אבקת חלבון

גברת ע

New member
אבקת חלבון

היי לכולם שבת שלום
המליצו לי להתחיל להוסיף אבקת חלבון מנה ביום
הייתי שמחה לקבל המלצה לאבקת חלבון טבעונית ומאיפה כדאי לקנות\להזמין.

אודה לעזרתכם

merav999

New member
לא מכירה בארץ אבל -

את יכולה לחפש ב- IHERB.COM, יש שם הרבה אופציות.

(אם זו הזמנה ראשונה את יכולה להשתמש בקוד - ENU180 להנחה של 5$, או 10& בהזמנה מעל 40&).

אפשר לשאול מי המליץ לך לקחת אבקת חלבון ולמה?

גברת ע

New member
דיאטנית ספורט

בדיקה של מה אני אוכלת מול אימונים שאני עושה מראה שאני לא צורכת מספיק חלבון

זה מה שאני משתמש

Now Foods, Soy Protein Isolate, Unflavored

יתרונות:

1. חברה מוכרת שמשווקת גם בארץ (Now)

2. טבעוני על בסיס סויה בלבד

3. ללא טעם - אפשר לשלב עם איזה טעמים/המתקה שרוצים. מאוד מוצלח בשייקים אבל אפשר גם להמתיק למשל עם סטיביה ואבקת חרובים לקבלת שוקו ללא קפאין.

גברת ע

New member
תודה, אני אבדוק את זה

האם אני יכולה להשתמש בזה גם במזון?
אני רוצה להוסיף את זה לעוגיות או חטיפי אנרגיה שאני אכין לאחרי אימונים (לא בהכרח מתוק)

לא ניסיתי אבל

עד כמה שידוע לי חלבון לא מתפרק בחום, והאבקה הספציפית הזו גם לא מכילה שום מרכיב אחר שעלול להתפרק (כגון ממתיקים מלאכותיים). נטו חלבון. כך שהניחוש שלי הוא שהיא כן תתאים לבישול.

אבקות אחרות שניסיתי בטעמים, לפעמים טעימות ולפעמים לא, אבל מכילות הרבה מרכיבים שונים ומשונים. האבקה שהמלצתי עליה, לטוב ולרע, לא מכילה שום תוסף, ולכן גם אי אפשר לאכול אותה בפני עצמה אלא צריך להוסיף מרכיבים שיתנו טעם טוב (חלב סויה, פירות, ממתיקים).

בעיקר לשייקים על בסיס פירות

כוס פירות חתוכים שונים - אפרסמון, גויאבה, תות, בננה, מנגו, תפוחים, אגסים, אבטיח, וכו'. אם הפירות לא מתוקים אז אני מוסיף גם כפית או שתיים סילאן או נוזל על בסיס סטיביה. לזה אני מוסיף בין חצי לכוס חלב סויה לא ממותק או בהמתקה עדינה.

לפעמים אני מכין דייסה על בסיס שיבולת שועל ואבקת חרובים, חלב סויה וממתיק על בסיס סטיביה.

עדי1831

New member
אפשר גם להוסיף את זה לכוס מים?

כי אני רוצה לשתות את תוסף החלבון בלילה אחרי האימון, ואני ממש לא רואה את עצמי מתחילה להכין שייקים באמצע הלילה ;)

לא ממליץ להוסיף רק מים לאבקה הספציפית הזו

למרות שהיא מוגדרת כ"חסרת טעם", יש לה טעם מאוד מוזר. לא רע, אבל מוזר ודורש הסתגלות.

אם רוצים לערבב עם מים, כדאי להשתמש באבקות שמיוצרות עם טעם כלשהו (בננה, שוקולד, וניל וכו').

אני לא משתמש באבקות כאלו היום כי הן בד"כ מכילות עוד מרכיבים שאני לא מכיר או לא רוצה לצרוך (סוכר למשל). מנסיוני לא כל האבקות האלו טעימות - לחלקן יש טעם לואי למרות שהן מתיימרות להיות בטעם אכיל כלשהו. אני ממליץ לקרוא ביקורות של אנשים על אבקות כאלו כדי לראות אם התוצאה טעימה במקרים שהאבקות עורבבו במים.

בהחלט

זה בסה"כ אבקת חלבון נקי שסוננה משאר המרכיבים. אפשר לערבב עם מה שרוצים. אם קשה להתרגל לטעם ולהכין שייק זה יותר מדי מאמץ, אפשר לערבב עם דברים אחרים שנותנים טעם ושהאבקה תימס בהם (אבקת קקאו + נוזל סטיביה + חלב סויה, סילאן+ חלב סויה וכו').

יש אבל לא משתלם לקנות בארץ

למשל יש את זה:

http://www.biogaya.co.il/159019/אבקת-חלבון-סויה-NOW

187 ש"ח ל-907 גרם + 13 ש"ח משלוח = 200 ש"ח, או 220 ש"ח לק"ג.

קנייה ב-iherb ל-2 מארזים של 544 גרם (בסה"כ 1088 גרם) תעלה 13.76 * 2 + 6 דולר דמי משלוח = 33.52 דולר = 122 ש"ח, או 112 ש"ח לק"ג.

אז למה לקנות בארץ ולשלם כפול?

הקנייה ב-iherb קלה ונוחה, אפשר גם לקבל הנחה על הקניה הראשונה (5/10 דולר על קניה של 40/60 דולר בהתאמה- אפשר להשתמש בקוד הנחה HOZ742), המשלוח לארץ תוך כשבוע, המבחר גדול (מוצרים טבעוניים: http://www.iherb.com/Vegan-Foods) כולל ויטמינים ומינרלים, אבקות חלבון, וסוגי מזונות שונים (למשל Kala Namak שנותן לאוכל טעם וריח של ביצים או Nutritional Yeast שמקנה טעם גבינתי וכו').

גם נוח וגם משתלם, לדעתי.

גברת ע

New member
יש איזשהם חוקים לגבי משלוח של אבקות לארץ?

האם יכולים לעשות בעיות בארץ?

לא

יתכן שהחבילה תיעצר לבדיקה ואז יכולים לבקש הצהרה דומה לזה למשל.

בהזמנות מ-iherb אף פעם לא הייתה בעיה, אולי בגלל שהם רושמים על החבילה "תוספי תזונה לשימוש אישי". חבילה שהזמנתי ממקום אחר בעבר כן נעצרה לבדיקה ושוחררה אחרי ששלחתי הצהרה בפקס על תוכן החבילה.

מה שכן - חשוב לזכור שהפטור ממיסים הוא רק עד 75$ (משלוח + עלות ההזמנה) כך שחשוב לא לעבור את הסכום הזה כדי שלא להיות מחוייבים בעלויות נוספות.

כדאי גם לשים לב שמשקל חבילה מקסימלי שניתן לשלוח לארץ בהזמנה בודדת מ-iherb הוא 4 פאונד (כ-1.8 ק"ג). מאחר שאבקות חלבון יחסית כבדות, אפשר להזמין לא יותר מ-2 אריזות בבת אחת בד"כ.

למעלה