אבנים ב 443

• פותח הנושא amub
  • פורסם בתאריך

The Mermaid

New member
לכל הנוסעים לירושלים באופן יום יומי:

האם אירועים כאלה גורמים לכם להפסיק לנסוע דרך 443?

אותי מעולם זה לא הטריד, אבל בעקבות הריוני המתקדם אני שואלת את עצמי אם זה בטוח לקחת צ'אנס כזה. אולי שווה לנסוע דרך כביש 1 לתקופה מסוימת?

סמייילי

New member
כביש 1 יותר מסוכן

בתור אחת שנוסעת בשניהם כל הזמן

מעולם לא נתקלתי בבעיה בכביש 443
אבל בכביש 1 כל שבוע אני רואה תאונה או שארית של תאונה

סטטיסטית כביש 1 יותר מסוכן לדעתי בגלל שהוא מפותל יותר ויש בו יחסית הרבה תאונות.

שואלת19

New member
כך תמיד גם אני חשבתי, אבל מעדיפה להסתכן

בכביש מספר 1, שם השליטה באופן יחסי עדיין בידיים שלי.
כמו שאמרתי גם אני חשבתי ככה, עד שחטפתי אבן לשלדת השמשה הקדמית בגובה הראש שלי, ובגובה הראש של בני בן השנה שישב מאחור והיה חוטף את האבן לו היינו 2 סמ אחורה יותר ובגובה בני הבכור בן ה 8 שהיה חוטף את האבן לו היינו 2 ס"מ קדימה....

chili3

New member
אני בעבר נסעתי המון לירושלים מ 443. עד ש...

אבא שלי חטף סלע על הרכב ובנס יצא מזה בלי התרסקות (השמשה הקדמית התנפצה)
זה היה בשעת ערב מוקדמת.
מאז אני נוסעת בכביש רק בשעות האור (בשעות השיא הוא עדיף מ 1 בתנועה ובתאונות דרכים....)
ולא נוסעת עם הילדים (עם הילדים אני נוסעת פעמיים בחודש להורים בערב שישי.עברתי לנסוע איתם מ 1)

שואלת19

New member
אני יכולה להגיד לך שלי זה ישנה, אני הנוסעת

ברכב המדובר. נסעתי שם עם ילדי ביום שישי, עדיין רודפות אותי המחשבות מה היה אילו:
בעלי היה נוסע יותר לאט?
בעלי היה נוסע יותר מהר?
זה היה עניין של סנטימטר לכל כיוון (ימינה או שמאלה, קדימה אחורה) שמישהו היה נפגע קשה, עוצמת הפגיעה ברכב היתה חזקה. עוצמת הפגיעה בנפש שלי ושל בני הגדול חזקה מאוד. לא שווה, אמנם הנסיעה שם יותר קצרה אבל זה עדיין לא שווה.
תמיד נסעתי שם בפחד, תמיד בקטעים מסויימים בכביש פחדתי מאוד, אבל נסעתי.
בעלי אומר שזה מצויין שזה קרה איך שזה קרה, כך יותר לעולם לא ניסע משם, וגם לא נפצענו (יש לו מין אופי כזה תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה...)
בקיצור אני ממליצה לכולם להדיר את מכוניותיהם מהכביש הזה, ממש לא שווה את זה, לא ביום ולא בלילה.
אני מצרפת קישור לכתבה במודיעין ניוז שם מתראיין שוטר שאומר שהוא שוטר עם נשק ואם לא חייב לסוע שם במסגרת תפקידו הוא לא מתקרב לכביש הזה, אני חושבת שזה אומר הכל. הם גם קיבלו הנחיה מגבוה להשתיק את החדשות הללו כדי לא להחדיר פאניקה בציבור, שזה מרתיח אותי במיוחד בתור אחת שנפגעה, ולו הייתי יודעת שזה המצב שם לא הייתי מתקרבת לשם.
המשפחה של בעלי נרצחה על הכביש הזה לפני יותר מ10 שנים, כשהוא עוד היה חדש ופחות לגיטימי, לכן תמיד פחדתי, אבל לא ידעתי שבאמת יש לי ממה.

The Mermaid

New member
וואו, תודה על השיתוף

קודם כל - מקווה שתתאוששו מהר.

וכמובן תודה על המידע!

איילי 123

New member
המשפחה בסדר רק הרכב נפגע

הילדים בני 8 ו 6 עדיין בהלם

בנס רק הרכב ניזוק

Lali

New member
גם אני ממש בדילמה הזאת...

נסעתי אתמול והיום בבוקר דרך כביש מס' 1, ואין ספק שהנסיעה הרבה פחות נוחה (מבחינת הכביש והפיתולים) והרבה יותר איטית... אבל אני לא יודעת מה לעשות. יש תחושה מאד לא נעימה כרגע ב- 443. האם בשעות היום "בטוח" יותר ךנסוע (כלומר לעבודה בבוקר ובחזרה מהעבודה אחרי הצהריים)? עוד דבר, הבנתי שעיקר ידוי האבנים הוא באיזור של צומת עטרות, השאלה היא האם לא כדאי אחרי המחסום פשוט לנסוע דרך כביש גבעת זאב ולהימנע מהצומת הזאת?

Jasyy

New member
קיבלנו מכתב מביה"ס לגבי כביש 443

ודווקא הופתענו (נאמר שם שמשרד החינוך מתנגד להסעת תלמידים דרך כביש זה). עכשיו הכל מתבהר.

אני כבר שנים לא אוהבת לנסוע משם ותמיד צוחקים עלי שזה שטויות.
אבל אבן זה לא סתם אבן - אלא בד"כ סלע - וזה לא פחות מסוכן מכל פיגוע אחר (ע"ע הפיגוע המזעזע באריאל).
מתי שאני יכולה אני מעדיפה את כביש 1.

למעלה