אביב גפן, האליל...

חוכמית

New member
עכשיו..

כשאתה שואל..אז אני חושבת שזו קריאת ביניים. ועניתי כי הבטחתי לענות. אין לי עדיין מחשבה ממוקדת אבל העניין הזה של השפע...למה התכוונת?? תרצה להגיד???

המוות הוא אשליה

הגוף שלנו איננו נצחי ולכן הוא אשליה. זכרי שהאני האמיתי שלך ושל היקירים שלך הם נצחיים. הגוף שלך הינו הכלי אשר באמצעותו את יוצרת במציאות הזאת שלנו, ויש לך בחירה חופשית לעשות איתו כל מה שבא לך. ההתמודדות עם המוות היא השלב הסופי והאחרון בדרך שלנו אל החופש האמיתי בחיינו. כאשר איננו מפחדים מן המוות, אנו חופשיים באמת. (אבל אין זה אומר שעכשיו נלך להתאבד, לא! אלא שאז נראה את השפע שקיים בעולמנו, את הכייף שהחיים מאפשרים לנו לחוות ונחיה מתוך בחירה להנות בכל רגע של חיינו, מבלי שפחד או ספק או שיפוט וביקורת עצמיים יפריעו לנו!!!! ) באהבה, דויד

חוכמית

New member
יש משהו

שהוא לא אשליה??? הבן שלי אמר לי שבעצם, מה שאנחנו רואים זה לא נכון כי המוח הוא זה שיוצר את החיבור בדרך שהוא יוצר וזה לא אומר שזה כך באמת. בני הבכור אגב, ראה את מאטריקס עשרות פעמים ומוכן לראות אותו כל פעם מחדש. מה תאמר דויד, הפרח לא פרח? הציפורים לא ציפורים? חיבוק שהוא מוחשי הוא אכן חיבוק??? הפירוש של חיבוק יכול היות הרבה דברים ולפעמים אפילו דברים איומים לילדים מסוימים..... ואולי לא היו הדברים מעולם???

תמוזB

New member
מות אינו אשליה

ראיתי יותר מדי מתים והאמן לי - זה ממשי מאוד ולא אשליה. זה אולי הדבר הממשי היחיד....

חוכמית

New member
האם???? יורשה לי???כמה שאלות.

וסליחה מראש??? אם לא תרצה - אל תגיב. אדוני עוסק בענף המדיצינה???? אתה מתחבר לכאב כל פעם שאתה פוגש במוות??? או שאולי זה אצלך כבר חלק מהחיים??? המוות- אולי הדבר הממשי היחיד???? וואוו. מאוד חזק. כך אתה מרגיש? ואתה מרגיש טוב??

אנו מוגבלים על ידי חמשת החושים

איך את מסבירה אינטואיציה? איך את לפעמים יודעת מי התקשר בדיוק עכשיו? מה זאת טלפתיה? כשאת מסתכלת על קיר? מה את רואה? משהו מוצק? האם את יודעת שדרך הקיר עוברים גלים אלקטרו-מגנטיים המאפשרים תקשורת סלולרית? האם את רואה גלים אלו? מה בעצם את רואה? טווח הראיה של העין שלנו הוא מאוד מוגבל. מה שאנו חווים באמצעות חמשת החושים שלנו הוא רק חלק זעיר מן המציאות האמיתית. האם את יודעת שהגרעין של האטום מהווה חלק זעיר ביותר??? ומה שאת רואה סביבך זה רק את הגרעינים של האטומים, אשר ביניהם עוברים גלי רדיו, טלויזיה לווין ועוד הרבה דברים שאני בעצמי לא יכול אפילו לדמין. אדם מת. מה זה אומר? מה היא המשמעות של המוות? האם זה אומר שהאדם איננו קיים יותר? זה נכון. אבל האני האמיתי שלו עדיין קיים. לכן אני מדגיש את החשיבות של האני האמיתי שלנו ופחות מה שהאגו שלנו רוצה.

תמוזB

New member
"אני אמיתי"

דחילאק, דויד, מתי פגשת לאחרונה "אני אמיתי" מסתובב חופשי בלי גופו ? אתה יכול להגיד שאיש מת משאיר אחריו נכסים גשמיים או רוחניים, אבל ה"אני" שלו מת, קפוט, גמור, איננו יותר. אתה יכול להגיד שיש לאנשים "אני מדומה" ו"אני אמיתי", אבל למתים ? מה נשאר להם בדיוק ?

~דויד~

New member
אני עדין לא מסוגל לראות אנשים מתים

אבל אני יודע בוודאות שהנשמה ממשיכה להתקיים. אינני יכול להוכיח לך את זה, כפי שאני לא יכול להוכיח לך שאלוהים קיים. כל אחד צריך לחוות את זה בעצמו בפנים, לא ניתן להוכיח דברים כאלה.

~דויד~

New member
מה ההבדל?

הרי הנשמה היא האני האמיתי, היא המהות שלנו, היא מי שאנחנו באמת. אני מאמין גם בגלגולי נשמות, כלומר, אני ("דויד") הייתי פעם אנשים אחרים, אולם המהות שלי והאני האמיתי שלי היו אותם.

Mאיה

New member
יש לנו נטיה...

לחשוב על המהות שלנו לאחר שאנו ניתקלים במוות. לי זה קרה פעמיים בשנה האחרונה. פעמיים ניתקלתי במוות שנגע בי ועלו התהיות. התהיות האלו בתחילה מעלות הרבה מאוד שאלות... שלרובן אנחנו בהמשך מוצאים גם תשובות. חוויה לא נעימה... Mאיה.

תמוזB

New member
אבל לא כל אחד מגיב באותה צורה

יש בני אדם שהמחשבות הללו גומרות אותם ויש כאלה שזה עובר לידם בלי שינידו עפעף. יש שמוצאים תשובות ויש שנותרים עם התהיות. כמו בכל נושא, הדבר תלוי באדם ובתעצומות נפשו.

אור35

New member
לגיל גיל

בהצלחה בבחינה. מניסיון אישי כשנגמרים הלימודים רוצים עוד. אז תנסה לקחת את הלימודים ברצינות אבל גם בכייף.

גיל גיל יקירי

שיהיה לך בהצלחה! היה חזק. שנינו יודעים שתצליח. זה רק ענין של זמן עד שהכל יחלוף. תדמין שאתה כבר סבאלה ומסתכל אחורה על הכל. יש לך פנסיה ואתה עושה כל מה שבא לך. הסתכל על התמונה הכללית. הסתכל רחב... תרשה לעצמך מידי פעם... חוץ מזה, קשה זה טוב. אל תשכח את זה. גם אל תשכח את האור בקצה המנהרה. זכור שמדובר בתקופה זמנית. רק ענין של זמן...

חוכמית

New member
דאוווווווייייייד!!!!

קודם כל
לגיל גיל המון הצלחה אני מחזיקה אצבעות כל הזמן. מילותייך מחממות את ליבי גם כן. הכל זמני,נכון. התקופה הזאת תעבור. אולי תשלח לי קצת גלי חום באויר??? אני זקוקה לזה אחרי מה שראיתי הבוקר... אוהבת.

הנה חיבוק שמותאם בדיוק לך../images/Emo24.gif

ונכון, ישנו דבר מה נוסף וחשוב, אשר לדעתי יכול לעזור לכולם: רק דבר שהוא נצחי הוא אמיתי ובעל משמעות. כלומר, כל פעולה אשר איננה משמעותית עבור הנצח, היא איננה משמעותית. אקח לדוגמא את גיל-גיל: הוא לומד כרגע וקשה לו, אבל הלימודים האלו חשובים מאוד מאחר ולכשיקבל את התואר הנכסף, יוכל להשפיע יותר בעולמנו ולכן פעולתו היא נצחית. לעומת זאת, אם אני הולך וקונה לי צעצוע חדש, ואחרי חודש אני כבר ארצה צעצוע חדש, וחוזר חלילה, אז הפעולה איננה משמעותית. חשוב מאוד לא להתפס לאשליה (לדברים לא אמיתיים) ולהתמקד בדברים החשובים. והם למשל: להעניק אהבה למישהו = אמיתי ונצחי ללא עוררין. או לעזור למישהו שבאמת זקוק... עלינו להציב לעצמנו מטרות ולבדוק כל פעולה או מחשבה, מאיפה היא נובעת? ולבצע את הבחירות הנכונות, ולוותר על מה שלא מתאים לנו... אל לנו לפעול כמו רובוטים. למשל אם מישהו מעצבן אותי, וכבר שנים אני מגיב אליו בכעס, אני רובוט. אבל אני יכול להחליט ולבחור שלא לכעוס ולהגיב אחרת (קשה זה טוב). אם אני מגיב באופן אוטומטי לעומת אם אני שואב כוחות ממקום שלא הכרתי בעבר - מה לדעתך יותר משמעותי? האם ראית את הסרט גלדיאטור? זאת היא דוגמא נפלאה לפעולה עיקבית למען הנצח ולא למען טובה אישית. הבחור הפך מעבד לאדם החזק ביותר באימפריה ומטרתו אחת: להציל את העולם משליט מושחת, והוא שאב כוחות יש מאין, ובסבלנות אין קץ, כאשר הוא רואה תמיד לנגד עיניו את מטרתו, הוא מתקדם לאט לאט, עם קצת עזרה מהאנשים סביבו ומשלים את משימתו, ומקריב את עצמו למען הכלל. אין פעולה יותר נצחית ומשמעותית מזו. ואני שולח לך (באמת), חוכמית, הרבה, הרבה

חוכמית

New member
מחשבות-דויד

האם רק בדרך של לימודים ותואר יוכל גילגיל להשפיע ? האם יכולת ההשפעה תלויה בתואר?? מה זה ניצחי?? אני במצב רוח של תהיות מאתמול בערב וזה התחזק הבוקר אחרי שראיתי את שראיתי...אז... אפרופו צעצועים, אני מכירה אנשים שאוספים תארים בשביל הספורט ולא עושים איתם כלום אלא שמים אותם במגירה ובחייהם עודים דברים אחרים לגמרי שהם בעלי משמעות...וחוץ מזה, המשמעות של נצחי זה משהו שכל אחד מפרש לעצמו.לאחד זה הבית הגדול והמפואר שבנה, לשני זה שיר שהוא כתב, לשלישי -ילדיו הם הסמל לנצחיות שלו, לרביעי זו האהבה שאהב וידע אותה...וכן הלאה. אני לא חושבת שתואר זה משהו ניצחי שנותן לך אפשרות להשפיע - ולי יש שני תארים טבין וטקילין. איך תדע שהבחירות שעשית הן הן הנכונות??? רק לאחר שנים תוכל לדעת זאת כשתראה את תוצאות הבחירות שלך. החיים חזקים מכל סרט - והסרט של חיי עוד לא יצא. לי קשה מאוד לקחת דוגמאות מסרטים כי הכל שם מתוכנן מהיר ופשוט. עוד סיפור שחלקו במציאות וחלקו לא. ודויד, עוד משהו, עד שלא עשית טעויות בדרך לא הבנת מה דרכך. היית צריך "ליפול" כמה וכמה פעמים כדי להבין שבחירות שעשית הן הן המתאימות לך.וגם אז... דויד.. זה זמני.. כי מה שנצחי פה בעצם זו האנרגיה שמקבלת כל פעם צורה שונה - שום דבר אחר אינו נצחי.... מה אתה אומר????

למעלה