אביו של בעלי

Nillie4

New member
אביו של בעלי

שלום פורום :)
לא יודעת מאיפה להתחיל. בעלי ואני ביחד כבר עשר שנים, נשואים שלוש שנים. אביו של בעלי התגרש מאמו ועבר לגור עם משפחה חדשה. מאז המהלך הזה בעלי לא מצא את מקומו במשפחה החדשה ואביו לחץ עליו מאד להגיע לאירועים ולהתייחס לאשתו החדשה ומשפחתה כאל משפחתנו. מעולם לא טרח להבין את הקושי של בעלי...הוא אדם ילדותי קצת ולכן גם אנוכי לעיתים ולא תקשורתי בכלל בכלל. בכל הזמן הזה אני ניסיתי לתמוך בבעלי וגם להיות נחמדה אל משפחת חמי. הם תמיד היו מנומסים בלבד, מעולם לא התעניינו יותר מדי במה יש לי לומר, אם שאלו מה נשמע ועניתי יותר מה״בסדר״ הסטנדרטי ישר איבדו קשב וברור היה שאין להם עניין אמיתי בי ושאינם מכבדים את דעותיי אבל היחסים היו תקינים. עם לידת בננו, אביו של בעלי ואשתו, לאחר שכל ההריון כמעט לא היינו בקשר, ממש חנקו אותנו. עצות מפה יד להודעה חדשה, התנפלות על הילד תוך כמובן התעלמות מהוריו. לא מוכנים להודיע לפני שבאים לבקר, עושים פרצופים כשאנו מבקשים זאת ועוד. התעצבנתי מאד על ההתנהגות והיו כמה פעמים שהערתי להם ברמיזה בצורה די צינית והם מאז נהיו נוראיים. עוד פחות מתנהגים כמו משפחה ועוד יותר כמו ילדים מגעילים שמזלזלים, הפעם פחות בבעלי ויותר בי. הכל בהחבא וברמיזות. נהיה לי מגעיל להיות אצלם. האוויר. מעצבנת עוד יותר משהייתה. כולם מעקמים פרצוף כי הרי לדבר ולפתור דברים הם לא יודעים, ואני מרגישה שהם לא משפחה שלנו באמת אבל אני צריכה להפגש ולסבול אותם המון. גם כשאני נחמדה הם אף פעם לא יפגינו יותר מנימוס בסיסי. זה סיוט. כל פעם שאני שם אני צריכה לשבת אצלם ולסבול את ההתנהגות הפושרת הזאת... כאילו הם כל הזמן קוראים לנו אליהם כמו משפחה קרובה אבל בפועל התחושה כשמגיעים היא שאנחנו המוקצים וכל הזמן מתלחששים עלינו. ממש מעצבן ואם מפחיתים ביקורים זה מעצבן את אביו של בעלי. בקיצור אני מרגישה שהעניינים מתדרדרים, לא רוצה לרכוש לי אויבים לכל החיים. לאבא יש הרבה טראומות מהנישואים לאמו של בעלי והוא משליך את זה עלי. מאד לא נעים כל התחושה שזה יוצר. לא יודעת מה לעשות... חמי מעולם לא כיבד אותי או התעניין בי אישית אבל אף פעם לא היה כל כך קשה. אני לא רוצה להרוס לגמרי את היחסים ומצד שני מאד קשה לי להמשיך לבוא למפגשים המשפחתיים האלה שבהם אני מרגישה זרה וגם בעלי מרגיש די זר. העניין הוא שבעלי לפחות מסתדר עם אביו ואני ולא עם אביו ולא עם אשתו. הצילו!!

מה תדירות הביקורים וכמה זמן הם נמשכים?

אם מדובר על ביקור של שעתיים-שלוש פעם בשבועיים אז הייתי מבליגה, מגיעה, אומרת לכולם יפה שלום, אוכלת עם כולם ובשארית הזמן קוראת את עיתוני השבת...
אם הדרישה היא ליותר ביקורים - תשלחי את בעלך לבד עם התינוק, תתקשרי להתנצל שלא תוכלי להגיע כי יש לך המון חומר לימודים להשלים (תספרי על איזה קורס שהתחלת עכשיו). תצטרפי לביקור נימוסים רק פעם בשבועיים - חודש וגם אז תביאי איתך חומר קריאה או תסתגרי בחדר עם מחשב כדי "ללמוד".

הדסהש1

New member
מבינה לרוחך.גם לי קרה דבר שכזה.

אני פשוט לא באתי לעיתים דחופות לבקר.הייתי בקשר טלפוני עם אבי
דיברתי שיחות חולן עם האשה .דעי רק שהיחס ישליך לגבי הילד.
וזה למדתי במשך השנים.בנותי שמרו קשר קר עם הסבא .תמיד היה בא,איתה לארועים משפחתיים.רק בת אחת שמרה על קשר הדוק .אבל שאשתו נפטרה לפני חודשיים
באנו כולם ונכדות ללויה..מטלפנת כל יומיים.אחי שקרוב אליו מבקר יום יום.
אני לא יודעת אם אימך בחיים.כי אימי לא .אנני יודעת איך היינו
מתנהגים אחרת.כי בתחילת הענין אימי חרה לה שאנו בקשר איתו.

Nillie4

New member
הם רוצים שנבוא המון ומגיעים גם הם המון

אנחנו לא רוצים לבוא הרבה, גם כי אני לא רוצה וגם כי לבעלי לא נעים שם, אז מאז ההריון ועד היום (הילד כבר בן כמה חודשים) ביקרנו שם פעמים ספורות. אבל הם באים אלינו כדי לראות את הילד. ואי אפשר להגיד לסבא לא לראות את הנכד. אז הוא בא, ונשאר למקלחת ולהרדמה וזה קורה כמה פעמים בשבוע. בסוף השבוע לפעמים האב מגיע עם כל פמלייתו להתארח וכמובן מצפים מאיתנו להכין אוכל ולבדר אותם והכל ואחר כך שופכים רפש שהם לא מקבלים ממני מספיק חיוכים ונחמדות ושאני לא אדם טוב (ככה ביניהם בשקט). ותמיד הם יגיעו לא בשעה שקבענו (כאילו בכוונה), ותמיד יעירו הערות על הטיפול בילד, וזה כל מה שיגידו. מה שהכי מעצבן זה שביקשנו מהם להרגע לא להציק כל הזמן עם הערות כי גידלנו אוו עד עכשיו בלי שום עזרה והכל בסדר, אבל הם לא יכולים. כל הזמן נותנים את ההערות שלהם ותו לא. אף פעם לא מחמאה או מילה טובה. לבעלי לפעמים. לי אף פעם לא. כשבאים כן נותנים נשיקה ומצפים ממני לעשות אותו דבר מה שאני עושה בלי המון חשק לאחרונה. אם אסתדר בחדר אחר זה יהיה להכריז מלחמת עולם.

העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך

היא לפתח את חוש ההומור שלך ולהתחיל לצחוק. אבל ממש, פרצי צחוק.
תחשבי איזה מעצבן יהיה להם שהם מעירים לך הערה - בנבזיות או סתם כי זה ממש בוער בהם ואת מתחילה לצחוק. כשהם ישאלו למה או יעשו פרצוף את יכולה להגיד - מרב שאתם מעירים זה כבר נהיה מצחיק.

הם לא נשמעים אנשים רעים, ולא ירדתי לפירקו של ענין, אבל זוג שטורח לבוא כ"כ הרבה ולהתעניין ורוצה כזה קשר עם הילד לא עושה את זה מתוך כונה רעה.
אבא שלי התעלם במשך שנה שלמה באופן מוחלט מקיומה של הבת שלי. כשהינו נפגשים והיתי מביאה אותה היה נראה לי שהוא כל פעם נזכר בקיומה מחדש. מבחינת בת הזוג שלו אם הבת שלי מגיעה נחמד. אם לא - אין שום צורך להתענין בה. תשמחי שאצלכם יש יותר.

Nillie4

New member
לא, הם לא רעים, וזה מה שמעצבן :)

שהכוונה טובה, ולכן אני לא מצליחה להבין מה הבסיס לכל השטויות האלה בהתנהגות שלהם. זה גורם לי ממש לתסכול שעם כאלה כוונות טובות הם מתנהגים בצורה כל כך אנוכית ומציקה. תודה על העצה :)

הם פולנים באופי

הם רוצים לעזור ולקחת חלק והם פשוט זורקים את עצמם הרבה מעבר לרצוי. ויחד עם זאת, כמו כל פולנים טובים הם גם ניחנו ביכולת העלבות מקצועית. אז אם את מאירה להם, מעירה להם, מנסה להסביר להם - את בכל מקרה תכשלי.
עצה נוספת - אם הם מגיעים בלי התרעה מוקדמת את יכולה תמיד להגיד - אוי. חבל שלא אמרתם מראש. אנחנו בדיוק בדרך החוצה. לתפוס את תיק החיתולים של הילדה ולצאת וללוות אותם לרכב שלהם, לעשות סיבוב בשכונה ולחזור. אחרי פעם אחת כזאת אני מבטיחה לך שהם יתחילו לבדוק שאין לכם תוכניות לפני.

לדעתי, צריך שבעלך יטפל בזה כדי שלא את תצאי

הרעה וגם הוא מכיר את אביו ובטח יודע איך לגשת לזה.
הוא חייב להציב לאביו גבולות-נשמע שאביו מנהל את כל העניינים פה, גם אם זה לא נוח ולא מתאים לכם.

Nillie4

New member
זו בדיוק הבעיה!

הוא מנסה להציג הכל באמת בצורה הוגנת ככה שאנחנו חזית אחידה, אבל אבא שלו לא שם על מה שהוא מבקש, ואפילו שבעלי הוא זה שמדבר איתו האב עדיין מחליט שאני זאת שעומדת מאחורי הבקשות באופן בלעדי, ושונא אותי על כך שאני מעיזה לבקש ממנו להודיע לפני שבא ועל כך שאני מבקשת שכשהם פה ישתדלו להעיר פחות הערות ובצורה יותר נעימה.

שישנא אותך. אבל שיתייחס בכבוד.

אם מדבר בגסות אז תבהירי לו שזה לא נעים לך ואת מבקשת שיפסיק, בפעם השנייה אתם קמים והולכים.

לא צריך לדבר הרבה, צריך לעשות. לא בכעס, לא סצנות ולא הצגות, לדבר בכבוד ואם אי אפשר להשאר שם אז ללכת.
אותו כנ"ל אם הוא מגיע לשעת ההשכבה, אם זה מפריע וזה קורה כמה פעמים בשבוע להגיד שעכשיו לא מתאים. במקרה הגרוע הוא יתעצבן ויצעק, במקרה הלא פחות גרוע הוא ישאר שעה שעתיים ויגרום לך להרגיש רע בבית שלך.

אם "סתם" מסתכלים אליך עקום ומדברים בחוסר סבלנות, ניחא, הייתי אומרת להתרכז בבעל, בילדים, במשפחה מסביב וללכת אחרי שעתיים.

restart2

New member
לחפש את מה שכן עובד

היי

מבינה ללבך
העניין הוא שבעלך מסתדר עם אביו וחשוב שהילד שלכם
ירגיש טוב עם הביקורים.. חפשי עניין/נושא/תכונה שהיא חיובית וצרי עמה
מעגל חדש.
אל תתמקדי בקושי שלהם, הם מסרבים להכיר בגבולות את לא חייבת להיות
חלק ממעגל זה.. לדוגמא מגיעים בלי להודיע- הילד במקלחת את עסוקה והם ממתינים
שמישהו יתפנה..

לא משנים סדרי חיים כי בחרו לבוא ללא הודעה כפי שבקשתם=אם זה חוזר ונשנה.
אבל ביכולתך לשנות את הכיוון - את כבר במצב שלילי והמוצא - שינוי.

בהצלחה
אירית

Nillie4

New member
באמת קרה ככה כבר פעם אחת

הם הגיעו עם ילדה קטנה לביקור כשאני למדתי להרצאה חשובה שהייתי צריכה לתת יום למחרת. אמרתי יפה שהייתי מאד שמחה להיות איתם אבל אני לא יכולה כי יש לי מחר הרצאה ואני ממש בלחץ. מה הם עשו? הסתובבו בבית, כל פעם שאלו אותי "רק שאלה", הביאו אלי את הילדה שאני אתפעל ממנה.... בפועל לא הותירו לי ברירה, לא הצלחתי לא לשנות סדרי חיים הם פשוט נדחפו פנימה.

Nillie4

New member
בעלי

אומר שתומך בי, שהוא מבין את הבעייתיות ושאומר שהוא מדבר עם אביו כשאני לא שם ומבקש להציק פחות ולהיות נחמד יותר. בפני הוא מעולם לא ממש העמיד אותו במקום וגם כשהוא עושה את זה האבא פשוט מתעלם ממנו. הרי לא ייתכן שמישהו יגיד לו דברי ביקורת כלשהם, או שהוא יודה בטעותו, או חלילה יתנצל. האב כמובן נעלב מאד שביקשו ממנו להודיע כשהוא מגיע ולהיות יותר נחמד ופחות מציק ופחות להעביר ביקורת. כל שיחה כזאת של בעלי איתו גוררת היעלבויות ואפילו שבעלי זה שמדבר איתו, האב מאשים אותי, מסתכל עלי בעין עקומה כאילו רק אני יוזמת את כל הבקשות, כי מבחינתו זה מאד מאד מעליב ועלי אפשר לכעוס בעוד שעל בנו הוא מעדיף לכעוס פחות. כאמור, אינטלגנציה רגשית של ילד. בעלי אומר שהדברים הללו הם גם מה שהרחיק את אמא שלו ממנו והביא לגירושים בסוף.

nirity1

New member
אני לא חושבת שלדבר עם אבא שלו

יקדם אותכם יותר מדי. הוא נעלב ובאמת את בסוף יוצאת הרעה.
את ובעלך צריכים לדבר על הכמות הביקורים שאתם מוכנים לקבל / לעשות ולדבוק בזה.

למעלה