אבקש את עזרכתם.

thomach

New member
אבקש את עזרכתם.

בבעלותי גראנד דינק 2006. בשבועיים האחרונים אני נתקל בבעיה מוזרה: זה התחיל עם הפעם שלא הצלחתי להניע על ההתנעה הראשונה אחרי מילוי דלק ולאחריה הקטנוכ נכבה לי פעמיים ברמזורים. מאותה פעם הקטנוע לא מניע ללא הכנסה של גז בזמן ההצתה. אציין כי עד להופעת הבעיה הניע ללא בעיות ולא נתקלתי בתקלות. לפני יומיים,לאחר שלא נסעתי עליו יומיים, לא הצלחתי להניע ולמחרת ניסיתי שוב- והניע. בנוסף, בחודשים האחרונים מד הסל"ד בזמן של לא נסיעה מראה על 1000 לעומת החודשים לפני עמד על 2000. תודה מראש על העזרה הברוכה שלכם.

בועז בר

New member
תבדוק את תקינות הצ'וק החשמלי,

יש הנחיות בספר הרכב איך לבדוק. 2.ניקוי וכיוון קרבורטור.

בועז בר

New member
ברור. זה תפקידו, בהתנעה קרה כמובן.

המשנק (צ'וק) תפקידו להעשיר באופן זמני את התערובת הנכנסת למנוע קר. הסיבה היא התעבות אדי הדלק על דפנות הצילינדר הקר, וכתוצאה מכך תערובת עניה שגורמת לגמגום או כיבוי מנוע. המשנק פותח מעבר דלק נוסף ע"מ ליצור תערובת עשירה יותר באופן זמני. הצ'וק האוטומטי/חשמלי שבגרנד (ובקטנועים אחרים) פועל על עיקרון של 'בי-מטאל': פיסה מתכתית המורכבת משני פסים דקים וגמישים של מתכות בעלות מקדם התפשטות שונה בחום. כאשר המנוע מתחמם המתכת בעלת מקדם ההתפשטות הגבוה יותר, נמתחת. המתכת השניה אינה מאפשרת לה להימתח, ואז כל הפיסה מתעקלת ויוצרת מגע חשמלי שמפעיל או מנתק את הצ'וק. כאשר הצ'וק פועל, באופן טבעי המנוע עובד על טורים גבוהים יותר מאשר בסרק של מנוע חם. התופעה שאתה מתאר מתאימה לתקלה בצ'וק, ומה שאתה בעצם עושה, ע"י מכות גז כשהמנוע קר, הוא לתת יותר דלק שמאפשר למנוע לפעול עד שיתחמם. צ'וק חדש לגרנד עולה כ-500 ש"ח (נכון ללפני כשנה), ומשומש מפירוק עולה בערך חצי מזה. החלפת החלק עצמו היא פעולה פשוטה יחסית.

הייתה לי את אותה בעיה

זילזלתי , בסוף הלך סליל הצתה , צריך לבדוק , שהקטנוע עושה בעיות בהנעה (לפחות בהתחלה) , תבדוק עם הקיק . חשוב לציין , שסליל הצתה זה עסק ממש לא זול , בסביבות ה-700 ש"ח

למעלה