אבקש את אבחנתכם.

mor143

New member
אבקש את אבחנתכם.

שלום וצהריים טובים. הנני בן 14 , וכבר יותר מכמה שנים אני סובל מכפייתיות ומטיקים אשר כוללים נענועי ראש , מצמוצים עזים , קולות התנשפות מהאף , אני מוכרח להצמיד כל דלת בבית (וזה משגע אותי אם אני לא עושה את זה) . האם סימנים אלו מעידים אל טוראט? תודה.

mor143

New member
אגב

אגב, יש לי מן טיק קולי כזה שאני אומר את המילה האחרונה שאמרתי , או מן קול מהגרון. אין לי לקויות למידה וריכוז , אלא להפך אני דווקא תלמיד מצטיין.

חגית35

New member
לי זה נשמע בהחלט טוראט

ואם זה נמשך מעל שנה שלא לדבר על כמה שנים, ויש לך שילוב של טיקים מוטוריים + קוליים, שלא לדבר על מה שאתה מתאר שנקרא אקולליה או אולי פלילליה - תלוי אם אתה חוזר על מילותיך האחרונות שלך ולא של האחרים (חזרה על המלים או סופי המשפטים של האחרים זה אקולליה). ועניין הדלתות מתחבר מאוד לאוסידי... שהינה הפרעה ששכיחותה הינה 40% בקרב מי שיש לו טוראט. נראה לי שהגעת למקום הנכון
WELCOME to the TiClub!

ש ל י ק

New member
ברוך הבא

אנחנו בטח שלא מאבחנים אלא יכולים להמליץ.... האם ביקרת אצל נוירולוג/פסכיאטר שאבחן אותך? שאלתי בעצם איך הגעת למחשבה שיש לך טוראט? על פניו זה נשמע כתסמינים של טוראט אבל חשוב שאיש מקצוע שמבין בתסמונת יתן את דעתו בעניינך. תבקר גם באתר א.ס.ט.י ותראה אם יש שם עוד דברים ש"מדליקים" לך נורה לגבייך. בהצלחה!

שביק

New member
מור ברוך הבא, ברור לך בודאי שלא

ניתן, לא רצוי ולא אחראי לתת איבחון, גם כשהוא ברור לטוראט ולשום לקות ובעיה אחרת. אין אנו רופאים. כדי להגיע למרפאה הנכונה והמתאימה עבורך אתה מוזמן ליצור עמי קשר טלפוני, ולאחר שיחה אוכל להפנות אותך למקום המתאים ביותר. 09-7408478 שביק בהצלחה!!

mor143

New member
תודה.

תודה על התגובות , אני מקווה שהתוצאות יהיו טובות.

mor143

New member
שאלה נוספת

במידה ויאובחן אצלי טוראט , אילו טיפולים אעבור ? עד כמה התסמונת יכולה להשפיע על העתיד שלי , כמו לימוד נהיגה , צבא וכו' ?

ערב טוב , מור , וברוך המצטרף

הסר דאגה מליבך !!!! חיית עם התופעות ,שסיפרת עליהם , בשלום עד עכשיו ? כך תוכל לעשות גם לאחר האבחון. הנוירולוג יוכל להמליץ לך על תרופות כאלה ואחרות , אבל בדר"כ בהתייעצות עם המטופל. אם לא תרצה תרופות , לא תהיה חייב לקחת. (לא מדובר בדלקת גרון שמחייבת טיפול אנטיביוטי). הנוירלוגית שלנו היתה ממליצה על טיפול ע"פ הערכת המצב, של מה מפריע יותר (למשל הטיקים או הכפייתיות = OCD) , ואפשר כמובן טיפול לשניהם , ושואלת את הילדים אם הם מעוניינים בטיפול. לעיתים לא ידעו להשיב במקום, ולכן היינו יוצאים משם עם מרשם, שלעיתים השתמשנו בו ולעיתים לא . זכות הבחירה נתונה לך !!! לגבי העתיד : אם אתה מתייחס לעצמך כאל נער רגיל ככל הנערים , בעל הפרעה מסויימת (ולמי בעצם אין ?) ותו לא , כך תתייחס אליך הסביבה. אין מניעה לעשות כל דבר , אם כי לעיתים התהליכים הרגילים הופכים קצת מסובכים יותר. אבל אל תטריד את עצמך. ב ה צ ל ח ה

כמובן שכחתי להציג את עצמי >>>>>>

שמי אלי , אמם של נופר (18) ובר (15) , לשניהם ת.טוראט , שמתבטאת אחרת אצל כל אחד מהם. לנופר רישיון נהיגה מזה שנה ובעוד כ-3 חודשים היא עומדת להתגייס לצה"ל.

חגית35

New member
אלי, הפרפר שלכם מאוד ריגש אתמול...

בהרצאה כשבת שבע הקריאה אותו... כל פעם הוא מרגש מחדש!

ש ל י ק

New member
הטיפולים הם אינדיבידואלים לכל אדם

באופן עקרוני יש טיפול תרופתי לטיקים/חרדות/התקפי זעם/בעיית קשב וריכוז ויש טיפול פסיכולוגי, יש כאלה שנוטלים אומגה 3 ולא מכניסים כימיקלים לגוף, כשתהייה אצל הרופא הוא בוודאי ימליץ לך על דרך טיפול שתהייה טובה עבורך ואתה תחליט בסופו של דבר אם זה טוב לך... לטוראט אין תרופת קסם והכל ניסוי וטעייה/תהייה לכן גם לוקח זמן לראות תוצאות בשטח, מציעה לך בחום לבדוק עם עצמך מה התסמין שהכי מפריע לך כרגע ולהתמקד בו באופן נקודתי.... אני גיליתי את הטוראט שלי רק אחרי שאבחנו את ילדי ולאחר מכן אותי והיה לי מאוד קשה לקבל את זה בהתחלה אך יחד עם זאת חייתי כל השנים בחוסר ידיעה שזה מה שיש לי ועשיתי צבא והוצאתי רישיון נהיגה והתחתנתי והולדתי ילדים ואני עובדת ויש לי המון חברים בקיצור יש חיים אחרים וטובים עם הטוראט ולצד הטוראט. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחר לעצמך, ואנחנו כאן לכל שאלה והמלצה

בנבר

New member
מור שלום

ראשית כל הכבוד על היוזמה והאחריות שאתה לוקח ומטפל בדברים שמפריעים לך. קוראים לי צביה ולשניים מארבעת ילדיי יש טורט. לדעתי כדי לך לעבור איבחון ולקבל מאיש מקצועי אבחנה ושם לדברים שמציקים ומטרידים אותך. האיבחון לא מחמיר את הסימפטומים אלא רק עוזר לטפל בקשיים עם הם קיימים. שני בניי הוציאו ללא בעיה רשיון נהיגה.כמו כן לגבי הצבא אחד השתלב נהדר ביחידה קרבית והשני לעומתו לא כל כך הצליח להסתדר עם המסגרת הצבאית. בדר"כ רוב הלוקים בטורט מצליחים לקיים מסגרת חיים רגילה ומאושרת. בהצלחה צביה

הלנה

New member
מור ברוך הבא לפורום

גם הבן שלי אגב בן 14 והוא אובחן לפני 3 שנים. הוא נער מקסים והוא חי חיים רגילים לגמרי, ללא טיפול תרופתי ו/או פסיכולוגי (אם כי היה בהתחלה). מצטרפת לכל מה שאלי כתבה לך. בהצלחה!

mor143

New member
תודה לכולם.

תודה לכולכם על התגובות מחממות הלב! מור.

למעלה