אבי נפטר-שאלה

אבי נפטר-שאלה

לפני 10 שנים אבי נפטר. כשבועיים לאחר שנפטר אמי לקחה אותי ואת אחי לחתום על מסמכים כדי להעביר את כל הרכוש שלו על שמה וחתמנו. לפני שבוע הורדתי נוסח טאבו של הדירה שבה אנו גרים וראיתי שאבי ז"ל עדיין רשום שמה עם שם משפחתו המקורי (0.5% מהרכוש) ואמי רשומה עם שמה המקורי (0.5% מהרכוש) למרות שהם זוג נשואי. מתחת לטאבו רשומות 2 הערות אזהרה: 1. קיימת הגבלה בהעברה. 2. קיימת הגבלה בירושה.
רציתי לשאול מה המשמעות של 2 הערות האזהרה האלה? ומדוע החלק של אבי לא עבר לאמי לאחר שאני ואחי חתמנו שאנחנו מסכימים להעביר את כל הרכוש על שם אמי?

תודה ואשמח לתשובה
מלכה

sharpantie

New member
עוד שאלה

האם כל ההגבלות האלה בתוקף לאחר ששניהם נפטרו?
האם מישהו מהם השאיר צוואה?

אם לא תקבלו תשובה תצטרכו ייעוץ מעו''ד המומחה בדיני משפחה וירושה.

רק אבא שלי נפטר לפני 10 שנים. אמא שלי עדיין חייה.

...לגבי צוואה....כל הנושא הזה חדש לי...האם יש בכלל סיכוי שאבא שלי ישאיר צוואה? האם בכלל אני יכולה לבדוק אם הוא השאיר צוואה? אני לא מבינה למה אבא שלי מופיע בשם המשפחה המקורי, לדוגמה: דניאל כהן....ואמא שלי מופיעה בשם המשפחה המקורי שלה, לדוגמה: שיר לוי.....ומה אומרים 2 ההגבלות האלה?

sharpantie

New member
מצטער על אי ההבנה.

אולי לאמא שלך יש תשובה לשאלות שהצגת?
או כאמור ייעוץ מעורך דין.

אני לא רוצה לשאול אותה כי זה נושא רגיש. יש לי תחושת בטן עמוק

עמוקה שאולי אבא שלי השאיר צוואה.....האם יכול להיות הדבר? ואיך אפשר לבדוק זאת באופן פרטי?

sharpantie

New member
יתכן שאת צודקת

https://inheritance.justice.gov.il/RashamYerusha/BakashaRasham/wfrmBakashaRasham_List.aspx

הדרך לבדוק את זה באינטרנט היא להכנס לאתר של הרשם לענייני ירושה במקום שבו ניתן לבדוק זאת לפי מס. תעודת זהות של האבא. אם תרשמי שם מספר תעודת זהות שלו תקבלי מספר תיק של צו ירושה או צו קיום צוואה, אם קיים כזה. הקישור למעלה.( ת.ז. ב 9 ספרות).

מה קורה כשהירושה לא נרשמה בטאבו

שלום מלכה.
1. נראה שאמך לא סיימה את הליכי רישום העיזבון של אביך ז"ל על שמה.

2. החוק אינו מחייב יורש לערוך שינויים בטאבו.

3. יש להניח שאמך הוציאה בזמנו צו ירושה, שלפיו רק היא יורשת את אביך (משום שאת ואחיך ויתרתם על חלקכם בירושת האב).

4. לכן הירושה שייכת רק לאמך, למרות שלא נערך עדיין שינוי בטאבו.

למעלה