אביזרים לD300

Givald

New member
אביזרים לD300

נניח ומחר אני תופס ת'רכבת לכיוון בB&H ומוריד מהמדף את הD300 איזה אביזרים נוספים כדאי לי לקנות, אשמח אם תדרגו את האביזרים, כגון רצוי קריטי חשוב וכאופיונלי תודה מראש בברכה שמוליק

Givald

New member
אם כבר אז לינק ומה אני חשבתי

כרטיס זיכרון נוסף נראה לי חובה 512MB 40x JumpShot CF Card with WA Technology קורא כרטיסים חשוב? בטריה? (באני בד"כ לא יוצא לימים או שבועות של צילום) אחריות ל3 שנים של MACK נראה לי חשוב מאוד! חוצמיזה אין לי שמץ של מושג, בחיים לא היה לי מצלמה או דבר אחר ששוה כ"כ הרבה כסף וגם לא היית לי בחיים מצלמת DSLR כך שאין לי מושג איזה דברים כדאי/ חשוב לקנות, אגב אפשר להמליץ לי גם על פילטרים :) תודה מראש בברכה שמוליק

arnond

New member
יש המון אופציות

החל מפילטרים (UV, פולריזר וכו') דרך סוללת גיבוי (תמיד טוב שתהיה עוד אחת, רק כדי לא להתקע) ועד לעשרות העדשות האפשריות. הסט העתידי שלי (כשיהיה לי כסף לקנות את ה 300D (ולא D300)) יהיה כנראה: 300D + עדשת הקיט 18-55 עדשת זום 28-135IS או 75-300IS (או אולי 70-300 של טמרון או סיגמא) פולריזר אחד או שניים (בהתאם לקוטרי העדשות והתקציב) אולי פילטר UV זכרון: 256MB (אולי עוד 256 ולא כרטיס אחד של 512) כי כבר יש לי קצת זכרון מהמצלמה הנוכחית. תיק טוב. פלאש: 420EX או סיגמא 500 Super DG (כי ה 550EX יקר מידי). אחריות ל 3 שנים זה לא רע, רק צריך לראות כמה עולה ביחס לעלות הכללית של המצלמה (ללא אביזרים - הם דורשים אחריות נפרדת). ובטח יש עוד דברים, אלו רק ה basics.

Givald

New member
אוקי תודה,

בקשר לכרטיסים יש לי לבנתיים רק כרטיס של הC50 שזה XD כך שאצטרך לקנות כרטיסים שונים למצלמה זו, בקשר לעדשות בטח לא אקנה כעת, אלא לאחר שאלמד את המצלמה - אבל אשמח לשמוע המלצות כבר כעת, (הסברים מעלות חסרונות) תיק יש לי כנראה משהו מתאים, פלאש זה באמת שאלה מה כדאי ולמה כל פלאש טוב, (אגב אני לא יודע להשתמש בפלש בכלל! אז חשוב פלאש שקל ללמוד דרכו) אחריות אני בטוח קונה לאחר שהאולימפוס שלי היית כבר בתיקון וצריכה שוב תיקון, בB&H עולה 84$ ובאדורמה עולה 79.95$ (יש סיבה להבדל הזה?) תודה על העזרה בברכה שמוליק

הכי חשוב:פלאש חיצוני ותיק

לגבי עדשות לא ציינת אז מניחה שאתה מתכוון לרכוש את עדשות הקיט.

Givald

New member
באמת זה כ"כ חשוב?

לא חשבתי שפלאש כ"כ חשוב, (טוב זה אולי בגלל שאני שונא את הפלאש המובנה ואני ממעט להשתמש בו אז שכחתי ממנו :)) בכ"א אם כבר פלאש אז איזה פלאש מומלץ לקנות? בקשר לעדשה אני מעוניין לשמוע ג"כ על עדשות מה כדאי יותר או פחות, אבל סביר להניח שאקנה את הקיט. ולגביי תיק זה ברור (יש לי תיק, אבדוק אם הוא מתאים אשתמש בו) תודה רבה בברכה שמוליק

חשוב וחיוני - הוא משנה את אופי התמו

התמונות מקצה לקצה - אפילו בקומפקטיות הדיגיטליות. וכמובן - פלאש של קנון - לא חייבים חזק - ה420EX יתאים.גם מבחינת המבנה והגודל.

arnond

New member
מה לגבי סיגמא ?

ובמיוחד ה EF-500 Super DG ? הוא אמור שהיות דומה מאוד ל 550EX של קנון בתכונות ול 420EX במחיר.

המחיר שלו קורץ מאוד.זה היתרון היחיד

בעיני,אבל לי כבר נזדמן להשוות כמה פלאשים - אז אולי הרף שלי גבוה יותר. ייתכן ויספיק למי שזה הפלאש הראשון שלו, הוא אמור להיות משופר קצת,ואם יעבוד תקין - אז באמת אין שום סיבה להימנע ממנו. כדאי לקרוא קצת ברשת , וכאן בפורום מישהו העלה קישור עם השוואה בין הפלאשים הללו,כתשובה למישהו אחר,נדמה לי nir-vana שהתעניין בזמנו.

Givald

New member
הממ.. אפשר בקצה לדעת מה ההבדלים

בין ה420EX לבין ה520EX וראיתי שיש אחד ממש זול לעומתם 220EX מה מיוחד ביקר מה הוא נותן יותר ולמה לא טוב הזול (220) שוב תודה בברכה שמוליק

ת ו מ ס1

New member
ההבדל

פשוט, ניתן להבין מהמפרט. כדאי לחסוך לך: 1. ה 420 אוטומטי בלבד, אין אפשרות כיוון ידנית של המבזק 2. ה 550 יותר גדול ויותר חזק מה 420 3. ה 220 חלש, קטן וללא ראש מסתובב ולדעתי לא שווא הרבה. תומס

© DrorZi

New member
לי (בניגוד לאיריס ../images/Emo8.gif ) גם חצובה

אכן פלאש זה MUST רציני כרטיס זכרון גדול של מינימום 256 (ומאוד כדאי לפחות 512) לי חצובה מאוד מאוד שימושית ומהר מאוד החלפתי את ה SLIK הישנה שלי במשהו חדש וטוב יותר
דרור זי.

סליחה על הבורות...

אבל למה הפאלש שקיים במצלמה לא יספיק ? ומה ההיתרונות של פלאש חיצוני? ואיזה פרמטרים צריכים להוביל בקניית פלאש?

© DrorZi

New member
כמה תשובות קצרות

א. עוצמה עוצמה ועוד פעם, עוצמה. ב. יכולת כיוון לאן שבא (ירי בזווית, החזר מהתקרה, מאחורה, מהקיר ליד וכו) ג. הוא גבוהה יותר, עוזר לצמצם למינימום עיניים אדומות בפלאש ישיר
דרור זי

ת ו מ ס1

New member
מומלץ מבזק חיצוני

1. מרחק גדול יותר מהעדשה מונע red eye 2. ניתן לסובב את ראש המבזק (בדגם 420 או 550) ולהקפיץ אור מהתיקרה ולקבל חשיפה ללא צל "קשה" 3. עוצמה של המבזק הרבה יותר חזקה. 4. למבזק בטריות משלו, לא מבזבז את אלה של המצלמה 5. יש אפרשות של Modeling Flash ו High Speed Sync שאין במבזק מובנה 6. הבנתי (לא בטוח) שהמבזק החיצוני לא עושה את הדיסקוטק כדאי לעזור למצלה לפקס בחושך אלה יש לו אור אינפרה-אדום בלתי נראה. ותראו מי מדבר, גם לי עדיין אין אך ה 420EX בהחלט בתוכנית

© DrorZi

New member
6 נכון חלקית

אכן יש לו תאורת עזר לפיקוס במקום הדיסקוטק הזה אך היא לא לא נראת, רואים את הרשת האדומה הזו מוקרנת על האוביקט המועמד לצילום
דרור זי.

ת ו מ ס1

New member
זאת הסיבה שכתבתי

שלא בטוח. עכשיו אני החכמתי. אני מניח שהרשת הזאת מציקה פחות לאנשים שמצטלמים? תומס

בגדול - למרות שחלק כבר הזכירו זאת:

1.עוצמת הארה חזקה יותר ופיזור אור מוצלח יותר - כבר לא נראה כמו משהו שמאירים ב'נר'. 2.התאורה נראית 'מקצועית' יותר,במידה ומשתמשים בהטית הפלאש ודפיוזר. 3.יש יכולת להשתמש בסנכרון מהיר - אי אפשר בפלאש הפנימי 4.הפחתת הסיכוי לעיניים אדומות, 5.חוסך בכוח הסוללה של המצלמה - ובגלל שהטעינה שלו עצמאית גם מהירות הצילום גדולה יותר 6.עזרה לפוקוס המצלמה - במיוחד בחושך ובתנאי אור קלוש - אפילו בעדשות איטיות ו'רגילות'.(בלעדיו הן ימשיכו לחפש לעד את הנושא - והצלם ימשיך להתעצבן שלא מצליח לפקס) 7.יכולת צילום עם כל עדשה - בעוד הפלאש הפנימי יוסתר על ידי עדשות רחבות ו\או ארוכות. ועוד...תלוי בפלאש וביכולות שלו (למשל,הבזקים ברצף-קיים רק במשוכללים ביותר).

למעלה