אביר- אמנות לחימה

fa jing

New member
אביר- אמנות לחימה

שלום חברים, היו דיונים רבים על אמנות לחימה זו ומפתחה יהושוע סופר, אף התארח בפורום לשאלות ותשובות. אני חייב להדגיש בפתח הודעתי זו כי אין בכוונתי ומקווה שכך ז\ה יישאר לאורך השרשור לדון באמינות או באותנטיות שיטתו, אלא לנסות לדון על המסמך המצורף. ההדגשה וההבהרה הזו חשובות לי מאוד, ואם אני חס וחלילה חוטא בהודעתי זו בעוברי עליה אנא סילחו לי. קראתי את המאמר/מסמך הזה והחומר פשוט עורר בי פליאה בכל הנוגע לדקדקנות והתאוריה שמאחורי שיטתו של יהושוע סופר. אני חייב לציין ולומר כי זה מעניין ונראה כי הושקעו מחשבה ומחקר נסיבתי רב בכל הכתוב. יש מצב לדיון?...

בהחלט חנן

אמנם אני למדתי ממאסטר סופר אך ורק את השיטות הקוריאניות (קוק סול הפקידו), אך אני מניח שאני קרוב יותר לתשובות מרוב חברי הפורום כאן, היות ואני מכיר את העבודה שלו באומנות הלחימה באופן כללי. ראוי לציין, שאני לא מכיר "אביר" לעומק בכלל, הייתי נוכח במספר קטן של שעורי "אביר". למרות זאת, מאסטר סופר ניסה להסביר לי בזמנו את הניתוח הטכני (וראוי לומר הגיוני) מאחורי הטכניקות ותפיסת הקרב של "אביר". זאת מעבר למעטפת שאין לי כוונה לדון בה בכלל, משום שאני לא רוצה להיכנס לפרטים שגם אני לא מבין בהם ועלול לטעות ולעורר ויכוחים לא ענייניים. אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לענות עליהן (ולדון בהן).

GalLego

New member
חייבים לזכור..

שיהושע סופר הוא אמן לחימה מוערך בלי קשר לשיטה שהוא מלמד כיום. אם אפילו רק חצי מהביוגרפיה שלו נכונה, מדובר באמן לחימה מהמנוסים ביותר בארץ. לא רק זה, אלא שהמיומנות שלו מקיפה סגנונות רבים ומגוונים - ממיומנויות מערביות כגון אגרוף, דרך קונג-פו סיני ועד המיומנויות הקוריאניות שבהן הוא מתמחה. יש שמפקפקים בדרך שבה בחר סופר, ויש שהיא נראית להם מעט הזויה, אך כך או כך מדובר באדם אינטיליגנט ומוכשר מאוד. הוא בקלות יכל לערוך את כל הידע שהוא צבר לכדי שיטה אחת. מתצפית לא מושכלת בלבד, ביהושע ובשיטות אחרות, אני מוכרח לציין שהטכניקות שהוא טוען שהן בלעדיות לו, כגון עקרון הרתע וחץ הלולאה שלו, מזכירות לי מאוד מאפיינים בקונג-פו. אבל זה אני אומר מתוך בורות, שכן לא למדתי לעומק אף אחת מהשיטות הללו. לדוגמה, אני יודע שהפגיעה בכל חלק מהאיבר, והעקרון של הרפיה מוחלטת, מתורגלים גם בקונג-פו ווינג-צ'ון.

shlomym

New member
GAILEGO שלום לך,לגבי.....

"לדוגמה, אני יודע שהפגיעה בכל חלק מהאיבר, והעקרון של הרפיה מוחלטת, מתורגלים גם בקונג-פו ווינג-צ'ון" אם הבנתי אותך נכון
רפיון ועירות(אלרטיות) ,קיימים בכל סגנון סיני שנתקלתי בו במיוחד בפנמיות אני משער לעצמי שבעוד ולא רק בסינים כך גם לגבי השימוש במה שקרא לכך חנן "פינות" ,ראה שרשור מטה כנראה שאף אחד לא המציא את הגלגל
בהצלחה

GalLego

New member
מזל, לא זיינתי סתם ת'שכל

למרות שיהושע מזהה אלמנטים של עבודה זרה בעיסוק בסגנונות הסיניים, ברקע שלו הוא מכליל סיגנונות של קונג-פו.

ashigara

New member
מעניין והערה קטנה לגבי המאמר

קראתי את המאמר. מעניין מאוד. יש לי הערה קטנה - בסוף המאמר מציינים שקיימות 365 טכניקות, כמספר ימי השנה. אבל - 365 ימים בשנה יש (בדרך כלל) בשנה אזרחית ולא בלוח העברי. בלוח העברי ישנן שנים בנות 353 עד 355 יום (שנים "פשוטות") או בנות 383 עד 385 יום (שנים "מעוברות") ולמבקשים פירוט - לינק לערך "הלוח העברי" בוויקיפדיה (המספרים לקוחים מסעיף 1.7). אני מתנצל שבמסמך כל-כך מפורט אני נטפל דווקא לעניין שולי, אך היות והרוח הנושבת במאמר היא ש"אביר" שכדברי המאמר, "מבוססת לחלוטין על מקורות יהודיים אוטנטיים", הרי שצורם מאוד השימוש דווקא בלוח האזרחי. אין בדברי חלילה ביקורת על השיטה "אביר", אבל נראה לי שמסמך כל-כך מנומק ומפורט, ראוי שידייק גם בנושא זה.

אלישיר

New member
לא. לא עכשיו. לא בהזדמנות זאת.

בעזהי"ת
הנושאים הדתיים-פילוסופיים סביב אביר, נטחנו ונחבטו בפורום עד לזרא. תוכל להשתמש במנוע החיפוש ולעיין בשרשורים על גבי שרשורים על גבי שרשורים שעוסקים בנושאים הללו, שרשורים שנכתב בהם כמעט כל מה שיכל להכתב בנושא. עזוב אותך. בא נדבר על אביר כאמנות לחימה, כדרך מסוימת של אמנות לחימה. זה כבר לא מעניין. זה לא רלוונטי. לא משנה מאיפה אביר באה. אביר כאן, וזהו. כמעט כל אמנות לחימה שמחשיבה את עצמה מחזיקה מיתולוגיה שלמה סביב המוצא שלה, מיתולוגיות די מפוקפקות במקרים רבים, שגם הן לא רלוונטיות (למי אכפת אם נזירים הוליכו איזה סיני מסכן למשך כמה שנים במעגל סביב עץ??).

Kenshinkan

New member
הלוח העברי

הלוח העברי הינו לוח שנה הלוקח בחשבון גם את הלוח הסולארי וגם את הלוח הלונארי. כלומר - בשנה סולארית (סיבוב של כדור הארץ סביב השמש) יש 364.25 יום בקירוב. מכיוון שיש 12 חודשים ואנו מחוייבים להתחיל אותם ממולד הלבנה יש הפרש של כמה ימים בין 12 חודשים (שנה לונארית) לבין שנה סולארית. הפתרונות הם עיבור החודש (30 יום ולא 29) ואת עיבור השנה (13 חודשים ולא 12) כדי לטפל בהפרש. לכן מ- א' תשרי עד א' תשרי כמעט אף פעם אין 365 יום. זה סידור שלנו, של בני האדם, אבל בשנה סולארית יש 365 יום (כמעט) כל שנה. למה יש את כל הבלגן הזה? - מכיוון שהמצווה הראשונה שעם ישראל נצטווה כעם, לפני יציאת מצריים היתה "לקדש את הלבנה" - כלומר, לקבוע את החודשים על פי ראיית מולד הלבנה (כל 29.5 יום), וכן "לשמור את חודש האביב" - שניסן תמיד יחול באביב. ומכאן ללוח שנה שכולל את שני המאורות. בעז

אלישיר

New member
ניכרת טביעת ידיו של מומחה.

בעזהי"ת טענה ותיקה היא שלי, שאין זה בכלל משנה מאין באה אביר ולאן היא הולכת, וגם הרקע הדתי-פילוסופי סביבה אינו מעלה ומוריד הרבה. באמנות הלחימה הזו ניכרים טביעת ידיו ומסקנת חייו של מומחה לאמנויות לחימה, שחי וחוקר את התחום זה עשרות שנים, והגיע לדרגה גבוהה מאוד הן ביכולתו האישית והן בהשכלתו וידיעותיו. אביר מסודרת בצורה יפה מאוד, מתודיקה מעניינת ויוצאת דופן (אותיות, שבטים וכו'), שהן מקלה על ההתמצאות בקוריקלום הרחב מאוד שלה, והן מעוררת את סקרנותו ודמיונו של התלמיד -ורותמת אותם ללימוד אמנות הלחימה. אם בכך, כבר היה משהו חדש ומעניין לחוות אותו. אבל אין זאת רק סתם מתודיקה וסידור החומר הנלמד. יש כאן את מסקנת דרכו של יהושע סופר בכל הנוגע לדרך תנועת ריקוד הלחימה הנכונה והאפקטיבית ביותר, ונוצר כאן ריקוד לחימה יעיל, מהנה, שובה עין ובעל הקפדה טובה על בריאות המתאמן. כתבתי לפני זמן לאוהד סמט, שדווקא למתמחים יותר, דווקא לותיקים יותר, יש הרבה מה לקבל וללמוד מיהושע סופר, ללכת אליו לאיזה כמה חודשים ומידי פעם, כי דווקא הם יכולים להבין על מה הוא מדבר ולרדת הרבה יותר לסוף דעתו.

fa jing

New member
כמה דברים אלישיר

נתחיל מההתחלה (ההודעה הראשונה שלך)- האמת שרק את אנשי הבה גוואה מעניין אלו נזירים הוליכו סיני מסכן סביב עץ במשך כמה שנים ואני בכללם. זה מעניין כי זה מיתוס מכונן, בין אם הוא נכון או לאו זה לא משנה ורוב אנשי הבה גוואה לא מסתירים את האפשרות שהסיפור הוא רק סיפור, לסיפור יש משמעות משלו(אם תרצה אשמח לפרט- אבל זה לא נוגע לשרשור זה אז אולי במסרים או בשרשור נפרד). את ההודעה שלי העלתי דווקא כנושא לדיון בתוכן הכתוב של המסמך, צדקת ואמרת ש"אביר" כאן וזה לא משנה מאין באה ולאן היא הולכת אבל דווקא מראיה שכזו חשוב לנו להתייחס לדברים כפי שכתב/ה ashigara שאם יש הצמדות לסמלים ומוטיבים יהודיים ויש גם הנחת בסיס ותאוריה מוצקה (מבחינתו של סופר ותלמידיו בכל אופן) הרי שכדאי שהסיפור יהיה סגור. ראיתי את סרטוניו של סופר ובהחלט ניכר לראות שאכן הוא מאוד מיומן ובקי בהרבה שיטות ובעיקר של אלו המזרחיות, מאידך גם ניכר בנקל לראות כי בהדגמות שהן אביר נטו (בסרטונים) יש השפעה חזקה ומוטיבים מכלל השיטות המזרחיות. אני מוצא שדווקא מעניין יותר כרגע לדון בתכני המסמך ולא ביהושוע סופר או "אביר" מכיוון שאלו נטחנו לעייפה בפורום הזה ואולי במקומות אחרים. מעניין לדון ולעיין במסמך בכדי לראות כיצד הורכבו פרטים כה רבים, עם סמלים, מוטיבים ורעיונות מהקבלה, יהדות, שבטים וכיוב' לשעטנז כה מסודר ומתודי. דווקא לעיתים תשומת לב מסוגה של ashigara יכולים לערער סיפורים או מקורות מסויימים. ובהדגשה נוספת, בהחלט אין כאן כוונה שהדיון יהפוך לכן אביר לא אביר, או כן סופר לא סופר, יש כאן מסמך מעניין הן מבחינת ההיסטוריה של אמנות הלחימה והן מבחינת הידע המקורי שהוא מציג, למה לא להתעמק ולהתדיין על כך? חנן

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif (סיפור יפה, מה שלא תגיד).

בעזהי"ת א. (אישית, האם הוא התרחש במציאות, עד כמה ובאיזה אופן, זה באמת לא רלוונטי. סיפור יפה, מעורר דמיון ורצון ללמוד. מיתוס מכונן, כדבריך). ב. אין לי התנגדות יתרה לנקודתו של ashigara (גם אין לי הרבה להגיב ביחס אליה. איני בקיא די בחכמת לוח השנה העברי, עד שאקפוץ בראש לחוות דעה), אבל המבט שממנו אתה רוצה לדון בדברים פשוט יותר מעניין מעוד מגה-שרשור שיצטרף לפולמוס האינסופי שכבר היה כאן, תוך כדי חזרה על אותם דברים בדיוק. ג. הנה עוד שני קישורים, מאתר אביר, שמעניין לקרוא אותם. http://www.abirwarriorarts.com/Doc3.htm http://www.abirwarriorarts.com/12tribes_hebrew.htm ד. כלי, מעיד על יוצרו. הן על יתרונותיו ושיבחו, והן על חסרונותיו.

fa jing

New member
אכן

מסכים עם נקודה ב. ולכן העלתי את הנושא לדיון בצרוף הדגשות שימנעו את הדיון הבלתי נסבל על היה או לא היה והאם זו אמת. גם עם נקודה ד. אני מסכים אבל הייתי מוסיף את מימד הזמן, דברים נמדדים לאורך זמן ושנים, ולכן טיב השיטה (לא מעשית אלא קיומית) ייבחן רק בדורות הבאים שיעמיד יוצרה- כל שיטה לצורך העניין בכל תחום. חנן

GalLego

New member
הערה קטנה...

מעניין לשים לב, שבתור שרשור שנולד בהגדרה מתוך כוונה לא להתעסק באותנטיות של אביר, אין פה הודעה אחת שלא עוסקת בה במידת מה...

Kenshinkan

New member
קראתי את המסמך

בשורה התחתונה מדובר בפיתוח חדש שהלבישו עליו תחפושת יהודית (לא מזלזל!). באופן אישי אני לא רואה מה ההבדל בין זה לבין כל שיטה אחרת שהשילה מעלייה את המטען התרבותי של ארץ המוצא (ג'וג'וצו ברזילאי, לדוגמא). יש לי,כמובן, אי אלו השגות לגבי נקודות מסויימות, ועם נקודות אחרות אני מסכים. בעז

fa jing

New member
../images/Emo45.gif בהחלט חוות דעת עניינית

אני חייב לציין שאני 100% בדעה עמך. חנן

למעלה