אבעבועות רוח....

shelycat

New member
אבעבועות רוח....

יש לי שאלה..... עקב הפירסומים על חיסון כנגד אבעבועות רוח לילדים רציתי לשאול האם יש חיסון (או שמא אותו חיסון) שמתאים למבוגרים כנגד אבעבועות רוח? מסתבר כי בעלי מעולם לא חלה באבעבועות רוח כילד וידוע לי שיש סיכונים למבוגר שחולה בממחלה הזאת, האם יש דרך למבוגר להתחסן נגדה?

אתי@

New member
מצטרפת לשאלה ומרחיבה אותה:

אני מעולם לא הייתי חולה באף מחלת ילדים
האם יש חיסונים נוספים שכדאי ואפשר לקחת בגילי המופלג (25)

הילית*

New member
אתי, בתור אחת שבאותו מצב בדיוק

לא היתה לי אף מחלת ילדים וכמה שאמא שלי ניסתה שאדבק מאחי בכל מיני מחלות לא הצליח לה. אין שום בעיה עם העובדה שלא היתה לך אף מחלת ילדים אבל... רצוי מאוד לבדוק נוגדנים לאדמת מה שאני עשדיתי) משום שאם את תדבקי באדמת במהלך הריון זה עלול להיות מסוגן מאוד לעובר. אני נבדקתי ונמצא שאני לא מחוסנת. אי לכך קיבלתי מהרופא לעשות חיסון נגד אדמת. חיסון פשוט בכתף ללא כל תופעות לוואי ! (לא לפחד
)

חיסון מבוגרים כנגד "מחלות ילדים"

לשלי, אתי והילית החיסון נגד אבעבועות רוח לילדים הוא גם אותו החיסון למבוגרים, וזאת גם הדרך היחידה לחסן, גם את הילדים וגם את המבוגרים. לגבי כדאיות, דעתי האישית שכדאי. זה לא כרוך בהרבה טרחה וזה בהחלט נותן ביטחון רב שלא נדבק במחלה. ספיציפית לגבי אדמת, לנשים מאוד מומלץ להתחסן. הדבקות באדמת בזמן הריון גורמת במפורש לפגיעה בעובר. המלצה זו בהחלט תקיפה גם לנשים מבוגרות בגיל 25...
ביי לבינתיים
ישראל

אתי@

New member
דווקא קיבלתי חיסון לאדמת בבי"ס

יסודי
תודה ישראל והילית

הילית*

New member
ובכל זאת ממליצה לך לעשות את בדיקת

הנוגדנים. זו בדיקת דם פשוטה שאת יכולה לקבל הפניה אליה אפילו מרופא משפחה. אני שמחה שעשיתי אותה ועוד יותר שקיבלתי חיסון

למעלה