אבן במי השתייה

7נתי7

New member
אבן במי השתייה

מילקי לא יונק כמעט וניזון ממטרנה. מטרנה כידוע מכינים עם מים. יש אצלנו כמות אבן במים שזה מזעזע. כל בוקר אני מרתיחה את הקומקום עם מלח לימון(חומץ לא משפיע)ועד למחרת זה מלא שוב. כל המסננים שאני מכירה עובדים על פחם פעיל שהבנתי שאסור לתת לילדים עד גיל שנה. יצא עכשיו קומקום שמסנן ומרתיח את המים. לא הצלחתי להבין אם גם שם יש פחם פעיל ועוד חומרים אסורים. מישהיא מכירה ויכולה לומר האם ניתן להשתמש? ומה עם מים מינרלים? מתי ניתן להתחיל להשתמש בהם?

טאניוש

New member
אסור? ../images/Emo12.gif

אני משתמשת במסנן של בריטה (קומקום), לא ידעתי שאסור. את בטוחה? מים מינראליים מותר אבל צריך להרתיח.

parpare bar

New member
מינרלים - מי עדן

לנו יש מי עדן בר, המים רתוחים תמיד אפשר להרתיח יותר אם רוצים והרכב המינרלים הוא המומלץ ביותר. (חדי ההבחנה גם טוענים שהטעם הוא הטוב ביותר..) כך או אחרת, לכל המים המינרלים יש להוסיף פלואור לשיני העוללים וזהו. לא צריכה להיות שום בעיה

7נתי7

New member
או,באמת אפשר מי עדן?../images/Emo2.gif

הרופאה שלי אמרה שלא. לגבי הטעם אני מסכימה איתך....... כמה פלואור את מוסיפה? מאיזה גיל את משתמשת במי עדן?

טאניוש

New member
לא צריך פלואור

אני מניחה שלא תרחצי אותו במים מינראליים
, כמות שהם בולעים באמבטיה מספיקה.

טאניוש

New member
נבהלתי והזמנתי ../images/Emo4.gif

בשבוע הבא יביאו... אבל המים מגיעים רק ל-95 מעלות ולא לרתיחה, כך שכן צריך להרתיח. אבל לפחות לא צריך להרתיח קומקום שלם בשביל כוס קפה, גם משהו.

7נתי7

New member
לא בטוחה שמותר מי עדן.

הרופאה שלי אמרה רק מי ברז מורתחים. תבדקי שוב. אם באמת מותר, מחזירה את המתקן שהעפתי לפני שנתיים. למה 95 מעלות לא מספיק?? לפעמים אני מכינה עם מיים בטמפ.החדר

טאניוש

New member
95 זאת לא רתיחה

את מכינה עם מים בטמפרטורת החדר שהורתחו קודם לכך. ברור שאני אבדוק. אבל בכל מקרה יעזור לי להרתיח קומקום פחות, כי ממש אין כח לנקות אותו.

happy

New member
ליהי מגיל 0 שותה סימילק עם מים

מינרלים. בהתחלה היתי מרתיחה אותם. אבל מגיל חודש אני מכינה לה ממים מנרלים רגילים. המטפלת מכינה לה ממי ברז מורתחים. לא חושבת שיש איזה שהיא בעיה עם הנושא.

parpare bar

New member
אני בודקת את הנושא לעומק יותר

ואחזור עם תשובות מדויקות. אין לי ספק שאין בעיה עם המי עדן, או מינרלים בכלל, באשר לכמות הפלואור זאת אני אבדוק. בנוגע לרתיחה של 95 מול המלא.. כאן אני חוברת לבית הילל ולא שמאי. (ובכלל, כל פעם שאני נוטה קצת לכיוון בית שמאי ובדרך להטריף את עצמי אני הולכת אחורה בזמן, שם לא היו את כל ה'עזרים' האלה ודורות שלמים גודלו כהלכה לא?) העוללית שלי טרם התחילה עם מים, היא עדיין בת חודשיים וחצי.. מכורה לפיצי של אמא'שלה. אבל מנסיונם של אחיי אני יודעת שאין בעיה. גם עניין האבן שלא קיים וגם הרכב המינרלים. אשוב עם תשובות בהמשך... גוד שבס.

טאניוש

New member
יש בעיה עם זה

קרובי משפחה שלנו נתנו לילדה (בת 5 חודשים) סימילאק עם מים מינראליים לא מורתחים, והילדה התחילה לשלשל. חטפה איזה וירוס. אולי תלוי בילד, אבל כדאי להזהר.

happy

New member
טאניוש וירוס של שילשולים

יכול להיות גם באויר. שכנה שלי הבן שלה בן 5 חודשים אושפז בבי"ח בגלל וירוס של שילשולים והוא רק יונק. לצערי וירוס אפשר לחטוף בכל מקום.לדעתי הסכנה במים לא רתוחים הם במי ברז שהם לא נקים. אבל אולי אני טועה. בנתיים ליהי שותה סימילק ממי מנרלים לא רתוחים והכל מצויין.

טאניוש

New member
אז התיזמון היה פשוט מושלם...

השילשולים התחילו יום למחרת ונמשכו 3 שבועות. ברור שאפשר לחטוף וירוס גם ממקור אחר (למרות שהילדה נמצאת בבית עם אמא) אבל עדיף למזער סיכונים, לא? ניסיתי למצוא משהו באתר של משרד הבריאות אבל באופן מפתיע הם לא מתיחסים בכלל למים מינראלים (למי באר דבקא כן
), בקשר למי ברז הם טוענים שהם נמצאים תחת פיקוח אבל חייבים להרתיח אותם. אני אשאל בטיפת חלב מחר ואת הרופאה בביקור הקרוב (והוא קרוב). הלואי ויהיה אפשר לא להרתיח, יחסוך המון זמן.

ariane

New member
שתי מילים

כדי להגיד ששאלנו לפני כמה שבועות את הרופאה כי היא אמרה שאפשר לתת לעדן מים בין הארוחות אם חם. אז היא אמרה שזה לא משנה איזה מים כל עוד זה מיים רתוחים. ואגב מה ההבדל בין מי ברז למים מינרלים?? רק שמי ברז עשירים מאוד בעבנית ומים מינרלים עוברים יותר פילטרים... וזה גם מי ברז סך הכל רק שמסננים אותם יותר ושמים אותם בבקבוקים. אישית אני לא נוגעת במי ברז(בשביל עצמי).

7נתי7

New member
דווקא ההומאופטית שלי אמרה לי בהריון

לשתות דווקא מי ברז......גם אני מעדיפה מינרלים לעצמי ולכן קשה לי עם כל האבנית הזו. חוששת לכליות העדינות שלו. אני מנקה כל יום את הקומקום במלח לימון ואחרי ההרתחה מסננת בפילטר של פרקולטור וגם אז נשארת אבנית בקנקן. נמאס לי מההתעסקות הזאת לא מספיק הבקבוקים של be free ??? אנחנו בשלבי מעבר לavent.

לגבי מה שאמרה הרופאה

דווקא מומלץ עד גיל חצי שנה לא להוסיף מים להנקה אלא להניק יותר. הנקה מספקת לתינוק את כל מה שהוא זקוק לו גם מבחינת נוזלים בימים חמים.

Tנקר בל

New member
לפי הוראות משרד הבריאות

צריך להרתיח מים מינרליים. לפי החברות המשווקות מים מינרליים - לא צריך. אפשר לבחור למי מעדיפים להאמין
.

טאניוש

New member
טעון של חברת שיווק

ביום חמישי דיברתי עם הנציג (מי עדן). הוא לא אמר שלא צריך להרתיח, הטעון היה שאם אני מרתיחה בקומקום חשמלי הרי אני ממילא מפרה את ההמלצה של משרד הבריאות (להרתיח 2 דקות), ובמתקן שלהם המים מגיעים ל-95 מעלות. אני נשואה לאיש שיווק, אז למי נראה לך אני אאמין
?

למעלה