אבצס

oversensitived

New member
אבצס

שלום עשו לי אתמול במיון ניקוז מוגלה(שכאב עד מאוד) מאבצס באיזור עצם הזנב. היום הכאבים פחתו בהרבה ואני רוצה לדעת איך להתייחס למקום פרט לרחצה. הכירורג שביצע את הניקוז נתן לי אך ורק אנטיביוטיקה במינון של פילים. האם מישה מהיכרות יודע אם צריך לשטוף את האיזור עם סבון או אך ורק עם מים? תזונה שכדאי להקפיד או תוספים שכדאי לקחת עד שהאיזור יחלים? הכירורג אמר שהמקום הזה מועד לפורענות בגלל שיש אנשים שיש להם שם חללים פתוחים(מעין סינוסים) והפתרון היחידי הוא ביצוע ההליך של הניקוז(שאני רוצה להמנע ממנו בכל מחיר). אשמח לכל עיצה טובה יומטוב

ינוקא1

New member
רפואה שלימה.

אני הייתי ממליץ ביום כזה של שמש , לצאת למרפסת ופשוט להפנות את הגב לשמש. לא חובה דווקא שמקום האבצס יהיה חשוף לשמש , אבל שהגב יהיה חשף לשמש . לא להגזים כמובן כדי לא להישרף , אבל להישאר בשמש חצי שעה ולהרגיש את קרני השמש בגב. זה מגביר את הזרימה בכל איזור הגב וכך זה גם יזרז ריפוי. כמובן , ההרגשה אמורה להיות נעימה ואפילו נעימה מאוד. אם זה לא כך - להפסיק.

ניקוז

לגבי הרחצה- תלוי במצב, בעיקרון, עד כמה שזכור לי מכל מיני פציעות ותפרים אחרים- ההמלצה היא לשטוף עם סבון בעדינות. לגבי האנטיביוטיקה- חובה לקחת פרוביוטיקה, שגם עוזרת לשקם את ההרס במערכת העיכול שהאנטיביוטיקה עושה, וגם מגבירה את היעילות של המערכת החיסונית (ואפילו שמעתי שעוזרת לריפוי של פצעים). לגבי התזונה- הגוף עובד תמיד טוב יותר כשמקפיגים על מזון טבעי ו"נקי" מכל מיני חומרים שהוא לא מכיר, אז דגנים מלאים, ויותר פירות וירקות בד"כ יכולים לעזור (אבל זה בעייתי להגדיר את זה באופן גורף לכלל האוכלוסיה). הרבה בריאות! שלומי

הכוונה שנשאר שם פצע פתוח?

אני יכולה לספר מנסיון שלי עם פצע פתוח: אחרי ניתוח השאירו לי חלק מהבטן פתוח ואמרו שיסגר לבד(לא תפרו) ואמרו לי לשטוף כל יום אבל העדפתי לבחור לקנות פלסטרים רכים במיוחד שמגיעים עם תחבושת עם אנטיביוטיקה שגם לא נדבקת לפצע וגם שומרת מזיהומים וגם ככה לא הפרעתי לגוף לבנות רקמות ולסגור כמה שיותר מהר את הפצע הגדול כמובן שהלכתי לביקורת כמו שאמרו לי אבל בחרתי בעצמי לא לשטוף את הפצע אלא לתת לו לבנות מהר רקמות אני התייעצתי עם אישה שאני מכירה שעבדה בחברה שמשווקת פלסטרים לפצעים מיוחדים וזה עבד נהדר זו התשובה שלי לגבי לשטוף את הפצע או לא - וכמובן ממליצה לקנות את הסוג הזה של החבישה ביחד עם ביקורת אצל הרופא שמא יהיה זיהום

אורלית 1

New member
calendula לריפוי מהיר

שלום, אני יכולה להוסיף להמלצות הקודמות גם את המלצתי לשטיפת המקום בתמיסת אם של צמח הקלנדולה- calandula. לצמח ישנן תכונות של חיטוי ועזרה בריפוי הפצע. הקלנדולה מגבירה את התחדשות הרקמה הפצועה ועוזרת להחלמה ומניעת צלקות.ניתן למצוא את התמיסה בבית-מרקחת הומיאופתי ולקבל הדרכה במקום כיצד לעשות את השטיפה- כעיקרון יש לדלל 10 טיפות מתמיסת האם בכוס מים, ובעדינות לשטוף מסביב לפצע. ניתן גם משחת קלנדולה מכל בית מרקחת. כמובן גם תזונה בריאה עוזרת בהחלט- הימנעות מסוכר ומתוק ויותר עלים ירוקים. למניעת חזרה של האבצס אני יכולה להמליץ על טיפול הומיאופתי שמטפל במקור של הבעיה (למה בכלל הופיע אבצס...?) כך ששוב הוא לא יחזור. כל טוב,
אורלי לב-שרון RCHom מטפלת מוסמכת בהומיאופתיה קלאסית, [email protected]

לנו יש קבוע בבית קלנדולה

מזמינים בייחד עם התרופות ההומאופתית מבית מרקחת הומאופתי (נאות שושנים) אכן עוזר לההכככללללל

למעלה