אבנים בכליות

אבנים בכליות../images/Emo59.gif

שלום, לאור כאבי בטן חזקים, שמקרינים לגב ולאגן, הועלה חשש לאבנים בכליות (בדרך לאולטרסאונד). מה עמדת הרפואה המשלימה? היש טיפול מועדף לבעיה? ואם כן, האם מדובר רק בדיקור וצמחי מרפא או שגם בתחום המגע לסוגיו יש עמדה בנושא או נסיון מוצלח?

0 אור 0

New member
אבנים בכליות

במצבים מסויימים של אבנים עדיין אפשר לעזור בעזרת צמחי מרפא (וגם אם הן גדולות מדי - אפשר להקטין כדי להקל על ההליך הרפואי) כשהן מספיק קטנות כדי לצאת אפשר לסייע ולכוון באמצעות רפלקסולוגיה או דיקור והכי חשוב, גם אם תהיה במצב שדורש את הריסוק, הרפואה המשלימה תוכל לסייע לך בהחלמה שלאחר מכן, ובמניעת הישנות האבנים בהמשך.

ינוקא1

New member
וכמובן שתיה מרובה

גם לפי רפואה מערבית , שתיה מרובה של מיים יכולה למנוע הישנות של האבנים בכליות , או לפחות להקטין את תדירות ההופעה באופן ניכר. האבנים גם יכולות להיווצר בגלל איבוד נוזלים למשל כתוצאה משימוש במשלשלים וכדומה. לדעתי הטיפול באבנים עצמן לפי הרפואה המערבית הוא טוב יותר ויעיל יותר מאשר ברפואה משלימה. כי אם ניתן צמחים שיפוררו את האבנים בסופו של דבר המדובר בחומרים והם יכולים להשפיע על מערכות אחרות בגוף , ואילו טיפול במגע \ דיקור בבעיה של אבנים הוא יחסית איטי. שינוי תזונתי בלבד - אין לי מושג תוך כמה זמן משפיע במקרה זה , יתכן שלחבר'ה ההג'ייניסטים כאן יש תשובה טובה. לכן במקרה הזה אני בעד השיטה המערבית של גלי קול (אם ניתן לטפל באמצעותם) , ואחר כך טיפול ברפואה משלימה שימנע את הישנות האבנים כפי שכתבה אור.

0 אור 0

New member
שתיית מים

לפחות לפי הרפואה המערבית ממליצים למי שסובל מאבנים בכליות לשתות מים לא קשים - עם מתקן טיהור מיוחד. לגבי הצמחים, נכון שלא לכל אחד מתאים כל צמח, ולמשל רוזמרין שהוא צמח סופר אפקטיבי בהמסת האבנים עלול לגרום לעליית לחץ דם. ועדיין, לא הייתי פוסלת על הסף טיפול טבעי - כמובן מבוקר על ידי מטפל. מהנסיון שלי, גם אם בסוף מגיעים למצב של פירור האבנים, הסבל הרבה יותר קטן, כשהאבנים מלכתחילה קטנות יותר. לפי מה שתיארו לי , הכאבים כשפירורי האבן מתחילים לעבור במערכת השתן הם קשים מאד.

lightflake

New member
בדיוק ההיפך

לפחות לפי מה שזכור לי מחקרים מצאו שדווקא שתיית מים "קשים" קשורה בסיכוי נמוך יותר להווצרות אבנים בכליות, הסיבה נעוצה כנראה בתכולת סידן גבוהה יותר.

0 אור 0

New member
אני לא רופאה

אני פשוט מכירה אנשים שנשלחו לקנות את המתקנים האלו של המים

hal767

New member
יש טיפול טבעוני

אז באמת חייבים לאבחן בתחילה. ואם אכן ישנה בעיה כזאת ניתן באמצעות תזונה צמחונית אורגנית מתאימה ליצור תהליך הפוך של המסת האבנים וסילוקם ע"י הגוף. הגורמים העיקריים לבעיה הינם תזונה לא נכונה ותרופות. סילוק המזונות גורמי הבעיה מהתפריט (קפה, קולה, קקאו, סוכר לבן, חומץ, מוצרי חלב, בשרים ודגים ועוד) ומעבר לתזונה טבעית מתאימה הכוללת, בין השאר, שפע של פרי וירק חי בהתאמה אישית למקרה, תהווה דרך ריפוי עצמי של הגוף ללא שימוש בתרופות מזיקות.

למעלה