אביב ברחובות

weinman

New member
אביב ברחובות

אתמול ניצלתי את היום הנעים לסיור באזור חדש לגבי. אין לי מושג אם יש למקום שם רשמי או מקומי. השטח פרוש בין דרך מנחם בגין במערב לכביש 40 במזרח. בצפון השטח מצויה שמורת "בריכת רחובות" (לא הגעתי לשם). השטח הזה כיום הוא שטח חקלאי נטוש ברובו. החלק הצפוני יותר עדיין מעובד. כיום השטח משמש מזבלה לכל דכפין, שטח אימונים לרכבי שטח ומגרש משחקים לילדי השכונה הסמוכה. למרות העבר החקלאי, שומר השטח בהרבה מקומות על ריכוזי צומח מעניינים (תשתית חולית). באחד מהם מצוי ריכוז של תורמוסים (תועלה תמונה לזיהוי) המצוי סביב מחפורת חול עמוקה שנוצרה עקב גנבת חול . המחפורת מנוצלת לאימוני אופנועים וטרקטורנים וחלק מהתורמוסים נרמסים. הנה סכום חלקי של מה שמצאתי בשטח וכמה צמחים לזיהוי.
 

weinman

New member
מבט לצפון מזרח

כאמור הקטעים הצפוניים מעובדים. שדה החיטה הדרומי היה צבוע כולו בגווני אדום (פרג) וסגול עז (ציפורנית א"י). התמונה הרבה פחות מרשימה מהמציאות. באופק אפשר לראות את בתי מושב ישרש
 

weinman

New member
הפילבוקס

בראש השטח הגבוה, נ.ג. 80. מצוי פילבוקס מוזר. מצבו הפנימי הרוס. בשיחה קצרה שניהלתי עם פקח של עירית רחובות שהיה בסיור שטח במקום. הסתבר שזו עמדה משנות ה-50 שנועדה לשמש עמדת שמירה על השטחים החקלאיים סביב. בשיחה התברר כאמור שהשטח הזה משמש גנבי חול, משליכי פסולת בניין ובכלל. חלק מהפסולת הייתה בהחלט מהסוג הלא בריא כמו פלטות של סיבי זכוכית לבידוד שהיו פזורים בשטח ופיזרו סיבים לכל עבר.
 

weinman

New member
5 - איזה תורמוס?

א"י או שעיר. הפקח האדיב הפנה את תשומת לבי למחפורת האמורה סביבה קיים ריכוז יפה של התורמוסים הללו. רובם בשלב של מעבר לשיא פריחה.
 
כנראה א"י

יש לי בעיה עם הצבע, אולם גודל התפרחת קובע כמעט בוודאות שזה לא תורמוס שעיר. אולי זה תורמוס ההרים שנזרע איפה שהוא בסביבה?
 

ע נ נ ת

New member
לדעתי תורמוס ההרים

ולכן שתול (או צאצא של שתול) ולא טבעי במקום. תורמוס שעיר נמוך ושעיר יותר, תורמוס א"י ורוד יותר.
 
למעלה