אביפליי

illuSion 18

New member
אביפליי

היי אובחנתי כחולה בדיכאון וסכיזופרניה. והמליצו לי לי על אביפליי.
עכשיו כשאני מסתכל על התופעות לוואי של התרופה זה לא מוצא חן בעיניי.

שכיחות גבוהה: כאב ראש, חוסר מנוחה, נדודי שינה, דיכאון, סימנים אקסטרפירמידליים, תנועות לא רצוניות, הרגעה, עליה במשקל, בחילה, עצירות, הקאה, צרבת.

שכיחות נמוכה: תת לחץ דם תנוחתי, קצב לב מהיר, כאבים בחזה, יתר לחץ דם, בצקת בגפיים, סחרחורת חום גבוה, עייפות, תשישות, סחרחורת, כאבים, דיסטוניה=התכווצות מתמשכת של קבוצות שרירים, ישנוניות יתר, פגיעה ביציבה, מחשבות אובדניות, פריחה, דיסמנוראה= כאבי בטן בזמן ווסת, ריור יתר, ירידה בתיאבון, יובש בפה, כאבי שיניים, אי נוחות בבטן, שלשול, איבוד משקל, רעד, כאבים בגפיים, קשיון שרירים, כאבי שרירים, התכווצות שרירים, כאבי פרקים, דיסקינזיה=תנועות חוזרות בלתי רצוניות, עליה ב- CPK, חולשה, טשטוש ראיה, תסמינים של שפעת, כאב גרון, שיעול, נזלת, גודש באף, קשיי נשימה, דלקת ריאות משאיפה, צמא.

נדיר: אגרסיה=אלימות, אגרנולוציטוזיס=חוסר בתאי דם לבנים, נשירת שיער,הלם אנפילקטי.
2. מחשבות אבדניות - קיימות בחולי סכיזופרניה ומניה דפרסיה ועשויות להתגבר בהתחלת הטיפול בתרופה או במעבר מתרופה אחרת. על חולים אלו להיות במעקב צמוד.

השאלה שלי היא כזאת, התרופה לא אמורה לגרום לך להרגיש יותר טוב לגבי התסמינים האלה?!
במיוחד הדיכאון והמחשבות האובדניות, זה לא מוצא חן בעיניי ואני לא בטוח שאני צריך לקחת משהו כזה. מה עליי לעשות?

משה057

New member
בהחלט מפחיד

איך דיכאון יכול להיות תופעת לוואי של תרופה נגד דיכאון???

חוץ מזה שים לב לשיטה: מלל מלל מלל מלל דיכאון מלל מלל מלל מלל. שלא תשים לב...
גם בקטגוריה השנייה: מלל מלל מלל מלל מחשבות אובדניות מלל מלל מלל מלל.

במילה אחת: מזעזע!

משה057

New member
היו לך אשפוזים נפשיים?

נסיונות התאבדות?
לדעתי, אם לא אז אל תיקח. אם כן, אולי תדבר עם הרופא שהמליץ לך על החששות האלו. סתם ככה התרופות האלו הם רולטה רוסית, לא בהכרח יעזרו ועלולות גם להזיק. אז אם אתה יכול בלעדיהם, עדיף.

illuSion 18

New member
לא

מעולם לא היו לי ניסיונות התאבדות, גם ממש בקושי מחשבות על מוות. מעולם לא אושפזתי. אז באמת בגלל אני לא חושב שאקח

ראשית כדאי שתדבר עם הרופא שנתן לך את התרופה

לא מכירה ספציפית את התרופה הזו, אך לחלק גדול מהתרופות נוגדות הדיכאון יש השפעה "מוזרה" בהתחלה.
המצב של חוסר האנרגיות האופייני לדיכאון משתפר לפני מצב הרוח הרע, ובעקבות זה החשש מפגיעה עצמית ותוקפנות עולה.

בכל מקרה כדאי לדבר עם הרופא ולשאול אותו את שאלות האלה.
הבדיקה שלך היא מעולה, ומראה על זה שאתה חושב על עצמך ועל טובתך - וזה טוב מאוד.

אני נוטל אבלייפי

לדברי הרופא המטפל בי אבליפיי היא תרופה מצויינת לחולי סכיזופרניה רק שאין הרבה רופאים שיודעים איך לטפל בה.
לדעתו,לדוגמא, לעיתים במקרי החרפה באפיזודות של אי יציבות יש דווקא להוריד מינון ולא להעלות.לפני תחילת הטיפול הוזהרתי ממצבי חרדה ולעיתים גם יציאה מאיזון, דבר שאכן קרה.
שמעתי הרבה טובות על תרופה הזו ולכן החלטתי להתמודד עם התופעות לוואי ואכן הצלחתי בעזרת CBT.
עד היום אני חווה התקפי חרדה קלים שלמדתי להשתלט עליהם.
לדעתי גם היא משמינה למרות שיש טענה שלא לפסיכיאטרים שונים.
ישנה פגיעה מועטה בכוח רצון ובמוטיבציה יחסית לתרופות אחרות,למדתי לחיות איתה ואני מרוצה מאוד למרות שעליתי במשקל.
כיום המינון שלי הוא 2.5 מיליגרם ליום שזה כמעט אפסי יחסית לממדי גוף שלי .
מקריאה בפורומים הבנתי שלדעת הרופאה שכתבה במינונים נמוכים יעודה הוא טיפול בדכאון ובמינונים גבוהים לטיפול בסכיזופרניה.
המלצה שלי, אם אתה יודע להתגבר על חרדות וקצת דכאון ללא טיפול תרופתי ומוכן לקצת עבודה עצמית זו תרופה מצויינת

illuSion 18

New member
אני לא מבין

איך במטפלים במשהו עם משהו שפוגע בדברים כה חשובים כמו כוח רצון ומוטיבציה, אלה בכלל הדברים שאמורים להרים אותנו WTF/ למישהו אולי יש הסבר למה זה ככה או איך זה עובד?

המצב שלי הוא כזה : האמת היא שאני מת לקחת תרופות כי אני נמצא בתקופה בלתי נסבלת. יש לי תקופות גרועות פעם בכמה חודשים ובדרך כלל אני מצליח לקום מצבי לא כזה גרוע והרופאה אומרת שגם לדעתה יש לי "דיכאון קל" בגלל זה איני רוצה לקחת משהו שעלול להזיק לי. הקטע הוא שיש רגעים בתקופות האלה שהם פשוט בלתי נסבלים. לפעמים אני נכנע ולוקח כדורים כלשהם ואז אני בכלל לא בטוח לגבי מה שאני מרגיש אז אני מפסיק אותם.
הרופאה מבטיחה שארגיש טוב ב100% שאקח את התרופות. הייתי רוצה להאמין ב100% שזאת האמת. הייתי רוצה שזאת תהיה האמת . אם זה היה באמת כך לא היה אכפת לי לקחת את התרופות אפילו בכיף הייתי לוקח אותן. הבעיה היא שוב התופעות לוואי האלה שאני כמעט ולא מוכן אליהם. *SIGH*
??????

אופירA

New member
מנהל
גם אני שמעתי עליה דברים טובים ממשתמשים

י[]אני ניסיתי אותה, אבל היא לא היטיבה איתי. תופעות הלוואי היו מפריעות מידי.
מצד שני, כל האנטיפסיכוטיות מפריעות לי, אז אני לא דוגמה.

כל תופעות הלוואי שקראת מופיעות כמעט בכל העלונים של כל התרופות האנטידיכאוניות והאנטיפסיכוטיות.
יש לכך כמה סיבות:
1. חברות התרופות צריכות להוריד מעצמן אחריות ולכן צריכות להזהיר על כל תופעת לוואי אפשרית (קיימת...).
2. כל אחד מגיב אחרת לתרופה, בגלל שהתרופה פועלת על המבנה הכימי של המוח, שמזכיר בייחודיותו טביעת אצבעות - אין לאף אחד הרכב כימי בדיוק כמו שלך - אז לכל אדם היתה תופעת לוואי אחרת, והחברות צריכות להזכיר את כל התופעות. התופעות בהחלט יכולות להיות גם הפוכות מהמטרה, כך שלכן הכל רשום כך.
3. כל תופעת לוואי כזו אפשרית, אבל ברוב המקרים לא תקרה לך, ובטח שלא כולן יקרו לך. צריך שזה יהיה רשום וצריך לקרוא כדי להיות מודע, שאם חס ושלום קורה לך משהו שמעיד שהתרופה לא מתאימה לך, שתדע שזה מהתרופה ולא מהתותים שאכלת אתמול בבוקר. אבל אין סיבה לחשוש לכל התופעות האלה.

חוץ מזה, אם אתה מרגיש בלתי נסבל, אין לך ברירה אלא לטפל. וכשמטפלים במצבים נפשיים אין ברירה אלא לנסות, ואי אפשר לדעת אם הניסיון יצליח או לא יצליח או אפילו יהיה גרוע יותר. מה שבטוח, אחרי תקופה של כמה שבועות, אם אתה לא מרגיש שיפור, תנסה עם הרופא מינונים שונים, ותרד מהתרופה אם היא בסופו של דבר לא עוזרת.
ואם יש תופעות לוואי בלתי נסבלות לאורך זמן, אין טעם לקחת את התרופה הזו, היא לא מתאימה לך.

מצטרפת להמלצה שקראת - זו תרופה של דור שלישי. הרבה משתמשים דיווחו שהיא מצוינת והשפיעה עליהם מאוד לטובה. כדאי להקשיב לניסיון של משתמשים, ולא לרשימה של תופעות לוואי שהחברה חייבת לציין, ורוב הסיכויים שלא יופיעו לך.
כשתנסה את התרופה, תקשיב לעצמך, מה קורה בנפש שלך, בגוף שלך, ולא צריך להקשיב לעלון.

עיקר הבעיה בתרופות אנטיפסיכוטיות שהן מעודדות דיכאון.
לכן אביליפיי מותאמת למי שצריך גם הגנה אנטיפסיכוטית וגם סובל מדיכאון, כי היא מעוררת. אבל אז צריך לשים לב לחרדות, ליתר התעוררות וכו'.
לכל תרופה יש מחיר אבל יש גם תועלת, אז חייבים למדוד את המחיר מול התועלת. ואין ברירה, לצערי, אלא לנסות ולנסות ולנסות.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תופעות לוואי

היי אילוז'ן,

הרשימה הארוכה הזו נשמעת ממש נורא.. כל תופעת לוואי שם ממש לא נעימה..
אפשר בקלות להבין למה עולות בך חששות..
למרות שאיננו רופאים, רבים יודעים שתופעות לוואי קיימות כמעט בכל תרופה.. (למשל, תרופות נגד לחץ דם פוגעות בכליות. איבר חיוני לחיים).
תרופות שמשפיעות על המוח, משום שהוא איבר סופר מורכב, יכולות להיות השפעות לא נעימות עד ההסתגלות ואף אחריהן..
מצד שני, חשוב מאד להיות כנה ולשים את הדברים על הכף.. לגייס מחדש את הכוחות שלנו ולהיזכר שאנחנו רוצים להרגיש טוב יותר ולתפקד טוב יותר..
אילוז'ן, נראה שחשוב מאד שתיעזר בליווי רפואי ובתמיכה רגשית.. אנחנו כאן, אל תשכח.. בהצלחה שיהיה ותרגיש טוב!

אביליפיי

היא התרופה האנטיפסיכוטית החדשה ביותר
מהדור השלישי (זיפרקסה וריספרדל דור שני)
מכיר אישה אחת שנוטלת אותה וזה עשה בה פלאים ממש.
תופעות הלוואי שלה י ח ס י ת לאחרות הן פחותות יותר
גם לא מחייב שיופיעו תופעות לוואי אלו בכלל.
אבל וזה אבל חשוב לנוטלי תרופות פסיכיאטריות,
לא כל תרופה מתאימה לכל אדם, עניין של ניסוי וטעייה.
אתה צריך לנסות עד שתמצא את המתאימה לך.
בהצלחה! שמעתי דברים טובים על האביליפיי אבל שוב..
לא כל תרופה מתאימה לכל אדם.... שיהיה בהצלחה!

למעלה