אבי חולה אלצהיימר

rk1956

New member
אבי חולה אלצהיימר

לפני כשנה אבי בן ה 84 אובחן כחולה אלצהיימר, מצבו פחות או יותר בסדר, אם כי הוא מדבר לפעמים לא לענין. כרגע הוא שוהה בבית אבות קטן ומשפחתי על יד ביתי, ואני מבקרת אותו כל יום. למרות שבית האבות ממש טוב, הוא אינו רוצה להשאר בו וכל הזמן חולם לעזוב ולשכור דירה[אין לו דירה משלו] ,מה שאינו בא בחשבון כמובן. אנחנו אומרים לו שכרגע קשה מאד לשכור דירה ויש ביקוש יותר מהיצע. אתמול הוא שאל אותי אם יוכל לגור אצלי כמה ימים עד שימצא דירה, התחמקתי ואמרתי לו [מה שבאמת נכון] שהדירה שלנו קטנה מאד ואין לנו אפשרות לארח אותו. אני יודעת שאין ברירה, הוא חייב להשאר בבית האבות אבל ממש נקרעת כשהוא מבקש לעזוב. הוא ואמי תמיד עזרו לי ואפילו גרנו אצלם שנה לאחר שבתי נולדה. אני מרגישה כפויית טובה וחושבת לעצמי מה הוא מרגיש כשאני דוחה את בקשתו. מה עושים? אייך עוזרים לאבא אייך מתפקדים עם הצער הכאב והתסכול?

ברוכה הבאה למועדון הסבל והכאב

כולנו כאן חשים יותר כאב וצער מהחולה בעצמו. זה מאד טבעי לחוש רגשי אשם על שאת "מרמה" את אבא, על שכביכול את כפויית טובה ובקיצור - בגלל שלא משנה כמה תעשי בשבילו, זה לעולם לא יהיה מספיק. ואת יודעת מה זה באמת? זה החיים. ככה המצב ואין הרבה מה לעשות. את לא יכולה לשנות את המצב של אבא, בשום צורה. את אולי יכולה להביא לו דברים במקום בו הוא נמצא, כאלה שיגרמו לו להרגיש שמח יותר. אבל לא תוכלי לרפא אותו, לא תוכלי להחזיר אותו להיות בן 50, לא תוכלי להיות אלוהים. ואת עושה, כמו כולנו, הכי טוב שאת יכולה ואת תאלצי ללמוד, כמו כולנו, לחיות עם זה. וכשקשה, וזה קשה, תבואי לכאן ותקבלי חיבוק. אוקיי?

אסתרס

New member
../images/Emo68.gif1956 את עושה הרבה מאוד !!!

גם אם היתה לך דירה יותר גדולה, במצב הנייד ובמצב הקוגניטיבי הירוד של אביך- להחזיק אותו בבית ,זה בלתי אפשרי. את תצטרכי ליהיות בבית כל היום ולשמור עליו שלא יברח חזרה לבית האבות, הוא לא יהיה מרוצה בכל מקרה, והדבר עלול להרוס את חיי הבית. יש לי חברה שילדיה לא הסכימו להכניס את סבא לבית אבות מתאים, והוא היה מערים על המטפלת, ובורח וכמעט כל שבוע היו מוצאים אותו צועד לעבר ביתו אבל עד שהיו מוצאים אותו נשמתם פרחה. לבסוף הוא מת באחת הצעדות שלו לאן שהוא. לפי התרשמותי מדבריך , א) את מטפלת בו ומשגיחה עליו היטב ועצם היותו ליד ביתך את זמינה לו, ויכולה לישון בלילה ולתפקד ביום יום. ב)לגבי רגשות האשמה, ככה זה, כולנו חיים וחיות עם רגשות אשמה לגבי החולים שלנו. מה שמקל מאוד מאוד , ואני ממליצה בכל לב, זה להצטרף לאחת מקבוצות התמיכה שמקיימת עמותת אלצהיימר- בדיוק לנושאים המטרידים את מנוחתינו. אני מזמינה אותך להצטרף לעמותה ולקבל את כל המידע הרלוונטי שאת זקוקה לו. שם יכונו אותך לקבוצה הקרובה למקום מגוריך. מחזקת את ידייך אסתר

rk1956

New member
תודה רבה על העידוד

טוב לדעת שאני לא לבד, שיש עוד אנשים שעוברים את אותם הדברים ומתלבטים באותן הבעיות. תודה!!!!!!

maya710

New member
תשובה לrk

אימי גם חולת אלצהימר וגם בת 84 ,המחלה אובחנה לפני כשנתיים אך בחצי שנה אחרונה יש הדרדרות במצבה. אבל היא גרה לבד בדירה שלה עם מטפלת מסורה ואני ואחי שומרים על קשר יומיומי. אני לא רוצה לחטט, אבל איך אין לאביך בית משלו,האם הבית נמכר למימון הכנסתו לבית אבות? אני חדשה בפורום אבל אשמח לשתף אותכם בהתמודדות עם המחלה ועל כיבוד הורים שהיום זקוקים לנו יותר מתמיד!!

למעלה