אביזרים לD300

לפני שבועיים קיבלתי עצתך

והרשיתי לעצמי להגדשים חלום קטן ולקנות פלאש לניקון 80 שלי (אנשי קנון 0 אתם לא לבד***) (הפלאש הפנימי שלה ממש מעולה, והחיסרון הגדול מבחינתי הוא עוצמתו) ואם כבר אז הלכתי עד הקצה SB80DX SB800 עדיין לא הגיע לארצנו :) יש לו כמובן הרבה יתרונות (שמנית לעיל) אבל יש גם חסרונות - והבולט שבהם (ללא הטיית פלאש (לא היתה תקרה בגן האירועים) ודיפיוזר) 1) צללים גדולים מאד בתמונות פורטרט - (עומדות) (הפלאש מרוחק יותר לצד המצלמה, הצללים בורחים הצידה בתמונה מאוזנת, (לנדסקפ) - הפלאש גבוה והצללים נעלממים מאחורי המצולם 2) גודל, סרבול (אם כי קטן בהרבה מהסיגמא המקביל) ואי איזון עם עדשת קיט 28-80 קטנה... דרך אגב - יתרון העוצמה כמעט מתבטל כשמשתמשים בהטייה ועוד יותר בדיפיוזר.... (מוריד שני סטופים) דרך אגב - בניקון, אם הבנתי נכון ׁבניגוד לקנון) הפלאש לא מודד את האור המוחזר בנקודות המיקוד, כך שהקומפוזיציה חופשית

amirmk

New member
אני לא חושב שאתה מדייק

צללים גדולים אכן קיימים, כדי להמנע מהם תוכל להוריד את עצמתו. הוא לא מתאזן עם העדשה כי הוא לא תוכנן לזה. אם אתה רוצה תוכל לרכוש את הגריפ שלה, והוא יתאזן נהדר. הדפיוזר מוריד סטופ אחד, קרי - המספר המנחה נהיה חצי. יתרון העצמה לא מתבטל כלל. לאף אחד אין שמוש למספר מנחה של 40 מטר. הפלאש כן מודד את האור בנקודת המיקוד. אחרת, כיצד ידע מהיכן למדוד?

Cik

New member
הפלאש של ניקון לא מודד את האור

במצב TTL, כשהמראה מתרוממת (לפני שהמסך הקדמי נפתח), הפלאש נותן סידרה קצרה (קצרה מאד מאד) של פלאשים בעוצמות שונות, בלתי נראים לעין אנושית. האור המוחזר מהאובייקט נופל על המסך הקדמי - שהוא למעשה "לוח אפור". וככה המחשב של המצלמה יודע איזה פלאש (מתוך הסידרה) היה "הנכון". לאחר קביעה זו, המסך הקדמי נפתח, הפלאש מבזיק בעוצמה הנכונה, והמסך האחורי נסגר. רק במצב AUTO, הפלאש נותן אינדיקציה, האם באמת הגיע מספיק אור לאובייקט, לפי גודל הצמצם הפתוח.

© DrorZi

New member
88M

מסיבית למדיי אבל השנים (היא בת 10 בערך) לא עשו לפלסטיק טוב והוא מראה סדקים חמורים, לא רוצה יום אחד למצוא את המצלמה צונחת ממטר שבעים לרצפה, את ההמשך את מכירה, נקנתה מנפרטו 190D שאני מאוד מאוד מרוצה ממנה
דרור זי.

למעלה