אבקות סידן..

OREAL1111

New member
אבקות סידן..

שלום אני רציתי לדעת עם יש אפשרות להישתמש בקלציום קרבונט+קלציום גלוקונט כתוספת סידן לשממיות מנומרות? חשבתי על זה כשקראתי בנוגע לגידול צבים מסוימים והבנתי שרוב המגדלים בימקום ליקנות את התוספות מהחברות הגדולות כמו אקזו-טרה ששם אין לדעת מה יש בתערובת מישתמשים בקלציום שאותו הם קונים בסופאר פארם,לפי מה שהבנתי זה יותר בטוח ויותר זול וכמובן לי לפחות זה יותר זמין! אני יודע שבתערובת קלציום של "החברות הגדולות" יש גם תוספת של D3 במינון הנכון,זה מאוד מועיל אבל יש לי פיתרון וחשבתי שאת הסידן אני אתן כאבקה בזמן ההאכלה ואת הD3 אני אתן כתוספת נוזלית למים.. מה אתם חושבים?

EROTOMANIA

New member
מה זה קלציום גלוקונט?

אני לא מבינה יותר מדיי בסוגי סידן, אבל אני יכולה להגיד לך במה אני משתמשת. כשהייתי בחנות נתנו לי במקום אבקת סידן אבקת ויטמינים שכוללת סידן. קוראים לזה: Leopard Gecko Dust ICB וחברת טירקס מייצרת את זה. בנוסף לכך אני משתמשת במצע חול קלציום קרבונט. אני מניחה שזה מספיק סידן? אני מאבקת את הצרצרים\זחלי קמח שלה כל יומיים בערך. בקשר לקלציום מהסופר פארם - אולי זאת רק אני, אבל אני מעדיפה לקנות מחברות שמייצרות קלציום במיוחד בשביל לטאות... לא סומכת על הCVS המקומי פה :|

OREAL1111

New member
מספיק..

אבל לפי מה שאני זוכר את אינך גרה בארץ נכון? אצלנו בארץ לא קל לימצוא אבקות ויטמינים וסידן טובות במחיר טוב! אשמח לעוד תשובות :) ותודה..

EROTOMANIA

New member
אכן

אני גרה בארה"ב מוזר, פה כולם בטירוף של סידן אז לא בעיה למצוא. רק חבל שהחנות חיות נמצאת חצי שעה ממני... אז מה זה קלציום גלוקונט?

galvin

New member
מדובר בתרכובת של סידן,

לרוב תוספי סידן למינהם מגיעים כ"מלחי" סידן, ולא כסידן טהור. התרכובת שאת מדברת עליה היא מלח סידן שנוצר בתהליך חמצון של גלוקוז. השורה התחתונה היא שהוא לא מכיל זרחן, אני לא יודע לומר לך למה לא מומלץ להשתמש בתרכובות סידן המכילות זרחן, אבל קראתי איפשהו שזה אכן לא מומלץ.

Itamar Levy12

New member
אם הנושא מעניין אותך

הקלדה בגוגל תחת השם: calcium gluconate יתן לך תשובה.

למעלה