארצה שהשומן שיש לי עכשיו יהפוך לשריר, אני ארצה שהשומן ייעלם ושהגוף יהיה חטוב. ( לא יודעת איך זה נקרא אצלכם)
על מה אתה ממליץ לי בכדי שהחיטוב שלי יהיה מוצלח? האם יש איזה אתר שייתן לי מידע מיוחד על כל הנושא הזה?
תודה מראש

Sheepy boy

New member
עוד הסבר

אין כזה דבר "שומן שהופך לשריר" תחשבי שניה על הגוש שומן שיש בבשר שאת קונה ליום שישי, זה שהיה בפרה, ניראה לך שהוא היה יכול להפוך לשריר?
שריר זה שריר ושומן זה שומן והם דברים נפרדים.. אין כזה דבר שאחד הופך לשני.. יש להוריד ולהעלות שומן ולהוריד ולהעלות שריר, כל מי שאמר לך אחרת טעה, נ-ק-ו-ד-ה.

אז - מה שאת רוצה זה קודם להעלים את השומן שיש לך בגוף, - וכמובן שאפשר להתחזק תוך כדי ולהפוך ליותר מוצקים.
בקשר ללהוריד אחוזי שומן אפשרי גם פשוט לאכול במאזן שלילי כמו שאמרנו, וגם כמובן להיעזר באירובי שמאוד מקל..
סתם לדוגמא, אם את צריכה 1800 קלוריות במקום שתסבלי ותאכלי 1300 (ותיהיה רעבה) אז אפשר לעשות שעה ארובי ולאכול יותר כי שרפת קלוריות - יש מבינה?

עכשיו מעבר לזה, יש את האפשרות של "להפוך ליותר מוצקים", שזה כמובן חלק מלהיראות טוב, שלבחורה שלא רוצה "לגדול" סה"כ כל מה שצריך זה להקפיד להתאמן 2-3 פעמים
בשבוע וזה יבוא, אם בא לך איזשהוא חוג נחמד כמו יוגה, פילאטיס וכל אלו, זה אחלה!

הטריק הוא לשלב עבודה על הגוף וירידה במשקל עד שתגיעי למטרה שלך, ואז כמובן להמשיך להתאמן כדי לשמור על גוף בריא וחטוב

למעלה