אביחי והגן - עדכון

דבורי

New member
אביחי והגן - עדכון

סיפרתי כאן לפני שבוע וחצי על המשבר של אביחי בגן. אני רוצה לעדכן: דיברתי אז עם הגננת והצעתי לה שתעשה הסכם עם אביחי שהיא תחזיר אותו חזרה למקומו ליד ד' בריכוז והם יתחייבו לא לפטפט ולהפריע. היא הסכימה, ולדבריה השיפור ניכר מיד. כשהיא הציעה לא את ההסכם הוא אמר "אז לפחות לא נפריע לך", ומאז הוא מתנהג בסדר בגן, לא מפריע, ואפילו מראה לה דברים כל הזמן, מספר לה סודות וכו'. אני עדיין מרגישה שלמרות השיפור הזה המצב עדיין לא אידיאלי. בבית הוא עדיין מתלונן על הגן, ואם כי הוא הולך יותר ברצון הוא לא נראה ממש שמח. חלק מן הבעיה לדעתי הוא בגננת עצמה, שהיא אמנם אישה חמה אבל לא בעלת שאר-רוח מיוחד, וגם לא מלמדת הרבה כך שלדעתי קצת משעמם לו. אביחי התחיל לאחרונה ללכת פעם בשבוע לצהרון של הגן שאותו רציתי מראש (בגן הנוכחי אין צהרון), וכך אני נחשפת יותר למה שקורה שם ויכולה להשוות. לכבוד ר"ח אדר ערכו שם "מסיבת פיג'מות". הילדים באו לגן בפיג'מות ונעלי בית, שתו שוקו, "הלכו לישון" וכו' ונהנו מאד. הגננת בגן שלו לא היתה חושבת בכלל על דבר כזה, וחבל לי. היום נפגשתי עם הגננת והפסיכולוגית. המסקנה היתה שכנראה אני צריכה לדחוף אותו לשינוי החברה שלו בגן. הוא משחק רוב הזמן עם עוד 3-4 בנים, וההשפעה שלהם עליו אינה תמיד טובה. הם למשל (יחד עם חלק מהבנות בגן) מלמדים את אביחי הרבה על ההבדלים בין בנים לבנות (בנות אוהבות ורוד, משחקות בברביות וכו', בנים משחקים רק ב"משחקים של בנים"). לפני שנה באמת בכלל לא היו לו מושגים כאלה. הגננת חושבת שאם יתחבר עם הבנים היותר עדינים בגן, לא ירגיש לחץ בכיוון הזה. עד עכשיו באמת לא כיוונתי את החברויות שלו בגן, היום הצעתי לו שנזמין את אחת הבנות או בן אחד שאינו מהחבורה, ואביחי הסכים. דיברתי גם בשבת עם חברה שבנה היה עם אביחי בגן הקודם. היא אומרת שגם לה יש "משבר עונתי" בתקופה הזו של השנה. אולי באמת גם זה משפיע. העירו לי כאן שצריך ל"האמין" למשבר של אביחי. כשאני כתבתי שאיני יודעת אם להאמין לו, התכוונתי שאיני יודעת אם המשבר אמיתי ומוחלט או זמני וחולף. גם בשנים שעברו היו לו משברים באמצע השנה, ואולי אני צריכה לנהל יומן כדי להשוות משנה לשנה ולראות את עוצמת המשבר כדי לדעת כמה זה רציני. סליחה שיצא ארוך.

דבורי, יופי של עדכון!

עושה רושם שאולי עליתם על שיטה/דרך לפתרון בעיות - לערב את אביחי בהעלאת פתרונות אפשריים ומציאת הפתרון הרצוי ביחד. אני מתארת לעצמי ששיתופו בתהליך גרם ל"גיוסו" להצלחה בהמשך. נראה לי שבאמת יכול להיות מין משבר "אמצע" שנה. כבר אין את התרגשות ההתחלה, הסוף עדיין רחוק, ומשהו בשגרה אולי שוחק (גם אצל מבוגרים רואים תסמונות כאלו).
בהמשך.

משבר עונתי

רעות הולכת מהיום הראשון לגן בלי בכי של פרידה ובלי שום משברים. אם יש משברון הוא מגיע אחרי חודש וחולף כלעומת שבא. ופתאום השבוע היא בוכה כל יום....קורה ומותר. בלי קשר - אחלה עדכון, חוץ מ"משחק רוב הזמן עם עוד 3-4 בנים, וההשפעה שלהם עליו אינה תמיד טובה. הם למשל (יחד עם חלק מהבנות בגן) מלמדים את אביחי הרבה על ההבדלים בין בנים לבנות (בנות אוהבות ורוד, משחקות בברביות וכו', בנים משחקים רק ב"משחקים של בנים"). לפני שנה באמת בכלל לא היו לו מושגים כאלה. הגננת חושבת שאם יתחבר עם הבנים היותר עדינים בגן, לא ירגיש לחץ בכיוון הזה". נשמע לי כמו גישה אנכרוניסטית ולא בריאה, כשאת צריכה לקחת בחשבון שהבנים הללו הם פשוט סוכני חיברות עבורו, מעבירים לו מידע על המרקם החברתי כמו שהם חווים אותו ובלעדיהם - גם למידע שאת מעבירה לו אין הרבה משמעות. לא אהבתי. זה גם גיל שבו מתחילות "חוברות הבנים" ושווה להאיר את הנושא עבורו מכל מיני צדדים אבל לא לפרק לו את זה, כי החווייה של להיות מחוץ לחבורת הבנים הנחשבת (בעניו) היא חווייה של סדק בהערכה העצמית שלו. מה שנכון הוא שתמיד שווה לגוון. בהצלחה לכם.

לאה_מ

New member
יופי של עדכון, דבורי ../images/Emo13.gif

שמחה לראות, כתמיד, ששיתוף הילדים בתהליך מוביל לתוצאות. ואני מצטרפת לליליה בנושא החשיבות של חבורת הבנים - לנו היתה בעיה מסוג דומה עם עומר בגיל הזה - אמנם לא בנושאים שאת מדברת, אבל גם הוא השתייך לחבורת בנים בגן שלא ממש מצאה חן בעיני (מה גם שכל שאר הבנים שם היו גדולים ממנו בשנה), אבל ההשתייכות לחבורה הזו היתה חשובה לו מאד. אני בחרתי להתמקד בחיזוק שלו, מתוך תקווה שזה יתן לו כלים להתמודדות, ולא בנסיונות להרחיק אותו מהם.

דבורי

New member
חבורת הבנים

ליליה ולאה, לא לגמרי הבנתי את כוונתכם בנוגע לחבורת הבנים. ליליה, בקשר ל"גישה האנכרוניסטית": למה התכוונת, לגישה של חבורת הבנים בקשר להבדלים בין בנים לבנות? אני מקווה שהובן שאני לא מאמינה בהבדלים כאלה בין בנים לבנות. יתכן שאתן צודקות שלא כדאי שיצא לגמרי מחבורת הבנים הזאת. בכל אופן מה שהגננת והפסיכולוגית אמרו הוא שאם יתחבר בנוסף גם לילדים אחרים בגן, הלחץ עליו מבחינת התיישרות עם הקו המוביל של הבנים האלה יקטן. כרגע הוא משחק רק איתם, ולכן ברור שקשה לו להתנגד לדעה שלהם ולשחק גם ב"משחקים של בנות" או להתעניין בדברים אחרים מלבד מה שמעניין אותם. אני מניחה שגם אם אנסה לא אוכל להפריד בינו לביניהם, ובכל מקרה אני לא מתכוונת לאסור עליו לשחק איתם אלא רק לנסות לפתוח לו אפשרויות אחרות.

למעלה