אביב?

een ogenblik

New member
אביב?

היום, ביער שצמוד לקמפוס ארנברך, ראיתי את הנחליאלי הראשון לשנה זו. אני זוכרת את התרגשותי כילדה למראה הנחליאלי הראשון של הסתיו, מקפץ בינות לסדקי המדרכה, מתעופף למרומי חוטי החשמל. כאן הוא התעופף מעץ לעץ, צפצף בעליזות, ונראה שלא השתזף כלל בחורף של ארצות החום. נחליאלי, בצרוף עציצי נרקיסים בחנויות ובשווקים, נראה לי כמבשר האביב כאן, למרות שלא הגיע עדין ה-21 למרץ. נכון שאני צודקת?

forglemmigej

New member
אביב

יש גם פה צפונה ממך: דנמרק .יש כבר כפתורים על השיחים שעוד מעט יהיו ניצנים. הברוזים/ ות מקרקרים חזק כשבאים לתת להם לאכול, באגמון שדק הפשיר.. פה ושם יש חרקים באויר. והימים מתארכים ,והשקיעות כל כך יפות וסגולות.. יאק זה יותר מדי פואטי!

roniboom

New member
../images/Emo149.gif../images/Emo154.gif../images/Emo148.gifחג שמח לכווווולנו!

Sparker

New member
אביב?? ../images/Emo123.gif ../images/Emo188.gif

ג'ינקס?? יומיים של רוחות של 90-100 קמ"ש, כל החופים שלנו נשטפו, גשם שוטף שליווה אותי מהפקולטה ועד לאוטו... אביב?? נשברה המאפרה בטרסה, עף לו כיסא, לא ישן כבר יומיים מהרעש של הרוח... אביב?? ואני כבר תכננתי לרדת לבריכה אוטוטו... נו טוב... אני בכלל טיפוס של חורף...

blixgirl

New member
דווקא אצלינו שמשי ../images/Emo42.gif

יומיים של
וסופ"ש בהיר בסקוטלנד...

סנדייז

New member
../images/Emo45.gifגם פה החורף חזר במלוא עוזו...

ואני לתומי חשבתי כבר שהתחלנו את האביב
. כנראה לכבוד פורים יש
ו
דרורה

yosense

New member
בבקשה ...

.סיירה יקרה הביטי, אין לי חשק למשחקים -

Sparker

New member
וואו...

הראשונה לא עולה לי אבל השנייה מהממת... גם אצלכם סוער היום?? ומתי הברבקואה המפורסמת |קריצה|

סנדייז

New member
זה מזג האויר אצלך יוס???../images/Emo186.gifרררר

הסתדרתם כבר בבית החדש? סיימתם כבר לסייד את הבית ויש כבר גינה? פסח אצלך
סתםםםםםםםם דרורה
ל

yosense

New member
רשימת חסר, מצאי ורעיונות

באנו לפה, לא היה לא קיר לבן, לא בלי חורים. חשמל? היה רק אח שהגשם ניצל להתיז מהארובה..מים בברז בחצר וכמובן שהשרותים במרחבי השדה. טלפון? למה שיהיה..מטבח? מהפיתאום..מחנה פליטים ממש מעברה..שומע תיסלם בגלגלץ המחשב על אדהאסאל, משקה סיריאלס חם עם סיידר סויה מהמקרר, השרותים עוד מתחננים וכך גם במטבח למים חמים. מאבקי השרדות על התנאים ואני כבר מתכנן עיצובים מוטרפים לעתיד הקרוב. ראשון הוא הסטודיו החיצוני המורכב מחוטים ובדים שבחלקו כבר בבניה. זה קל יהיה..ברבקואה? אני מניח שעל גבי האוירה הזאת תהיה פה מסיבה בקרוב.בעל הבית חובב צייד וחקלאי..החצר שלנו אגב כשני דונאם של ירקות, ירקות מסוגים שונים..הכל עולה ופורח באביב...

yosense

New member
ומשהו אחר לגמרי

נערה נחה ציור של אלברטו אוליביירה מסאו פאולו

כן כן! גם הסתובב לו נחליאלי

("ואולי זה רק נדמה לי - בוא הביתה במהרה - עם הרוח הקרירה...") אפילו שניים. וגם כאן האביב הגיע (ויבואו לבטח עוד ימים גשומים בשיא חורפם
)

een ogenblik

New member
אתה חושב שנחליאלי זה בלעדי

לחיפאים וקרייתים? אני זוכרת את ההתרגשות למראה נחליאלי בילדותי, והאיש טוען לזכרונות דומים. אך כאשר ניסיתי לחלוק זאת עם מכרה בבריסל, בת גלי אך מרמת אביב, היא טענה שנחליאלי זכור לה בעיקר מסיפורים וספרים. גם בשירשור זה רק אתה הגבת לעצם הנחליאלי. האם יכול להיות שנחליאלי הוא בכלל לא תופעה כלל ישראלית? אה, כן, לכל המתלוננים על גשמים ורוחות - אצלנו דווקא שימשי ונעים (בצהריים בלבד, עם רדת החשכה יורדות גם הטמפרטורות). לצערי, איני מאמינה למזג האוויר הזה שימשך זמן רב. אני משוכנעת שעד שהחורף הרישמי יגיע מחדש בשנה הבאה, נראה עוד ימים רבים שאנו נגדיר כחורף ממשי.

אולי באמת. לא חשבתי על זה אף פעם

אבל תמיד נורא התרגשתי לראות את הנחליאלים. הכי מצחיק היה בפעם הראשונה שלי באירופה (בן 21), ביולי, ראיתי נחליאלי וחשבתי - הגיע הסתיו
ומיד קלטתי שאיפושהו הם בטח נמצאים גם בין סתיו לסתיו.

doram44

New member
יש נחניאלים ברמת אביב!!!

וזותי שלא ראתה יש לה בעיית עיניים . אין בעיה עם הנחניאלים. פה בנתיים מתכוננים במרץ ומזג האוויר מרוב הזדהות מוריד עלינו גשם זילעפות+ברד, בחרמון סופת שלגים. התריסים כבר מוגפים במולדת הישנה. מתכוננת ללכת ללמד בצהרים בחליפת הסערה שלי גם למקרה של גזים בשילוב מסכה היא ממש יעילה. תנסו לחשוב על 110 קילו ארוזים בניילון שחור עם מסכה.. אם לא היה פורים היה צריך להמציא אותו. הזיכרון היחיד שלי שעולה על זה במושלמותו: אוקטובר 2000 בשבדיה. עובדת בתוך המים בנחל בשבדיה מניחה כבלים של חשמל להאיר גשר באלינגסס =סדנת תאורה, במכנסי גומי נדבקים +מגפיים (כמו חצי חליפת צלילה ירוקה על הקימורים שלי) בתוך הנחלעד קו מותניים, שילוב בלתי אפשרי של צפרדע והיפו מנסה לתפוס נורות פלורוסנטיות T5 שברחו בזרם...וכול האחרים על הגדה בצעקות.. . ותמונה של התוצאה בכרטיס האישי שלי.

een ogenblik

New member
עכשיו אני רגועה

כבר התחלתי לחשוב שנולדתי וגדלתי במקום אחר מישראל, לאור הכרותי עם נחליאלי. אם נחליאלים באו לבקר באמת גם ברמת אביב, אז כנראה שבכל זאת ישראל היא אותה ישראל. בהצלחה בצליחת הסערה. נקווה שהניילון השחור יחזיק מעמד עבורך.

למעלה