אביב הגיע...

efratos25

New member
אביב הגיע...

אלרגיה באה!

ג'וי הכלבה שלי אלרגית, לא כל כך ברור למה...יש סברה רצינית שלפרעושים. קיץ שעבר היא טופלה היטב נגד אלרגיה, החל מסטרואידים לתקופות מסויימות, אוכל רפואי תקופה ארוכה ובדיקות ארוכות בבית דגן. בדיקה נגד אלרגיה המליצו לנו לא לעשות בינתיים, מאחר ושינוי במזון היטיב עם האלרגיה (יחד עם כדורי קפסטר נגד פרעושים שנתנו לה מרבית הקיץ). אתמול היא הייתה כולה אדומה ומתגרדת, היום כבר פחות וחזרה לצבע הטבעי שלה. בינתיים כבר כחודשיים שאנחנו על מזון אחר, שאיננו רפואי. האם היעלמות שכזו של האלרגיה יכולה להעיד שהאלרגיה היא לא למזון ואפשר להמשיך איתו?
ושאלה נוספת, קיץ שעבר נאמר לי לשים על ג'וי אמפולה נגד פרעושים אחת לשבועיים ולרסס אותה מידיי יום בתרסיס נגד פרעושים על בסיס מים (פלימט). האם אמפולה לא מונעת מהפרעושים לעלות? זו הסיבה לתרסיס? מתי כדאי להתחיל ב"נוהל קיץ שכזה?" ושאלה נוספת, בינתיים אימצנו עוד כלבה. האם כדאי הקיץ לשים גם לה אמפולה באותה תדירות של אחת לשבועיים(בשביל להימנע ממצב שבו היא תביא פרעושים הביתה?)?

אני מצטערת על מבול השאלות, אני מודה שאלרגיה בכלבים היא משהו שדורש המון סבלנות, פיקוח והתמדה אצל הבעלים וזה בין הדברים המתישים שאנחנו מתמודדים איתם...
כמובן שבכל מקרה לא היינו מחליפים את היפה הזו בעד שום הון!

תודה ושבת שלום

sapirdvm

New member
לא בטוח

שצריך לטפל גם בשניה באותה תדירות, אם תעשו הדברה בבית.
הפרעושים הרי חיים בסביבת הכלב ורק באים לאכול ממנו. החשש הוא שהכלבה השניה תביא איתה פרעושים והם יעלו על ג'וי.
במידה ומדבירים את הבית, הסיכוי לפרעושים חיים בבית קטן ואז אולי לא תזדקקי להדביר את הכלבה החדש מדי שבועיים.
לא יודע למה ביקשו לרסס פלימט מדי יום, אבל למיטב ידיעתי אין חומר הדוחה פרעושים אלא יש רק חומרים הורגים (חוץ משמנים אתריים שלהם פעולת דחיה מסוימת).
ברגע שהפרעוש עולה על הכלב מתחילה תחרות בינו לבין חומר ההדברה: אם הפרעוש מצליח לעקוץ ולהחדיר רוק לנקודת העקיצה הרי שהאלרגיה יכולה להופיע. אם חומר ההדברה מצליח להוביל, הרי שהפרעוש ימות בטרם ביצע את זממו בכלב.
מה היו תוצאות האלרגיה של המבחן שעשו בבית דגן?
לדעתי, אם סימני האלרגיה חלפו והמזון לא הוחלף הרי שכנראה זה לא אשמת המזון.
אלא מה? אלא שהתופעת האלרגיה היא תופעה כמותית. עד סף מסוים אין מופע קליני, ורק מסף מסוים יופעו סימני האלרגיה (גירוד). לכן אנחנו הרבה פעמים מחליפים מזון גם כשהמזון עצמו לא מביא לסימני גירוד, אבל אולי הוא מעלה רמת החומרים שיביאו את הגירוד בסוף.
ועוד דבר קטן: שלילת מזון כגור ם אלרגיה לוקחת בין 8-9 שבועות של הסרת המזון מהדיאטה של הכלב

מחזק את דברי חנוך..

הי
גם אני חסיד גדול של הדברה בבית. זה יוצר סביבה סטרילית שהפרעושים לא יכולים לחיות בה ומקל מאד על השליטה במצב. משיחות עם רוני מדרמטולוגיה בקיץ שעבר הבנתי שהם ממליצים על הספריי כ"חיזוק" של הטיפול באמפולות. אני מניח שהרעיון הוא באמת מניעה חזקה יותר מהפרעושים להגיע למצב של עקיצה כמו שחנוך תיאר, אבל המנגנון המדוייק לא ידוע לי. בכל מקרה - אני הייתי מתחיל כבר את "נוהל הקיץ" כפי שיארת. האביב הוא זמן מאד בעייתי מבחינת פרעושים וטפילים בכלל - כל הביצים והשלבים הצעירים בוקעים פתאום ויש הרבה פעמים תגובות קשות
לגבי המזון - אני חייב להגיד שאת הנסיון לחזור למזון רגיל הייתי עושה בתקופה אחרת. התזמון של זה ממש לפני האביב בעייתי קצת. בנוסף - גם כאן אני מסכים עם חנוך - הרבה פעמים בגלל התכונה ה"נסכמת" של אלרגיות, שינוי רק של המזון לא יראה תגובה אבל בתמונה הכללית זה כן יגרום להחמרה
לסיכום - אני זוכר את השאלות ואת התסכול שהיה לפני שהתחלתם לשלוט במצב, ולכן ממליץ לנסות להעביר את הקיץ הקרוב בצורה הכי זהירה וקפדנית שאתם יכולים כדי לא להגיע שוב למצבים החמורים שהיו אז...
בהצלחה
ארז

efratos25

New member
ג'וי מוסרת שהיא שמחה

שהיא כלבה בלתי נשכחת

ובהחלט זו הסיבה שאנחנו כבר מתכוננים, בשביל חלילה לא לחזור למצב שהיה לפני שנה.
אז אני מקבלת את ההמלצות לריסוס בבית שאני מקווה לעשות כבר בשבוע הבא.
בנוגע למזון אני מתלבטת. ג'וי עכשיו על סלקט מניו כבש מזה כחודשיים וחצי. אוכל שמבוסס על כבש אבל בפועל יש בו לא מעט עוף והיא מגיבה אליו (בחורף) טוב. השק כבר אוטוטו נגמר ואני מתלבטת אם כדאי לקנות אוכל רפואי רק בשביל להיות ב"צד הבטוח" של האלרגיה הקיץ...
בנוגע לשמנים אתרים, שמעתי על תמצית עשב לימון שיש אומרים שהיא עוזרת, ואני מתכוונת להשתמש בה הקיץ בתוספת לאמפולות כניסיון. בעיקר אם אתה אומר שלמעשה הפלימט הוא שחקן חיזוק, אז אני מעדיפה לנסות שחקן חיזוק אחר שהוא לא חומרי הדברה...
נ.ב: לג'וי לא נעשתה בדיקת אלרגיה, כפי שכתבתי מעלה, כי באיזשהו שלב הייתה שליטה טובה על האלרגיה סביב הטיפול האינטנסיבי בפרעושים...

המון תודה!

תמסרי חזרה לג'וי..

אז אחרי כל העצות והרעיונות - עכשיו הייתי שמח להחזיר אותך לוטרינר המטפל. ההחלטה לגבי האוכל למשל היא החלה שכדאי לקבל איתו - ואם אין כזה אז עם צוות מחלקת דרמטולוגיה שמכיר את המקרה היטב.. כך גם לגבי הפלימט - מנסיוני שמנים אתריים (גם על שמן רוזמרין יש כל מיני שמועות..) לא ממש עושים את העבודה ויש הבדל בין "שחקן חיזוק" שבאמת יש לו אפקט לבין "שחקן חיזוק" שלא מבוסס על כלום ופשוט עושה ריח נחמד על הפרווה...
חשוב במצבים כאלה שיהיה רופא שמוביל את המקרה ומייעץ לך על סמך היכרות איתה, איתך, עם תנאי המחייה וכו'
לגבי דילול הפרווה או תספורת - אישית אני מאד בעד, בעיקר כי אני רואה שאת חיה בדרום. גם כאן - בהחלטה אם לעשות דילול או ממש תספורת - תתייעצי עם הוטרינר
בהצלחה
ארז

RSPA

New member
אפשר לנסות להשתמש גם בחומץ תפוחים...

שמוסיפים למי השתיה של הכלב. שמעתי מאחרים על כך שהוא מחולל נפלאות בכלל וגם בקשר לפרעושים ויש על כך סיפורים למכביר ברחבי האינטרנט.
בפורום כלבים מדברים על כך מידי פעם. נסי לחפש שם.
חשבתי לתומי שמן הראוי שתדעי זאת.
אישית לא בדקתי.

efratos25

New member
שאלה קטנה נוספת

חשבתי השנה לעשות לג'וי דילול אצל ספרית כלבים. מתוך מחשבה (שאני לא בטוחה עד כמה היא הגיונית) שהעור שלה יהיה יחסית מאוורר וזה יקל עליה.
האם יש בכך באמת הגיון? או שבעצם העור הוא ביטוי של אלרגיה בפנים הגוף ודילול לא יעזור?
הציעו לי לגלח אותה אבל זה נראה לי יציק לה יותר...

ושוב תודה, וחג שמח!

למעלה