אבט"שים - דחוף

באדי18

New member
אבט"שים - דחוף

שלום לכולם, האם מישהו יודע האם יש פקודות מטכ"ל/הנחיות רשמיות בנוגע לכמות האבט"שים וה-הגנ"שים המותרת לחיילים ולקצינים? במשך השנתיים האחרונות יצאתי לארבעה הגנ"שים (בני 10-14 ימים) וכעת עלתה אפשרות שאצא לאחד נוסף. האם יש חוק המגביל את כמות ההגנ"שים המותרת בפרק זמן מסוים? תודה!

sovs

New member
התכנון הוא...

התכנון הוא שכל חייל עד דרגת רב סרן יעשה עד 21 ימי אבט"שים. מה שאני מציע לך זה שתבדוק בפקודת המחנה שלך, מה מוגדר שם, ולפי זה תוכל לטעון טענות.

אלון ל

New member
מציאות שאנשי קבע מבצעים אבט"שים

בתדירות גבוהה היא בלתי נסבלת. אני משרת כסרן בשירות סדיר ובשנה האחרונה ביצעתי 3 אבט"שים למשך 4 שבועות. (פעם יצא לי אבט"ש רצוף של שבועיים). העיקר לא לגייס מילואים. זה עוד מילא. מה שמאד מרגיז אותי זה שכאשר הוציאו פקודת הגנ"שים שבה רשום במפורש שניתן לשלוח לתעסוקה זו גם קצינים בכירים עד אל"ם, מפקד היחידה החליט שסא"לים לא ישלחו. לא מספיק שהממוצע שלי לביצוע תורנויות בשגרה עומד על 3 לילות בחודש או שבת.

deathcaster

New member
בלתי נסבלת ?!

גם סרנים בצה"ל הם חיילים ועליהם למלא פקודות. הקיצוץ במילואים חוסך לצה"ל עשרות מיליוני שקלים. בלתי נסבל ? צה"ל לא מחזיק אף אחד בכוח, גם סרנים. 3 לילות בחודש או שבת ? יש כאלה שיחשבו שזה גן עדן.

למעלה