אבל זה לא לא לא...

אבל זה לא לא לא...

לא כולל שירות (
) יש לי שאלה, לא קשורה למצב. ואולי כבר נשאלה כבר שם. אנחנו נתקלים יום יום באנשים שנותנים לנו שירות. מלצרים, מתדלקים, ברמנים, נהגי מוניות והרשימה ארוכה. במקומות מסויימים בעולם (ארה"ב לדוגמא) מתשרים (נותנים טיפ
) כמעט לכל מי שנתנן שירות, פה בארץ, לא תמיד. איפה "עובר הגבול" למי לדעתכם צריך לתת טיפ, ולמי זה לא הכרחי? האם צריך לתת טיפ גם לספר שלכם? (סתם דוגמא..) אשמח לשמוע דעתכם.

bell boy

New member
בארה"ב הייתי נותן טיפ לספר

וכאילו זה היה הכי לגיטימי ... בתל אביב ישנם מקומות שכמובן נותנים טיפ לחופפת ולספר... העניין שבארץ זה לא ממש הרגל אלא אם כן ממש צריכים לתת ...

זה תלוי

יש עבודות שמקובל לתת בהן טיפ כמו מלצרות, שם זה נובע מכך שהמלצרים לא משתכרים כראוי בהתאם לעבודה (או לא משתכרים בכלל). דבר דומה עם שליחים למשל שמעניקים לך שירות עד הבית, והשכר שהם מקבלים נחשב כלא הולם את העבודה שהם עושים, או סבלים. לתת טיפ לחופף במספרה נשמע לי כבר מוגזם ואני לא מבינה מאיפה זה התחיל ואיך זה השתרש, ואם מישהו ידע להגיד אני אשמח לשמוע. לספר לא הייתי נותנת טיפ כי בהתחשב בתשלום שהוא גובה תמורת תספורת אין שום צורך בזה. גם לקוסמטיקאית ולמניקוריסטית אני לא חושבת שצריך לתת טיפ, אם כי מעסים בספא מצפים לטיפ (לא ברור לי באיזה סכום אבל מקפידים לכתוב את זה).

haych

New member
בפינלנד-

לא נהוג לתת טיפים. מי שנותן שם טיפים נחשב כמישהו שמשוויץ בכסף שלו. סתם להעשרה :)

high k

New member
ידיד שלי סיפר לי אתמול

שבחנות שבו הוא עובד הם שמים לאחרונה צנצנת טיפים וזה לגמרי לא ברור לי. גם לא ברור לי למה במועדון אני אמורה להשאיר טיפ למי שמוכר לי את המים במחיר מופקע, אז אני לא. הכל עניין של נורמה. ספרים ומלצריות אמורים לקבל טיפים כי זה בנורמה (בקשר לספרים- ההורים שלי מאז ומתמיד השאירו טיפ במספרות, אני מגיל 12 לא הייתי באחת). יהיה מצחיק אם כנותנת שירות טלפונית ילחצו בסוף השיחה על מקש שיתן לי שקל (בחשבונית) אם השירות היה טוב.

אם אני לא טועה

כבר דיווחו כאן על בונוסים שניתנים לפי תפוקה מסויימים (כמות שיחות שמקבלים בזמן נתון או אחוזי ניתוקים/שימור גבוהים), שזה אמנם לא כמו טיפ אבל זה סוג של תגמול על העבודה. גם בחנויות בגדים מסויימות מוכרים מקבלים אחוזים ממה שמוכרים, וזה למה הרבה מוכרים הם קרציות, נדבקים ללקוחות לתחת ולא עוזבים אותם גם אחרי שהם בחרו בגדים, כדי שהקופאי ירשום שהם אלו שעזרו והם יקבלו את העמלה שלהם.

high k

New member
אני אישית מקבלת עמלה

לא רעה בכלל על כל חשבונית במייל שאני מוכרת- כלומר כל שכנוע של לקוח שמה שהוא צריך זה לקבל את החשבונית שלו במייל במקום בדואר.

In Limbo

New member
../images/Emo6.gif זה מזכיר לי שמשביר לצרכן

לפני כמה חודשים הסתובבתי בסניף בעזריאלי והיתה מוכרת מבוגרת שממש נדבקה אלי והלכה אחרי. נתתי לה לעזור לי עם משהו רק כדי שתעוף לי כבר מהעיניים וכל פעם שהיא ראתה שבחרתי משהו היא ישר מיהרה לשים על התג מדבקה עם השם שלה! היה לה גליל מדבקות עם השם שלה וכנראה על כל פריט עם מדבקה היא קיבלה אחוזים...

דווקא אני בעד המדבקות

ככה הן רק מדביקות ולא נדבקות, זה עדיף בהרבה על אלו שקופצים עלייך ישר כשאת מכניסה את כף הרגל לחנות (שחלילה מוכר אחר לא יספיק לפנות אלייך והוא יקבל את האחוזים), נצמדים אלייך לאורך כל השהות בחנות כולל כשאת מודדת, אפילו שאת חוזרת ומדגישה שאת לא צריכה עזרה, ורק אחרי שאת משלמת משחררים אותך סוף סוף. אלו במשביר, לפחות אלו שאני נתקלתי בהן, נדבקות פחות בגלל המדבקות...

תגידו, מה נסגר עם המוכרות???

הלכתי לקניות לפני כמה ימים ובשני מקומות שונים, המוכרת נכנסה לי לתא הלבשה כדי להציע לי למדוד עוד משהו!! הייתי בתחתונים! אפילו סליחה לא אמרו... זה נורמלי? אני בהלם מההתנהגות הבהמתית הזאת... מצד שני, בחנויות שאימצו לעצמן את המשפט "את מעוניינת בשירות?" אני מאוד מאוד נהנית. פשוט אימרו לא.

שמחה שלך זה עוזר

אני תמיד עונה ל"מעוניינת בשירות/צריכה עזרה" בלא נחרץ, אבל זה לא עוזר כי המוכרות והמוכרים ממשיכים להידבק ככה שאני צריכה לפעמים להזכיר להם שאמרתי שאני לא צריכה עזרה ויעזבו אותי בשקט, אבל גם זה לא תמיד עוזר, הם ממשיכים לכרכר מסביב, לספר על המבצעים שרשומים בבירור מול העיניים ולהציע בגדים ש""יושבים ממש יפה על הגוף", וכל דבר שאת בוחרת אומרים לך ש"יש את זה גם בבננה ובירוק רעל, כדאי לך לנסות" ומלוות עד לתא ההלבשה. אמנם מוכרות לא נכנסו לי לתא המדידה אבל גם זה שעומדים ליד ומשגעים ת'שכל ודוחפים לך עוד בגדים מייד שאת יוצאת מעצבן בטירוף.

אותי מעצבנות

המוכרות הנעלמות. אלו שאתה צריך ואף פעם לא נמצאות/זמינות/רוצות לתת שירות. מקום שעיצבן אותי עד שהפסקתי לקנות בו FOX - שיטת הסידור על המדפים הזויה לחלוטין וכדי למצוא את החולצה שאת מחפשת בצבע ובמידה הרצויים חייבים מוכרת שתמיד אבל תמיד תתחיל לדבר איתך ושניה אחרי זה, לפני שקיבלת את מבוקשך, תברח כדי לעשות אותו דבר למישהי אחרת. שלא לדבר על זה שהחנויות שלהם תמיד מבולגנות - לי זה מוציא את החשק לקנות. המסקנה - יותר מוכרות ושיעברו סדנאות שירות.....

טפים...

אני אישית נותנת טיפים רק למלצרים כי ברוב המקומות בכלל לא משלמים להם (חוצפה!) ואת זה אני יודעת מנסיון של הרבה חברות שלי שמלצרו במסעדות ופשוט לא שילמו להם כלום, רק טיפים... אז להם אני מביאה וזה גם משהו באמת מקובל במדינה. אה, וגם לשליחים, בפעמים הבודדות שאנחנו מזמינים אוכל הביתה. אבל חוץ מהם - לאף אחד. עם כל הכבוד, איזה סיבה יש לי לתת טיפ לספר שלי או לכל אחד אחר?? הוא מקבל כסף, יש לו משכורת. אני לא רואה סיבה לממן אותו.

MOJAHADIN

New member
טיפים זה בין הדברים היותר הזויים

שקיימים בעולמנו הקט. אם מישהו יוכל להסביר לי את ההיגיון בנתינת טיפ למלצר, או לכל שליח אחר, אשמח ... למה אני צריך לשלם למסעדה פעמיים? פעם אחת לממן את הרווחים של בעל המסעדה, ופעם שנייה לממן את המשכורות של העובדים שלו? עולם מוזר ומושחת.

העקרון הוא:

המשפט: "לא כולל שירות" שאומר למעשה, שהסכום שאותו אנחנו משלמים, הוא רק על המוצר, ולא על השירות שאנחנו מקבלים. מצד שני, אין לנו אלטרנטיבה לקבל את המוצר בלי שירות מה שאומר, שהמחיר בתפריט "שקרי" כביכול הבעיה היא גם, שהשכר לנותני שירות, במלצרות למשל, נקבע רק מדמי השירות..

למעלה