אבסטראקט

doron h

New member
יפה כתבת !

תמונה 1+4 עונות בהחלט על שני המושגים המדוברים. הראשון הם צילום (טוב!) השני הם צילום מופשט עכשיו כאשר שני המרכבים מתקימים ניתן להמשיך ולדון על על התמונות ... אני חושב שתמונות 1+2 מעניינות טובות ומוקפדות, אהבתי.

orinu

New member
מיכל - הראשונה - יופי של אבסטרקט

מגרה את המחשבה כמו שצריך האחרונה - פאטרן טוב - חתוך כמו שצריך

elidgani

New member
פטרן ואבסטרקטי

איתרתי את התרגומים של 2 המושגים , ולהבנתי ניתן לראות בתוך "פטרן" , "אבסטרקט" , להיפך קצת יותר קשה . abstract 1.תואר אַבְּסְטְרַקְטִי, מֻפְשָׁט, עַרְטִילָאִי, לא מוחשי; עִיּוּנִי, לא מעשי; מְסֻבָּךְ; pattern שם עצם דֻּגְמָה, תַּבְנִית, דְּפוּס, שַׁבְּלוֹנָה בתמונה המצ"ל , עמידה על "פטרון" לוחות העץ , אפשר לראות "אבסטרקט" בבריכה.

drifter

New member
1 - גנואים בורחים מלביאה

תמונה שהעלאתי בעבר. אמנם יצא ככה בטעות - אבל לדעתי זו דוגמא טובה לאבסטרקט (וד"א הכותרת מתארת בדיוק את הצילום)

drifter

New member
2- אבסטרקט מהתחת../images/Emo151.gif

ולמי שלא מבין - שיסתכל שוב על התמונה :-): מצד שני - אני לא בטוח שזה לא רק מרקם....

elidgani

New member
ועוד איזה ...

מרקמים (patterns) הוא יוצר ,זה אמנם לא מגיע ל"גבעה" מפארק היורה אבל גם די מכובד .

מ י כ ל ש

New member
לא יודעת אם זה אבסטרקט או לא...

אבל זה בהחלט נראה כמו ציור אימפרסיוניסטי (זרקתי עוד
לדיון...) בקיצור - אהבתי מאוד!

gadieid

New member
דיון מענין

אני מניח שיש את המוזג אבסטרקט כפי שמלמדים בחוגי האומנות השונים, ויש את המושג אבסטרקט שכל אחד מדמיין לעצמו. באומנות אני לא משהו אבל פילוסופיה קצת למדתי ואחת הטענות שם היא שאי אפשר להגדיר מושג מופשט. כלומר לכל הגדרה שתיתן, אצליח להביא פרט שעונה על התואר אבל לא נכלל בהגדרה ולהיפך. מושג מופשט הינו למשל כסא. קשה להגדיר מה זה כסא אולם לכל אחד ברור שחפץ מסוים הוא כסא בשהוא רואה אותו. כך לדעתי גם עם אבסטרקט, למה צריך להגדיר?

תענוג לקרוא את הדיון הזה

תודה לכל מי שתרם חלק פעיל בדיון. לדעתי הדיון ראוי למאמרים. דיונים מסוג זה מעלים מעלה מעלה את הרמה.

למעלה