אבעבועות רוח

מרמריסה

New member
אבעבועות רוח

שלום רב. בתי בת שנתיים וטרם חוסנה בחיסון MMR + אבעבועות רוח. היום נמסר לי שלשני ילדים בגן הופיעו אבעבועות. 1. אם הילדה נחשפה, האם לחסנה כעת או שאני עלולה לגרום לה למחלה קשה יותר? עדיף לחכות ולראות אם נדבקה? 2. האם לעובדה שטרם קיבלה MMR יש משמעות (למעט העובדה שאם אני אחסן את הילדה בימים הקרובים נגד אבעבועות אזי אצטרך להמתין חודש עד לMMR)? אודה לתשובתך!

אבעבועות רוח

ראשית יש סכוי די גבוה שהילדים ידבקו באבעבועות רוח אם הם לא מחוסנים. לגבי החיסון, אני לא מכיר התווית נגד במידה של חשיפה. אינני חושב שזה יחמיר את המחלה במקרה של הדבקות. זה אולי לא ימנע אבל אפילו עשוי להקטין את חומרת המחלה. מצד שני, המחלה חמורה בעיקר אם הילדים מדוכאי חיסון עקב מחלה נלווית או תרופות כמו סטרואידים (במקרה של אסטמה למשל). למיטב ידיעתי אין התווית נגד למתן MMR במקביל. לאור זאת שאינני רופא ילדים, אם אשיג מידע אחר מרופא הזהומיות ילדים שלנו, אשלח לך הודעה בנידון. מממליץ לך גם להתיעץ עם רופא הילדים לכם, להם יש בד"כ נסיון רב בדברים אלו.

חלילית1

New member
רופא הילדים שלנו המליץ

להמתין חודש בין חיסון MMR לאבעבועות. תהיו בריאים.

אבעבועות

בררתי עם רופאת הילדים למחלות זיהומיות ומה שמסרתי לך תקף. מבחינת ההמתנה חודש ל MMR, לדעתי אין עם זה בעייה

למעלה