אבסורד

Etnozam

New member
אבסורד

אני לא מצליח להבין את ההגיון בלתת לאנשים כאלה או למשפחות שלהם זכות מחייה כאן אם מראש יודעים שכל מה שהם יביאו יהיה שלילי.
כאשר קורה משהו בישראל וישראלים (אם יש כאלה) נוסעים להתגייס למילואים ולהלחם, לא תשמעו את ממשלת הולנד מכריזה על העלאת הכוננות כי הם עלולים לחזור להולנד צמאי דם ומוקצנים.
דיי. הערך האנושי כבר הגיע מעל ומעבר לרמה שהוא לא הגיוני בכלל. למה לא פשוט להקדים תרופה למכה ולהתאסלם כי ברור שזאת המטרה היחידה שלהם, אז איזה אופציה אחרת נותרה לעתיד לבוא?

אולי זאת הזדמנות קריירה טובה להתגייס לשירותי הביון ההולנדים... נראה שיש דרישה והשוק חזק.

taltaal

New member
קראתי והתעלפתי

אם יודעים מי האנשים האלה, למה נותנים להם לחזור חזרה לתוך הולנד?!
זה ממש להכניס פצצה מהלכת ...

Etnozam

New member
לאמר את האמת..

בהולנדית ואפילו בתרגום לאנגלית לא הבנתי למה בדיוק התכוון המשורר או מה הוא מנסה לאמר מאחורי כל הציניות.
אוקי, מובן שיש את ההכתרה וצריך להזהר, אבל בין זה לבין להצהיר שקיים חשש לטרור בגלל כאלה שחוזרים מסוריה זה מאד משונה.
בכל יום נכנסים ויוצאים מהולנד אלפי מוסלמים שנוסעים לכל מיני מדינות חלקם אף מוגדרות כעויינות בסביבה הבין לאומית, בין אם למטרות אישיות או כאלו בשם האיסלם הרדיקלי. ועד עכשיו לא היו שום פיגועים או איומים כל שהם והאמת אני גם לא רואה סיבה הגיונית לעשות פיגוע בהולנד.
אבל, באיסלם אין ממש הגיון. כך שגם פיגוע בשם אללה נגד אוכלוסיית זברות בקניה ישמע לי הגיוני בהחלט.

העובדה היא שהצהרות פומביות כאלה בכל מדינה הן עליית מדרגה כל שהיא. משהו שההולנדים לא כל כך רגילים אילו ועכשיו הם צריכים כל מיני פרשנים לעניני בטחון ומפענחים למינהם שיסבירו מה זה אומר. הם לא רגילים שבכל אירוע התכנסות המונית או משהו שמיוחס לשלטון פתאום יש אזהרות טרור. אצלם (עדיין) אין אזהרות מסע, אין תרחישי פיגוע המוני, אין את הפחד של לבדוק מי זה שעולה לאוטובוס ומה יש לו בתיק המחשיד.
באמריקה, בריטניה וצרפת הסמפטומים למדינה תחת אחיזת טרור כבר בצבצו מזמן גם אם זה לא נשמע עדיין בקול חוצות. אבל עכשיו זה קורה גם בהולנד.
אסור לשכוח שרוב הציבור הוא מטומטם כביכול, ויש מניעים ברורים מצד השלטונות לגבי כל מהלך ואופן ביצועו. כך שלדעתי האישית, מעבר לטקס ההכתרה, יש כאן צעד ראשון לקראת מהלך של שינוי תפיסתי.

azardevlieger

New member
הם אומרים שאולי הסיבה האמיתית היא ההכרתה עצמה

ולא שום דבר אחר. פשוט תרוץ לקבל סמכויות נרחבות יותר התקפות רק במקרה ומעלים את הכוננות.

Etnozam

New member
בדיוק, סמכויות נרחבות יותר

אבל בשביל מה?

הם מתכננים משהו. אף אחד לא צריך יותר סמכויות אלה אם כן יש לו תוכנית כל שהיא להשתמש בהם.
ההכתרה במקרה הזה הוא תירוץ לא רע.

למעלה