אבל טרי

אני073

New member
אבל טרי

שלום לכולם , אימי נפטרה לפני כשבועיים מסרטן ואבי נותר גלמוד בן 73 . הם היו יחדיו כל חיהם ולא נפרדו לרגע - היא היתה הכל בשבילו : האהבה, המורה , המשכילה , GPS, היועצת הכלכלית ... ועכיו היא איננה . יותר ממה שאני דואגת לעצמי ולמשפחה - אני דואגת לו... יש איזה משהו שאני יכולה לעשות ? איזו קבוצת תמיכה ? הוא דובר ספניולית ועברית משובשת והייתי שמחה להכיר לו אנשים חדשים במצבו ( הוא לא מפסיק לבכות...) כבר הצעתי לו לעשות דברים שונים בבית - אבל הוא אינו מסוגל ולמרות שאנו הבנות והנכדים "שורצים " אצלו בבית זה לא ממש עוזר. גם הוא וגם אני - לא ממש רוצים לשמוע על כדורי הרגעה למינהם כי הוא מהסוג שמתמכר. כל רעיון יתקבל בברכה - אני ממש רוצה שאבא שלי ישאר פה לשנים ארוכות!!!! תודה

yamkachol

New member
ל אני073 , משתתף בצערך על מות אמך.

אביך עובר כעת משבר קשה ביותר, ומתאים שכ"כ קשה לו. זה הקושי שלו. את יכולה לשאול מה את יכולה לעשות כדי לעזור לו? להציע לו, לעשות כך, או אחרת. תדאגי לצרכיו. הוא כעת בתקופת התמודדות עם האובדן. זהו כאב איום נורא , וכשקשה נורא - אז קשה נורא. מתמודדים, ולומדים לחיות אחרת. זהו מצב של חיים אחרים. לוקח זמן ללמוד לחיות אחרת ממה שהיה רגיל עד כה. לאמר לו שאוהבים אותו, לחבק אותו הרבה. הכל עם בדיקה מה מתאים לו וכמה. בצד שמאל יש טבלה שהכותרת שלה "עוד בפורום" - יש שם "טאגליינס" - שם תמצאי מידע על ספרים, וגם על סדנאות להתמודדות עם אובדן. מקוה שעזרתי. כל הכבוד לך שפנית אלינו. אנחנו תמיד כאן... חגי

לבנדר3

New member
לאני 073

בראש ובראשונה שלא תדעי יותר צער יש קבוצות תמיכה של בטוח הלאומי וגם של קופת חולים אני אלמנה בת 6 ובעלי נפטר לפני שנה הכאב הוא כאב גדול מנשוא ורק אלה שחויים אותו מבינים במה מדובר אין אפשרות לעביר את התחושות והחויה היא של חורבן של הרס של הבניה שלו את החיים שבנה כל התחושות הם שלו בלבד אתם יכולים לעזור רק במה שהוא מעוניין ולהרעיף אהבה אני דוברת ספניולית הכוונה לדינו אני בת 58 היתה לי שגיאה ולא יודעת איך לתקן אני גרה בת"א

שלא תדעו עוד צער

תראי מתוקה לוקח זמן לאדם בגילו לעבד את האובדן של החצי השני שלו מה גם שאת תיארת את הקשר החזק שלו עם אמך ז"ל אולי המקום לשקול שיחות עם פסיכולוג/ית שיעזורלו להתגבר על האובדן אחת/אחת המדבר/ת את שפתו , שתדבר איתו כי עם זר הוא ירגיש נוח יוותר לדבר

אני073

New member
תודה לכולם ...

אני כבר הייתי צריכה לחזור לעבודה ועכשיו הוא נשאר לבד . אמרתם לשאול אותו מה הוא רוצה - אבל הוא רק יודע מה הוא לא רוצה ... לא רוצה להיות בבית , לא רוצה לאכול שם , לא רוצה להתנדב או ללכת למועדון פנסיונרים אז אני מנסה לתת לו קצת שגרה עם הדברים שעשה - ללכת לשוק ולקנות לי קצת דברים , ללכת לסופר להביא עיתון , לנסוע לאיזה דוד פה ושם , אבל נגמר לי כבר הרעיונות... הוא לא מוכן לעשות דברים חדשים ואני קצת מוגבלת כי יש לי 3 ילדים (ובינהם תינוקת בת חצי שנה ) אא אני אנסה לגלוש לאתר של ב"ל אבל אם יש למישהו רעיונות - בייחוד דוברי הספניולית למפגשים ודברים של תורכים למינהם אני אשמח לשמוע כמו כן האם תוכלו לאמר לי מה עליי לעשות מבחינה בירוקרטית ? תודה

תגשי לביטוח לאומי

תחתימי אותו עם יפוי כח עבורך וגשי לביטוח לאומי למדור שעוסק באלמנים ואלמנות יש שם עו"ס מאד מנוסות הם יעזרו לך למצוא לו מסגרת מתאימה אולי מתנדב שדובר ספניולית תשקלי טיפול נפשי כי בגיל הזה קשה להתמודד עם אובדן של בת זוג אם הוא קצת אדיש או אולי בדכאון אז ניתן לטפל בזה ע"י שיחות או טיפול תרופתי העו"ס בביטוח לאומי במקום מגורייך מכירה את הסידורים הנחוצים אם יש מתנ"ס באיזור מגוריו זה פתרון נהדר לתעסוקה עבורו ככה אני העסקתי את אמי ז"ל שהתאלמנה , המתנ"ס עזר המון

למעלה