אבנים בכיס מרה

אבנים בכיס מרה../images/Emo178.gif

שלום אני בהריון בשבוע 12, ביום רביעי באחרון השתחררתי מאשפוז של 8 ימים בבית חולים בעקבות התקף של אבנים בכיס מרה. מצאו אצלי "בוץ" ואבנים קטנטנות או אבק. כרגע הרופאים אמרו שלא עושים כלום היות ואני בהריון, לי ממש אין חשק להיכנס להרפתקאות של ניתוחים, בטח ובטח לא תוך כדי הריון. שמעתי שדיאטה של תפוחים ירוקים ושתית חצי כוס שמן זית+חצי כוס לימון יכולה לעזור. האם זה נכון? האם יש דרך נוספת לנקות את כיס המרה בלי צורך בניתוח ובלי לסכן את ההריון? תודה על העזרה

harduf9

New member
כן, אבל

אל תנסי שום המלצה שתינתן לך על גבי האינטרנט ולא משנה ממי. את חייבת לקבל טיפול רק בעקבות טיפול פיזי או ליתר דיוק אבחון פנים אל פנים עם מטפל שמתמצא בשני המצבים. הריון ואבנים במרה. עד אז, שום דבר. בריאות שלמה גיא הרדוף

תודה! ושאלה

בנתיים שיניתי במעט את התזונה שלי (כי הגוף שלי לא ממש השאיר לי ברירה, כל מה שלא היה לי טוב הקאתי) כך שבשבועיים האחרונים אני לא אוכלת שוקולד בכלל (וזה מאוד קשה לי!) אני משתדלת לאכול אך ורק לחם מלא ולהמנע בכלל ממוצרי קמח לבן. ואני אוכלת בעיקר ירקות ופירות.שותה רק מים כי כל דבר אחר גורם לי או להקאה או לטעם רע בפה. יש לציין שביומים האחרונים אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב מאיך שהרגשתי בחודש וחצי האחרונים. האם יש לך/לכם המלצות על דיאטקאנית שמתעסקת עם תזונה על פי הרפואה הסינית? או תחום אחר ... (רצוי מאזור הצפון) תודה

hal767

New member
אבנים בכיס מרה

הינם תוצאה של תזונה גרועה. גם תרופות מסויימות יכולות להעצים את התהליך. הדיאטה המוצעת על ידך הינה גרועה ורק תחמיר את התהליך. האבנים נוצרות ממזונות המייצרים תגובה חומצית בדם, משומנים רווויים ועוד. תזונה צמחונית נכונה, המותאמת למקרה, מייצרת תהליך הפוך שבסופו נמסות האבנים בהדרגה. הניסיון מראה ששינוי בתזונה כנ"ל חוסך את הניתוח המזיק והמיותר הזה.

harduf9

New member
נדמה לי שלא קראת נכון

היא מציינת שהיא אוכלת פירות וירקות, לחם מלא, נמנעת מקמח לבן ושוקולד ושותה מים. אני מבין שלדעתך צריך לדעת מה לאכול מתי אבל כבסיס התזונה הזו לא מייצרת מחלות ואין בה שומנין רוויים וכו'. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
האמן לי שקראתי מצויין

היא כותבת שרק בשבועיים האחרונים היא החלה לשנות את תזונתה והחלה להימנע מאכילת כל הג'אנק פוד [שוקולד וכד'] שהביא עליה את המחלה. היא גם מציינת ששיפור התזונה שיפר את הרגשתה. ריפוי הבעיה, בדרך הטבעונית, אפשרי בהחלט, ע"י תוכנית תזונתית פשוטה. תזונה טבעית נכונה מהווה רפואה מונעת טובה לבעיה וגם לבעיות אחרות.

harduf9

New member
אבל היא לא הציעה תזונה

היא כתבה אכלתי גרוע, שיניתי ואני מרגישה יותר טוב. מה רע בזה ? בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
לא רע, צריכה יותר טוב

כל שיפור בהרגלים הוא לטובה. כשישנה בעיה כזאת, בעיקר בזמן הריון, יש לבצע דרך מתוכננת היטב כדי ליצור ריפוי וגם כדי למנוע חזרת הבעיה בעתיד. יש לבנות תוכנית תזונתית לזמן ארוך כדי ליצור ריפוי מוחלט של הבעיה, ולא להסתפק בשינוי קטן לטווח קצר, שאמנם מיטיב את ההרגשה זמנית, אבל אינו מבטיח את אי הישנות הבעיה והחמרת המצב. ע"פ התאור של השואלת, היא בשלב מוקדם יחסית של הבעיה, וכדאי להשקיע מאמצים ולרפא מהשורש, כדי למנוע החמרה ונזקים בעתיד.

למעלה