אבטחת גני ילדים

אבי גבע8

New member
אבטחת גני ילדים

שלום רב ביטול האבטחה אפשרי באם תפתר קודם לכן סוגייה רגישה ביותר והיא האחריות לבטיחותם של ילדי הגן. הוראות משרד החינוך בטיחות הוחמרו בשנים האחרונות בעקבות תאונות בטיחות קשות ומחייבות כיום השגחה צמודה בעין על כל אחד מילדי הגן כל העת. הוראות הבטחון של משטרת ישראל הוחמרו בשנים האחרונות בעקבות מקרי פגיעה בילדים על ידי גורמים פליליים ומחייבים בדיקה בעין של כל המעוניין להכנס לשטח הגן. בשנים עברו,טרם הצבת מאבטחים בשערי גני הילדים היה תפעול שער הכניסה בידי הגננות\סייעות דבר שלא אפשר לגננת \ סייעת לצפות כל העת בילדים השוהים בתוך מבנה הגן\רחבי החצר. הגננת הינן עובדות משרד החינוך והסכמי עבודתן הנם משעה 0800 ועד שעה 1300 ,הגן נפתח לפחות 20 דקות קודם ונסגר לפחות חצי שעה לאחר מכן ( בגני יול"א בהתאמה ),בפערי זמן אלו הסייעת (שהנה עובדת עירייה )שוהה בגן לבדה ויכולתה להשגיח על הילדים המקדימים \ממתינים לאיסוף מוגבלת , אז תפעל שער הכניסה על ידה אינו אפשרי כלל . יתר על כן ,בחלק מיום הלימודים חלק מהילדים שוהים ברחבי חצר\מתקני השעשועים וחלק במבנה ,אז הגננת משגיחה באזור אחד והסייעת משלימה באזור שני ,בעיתויים אלו אין מי שיפתח את שער הגן באופן שיותיר את ילדי הגן בטוחים וע"י הנוהלים. יש לציין ששטח החצר הינו בגזרה של יותר מ- 180 מעלות ,מוצבים בו מספר מתקני משחק ואין יכולת לזוג עיניים אחד לקיים את ההשגחה האמורה . בערים\סמכויות שמתיימרים לשמור על בטיחות הילדים ואין בהם אבטחה חמושה דאגו למשגיח נפרד בשער הגן. הנני ממליץ לאמץ יוזמה ברוכה שכזו גם ברעננה. בהצלחה רבה אבי גבע

אבי גבע8

New member
צמצום שרותי שיטור קהילתי\סיירת בטחון ברעננה

שלום רב לא מכבר התבשרנו על צמצם משמעותי של "סיירות הבטחון"מ- 4 צוותים ניידים 24 שעות ( כ-40 סיירי בטחון )ל- 2 בלבד. במקביל לנ"ל משטרת ישראל צמצמה את היקף תקני השוטרים ב"נקודת משטרת" רעננה מ- 26 שוטרים ל- 6 בלבד . "סיירת הבטחון ונקודת המשטרה" נוסדו לפני 15 שנים ביוזמנו של ראש העיר דאז מר בילסקי והשר לבטחון פנים כדי לצמצם את נגע עבירות הרכוש ועבירות מין בנוער שהגיעו למימדים לא נסבלים ביחס לכל עיר אחרת באזור. המודל הנ"ל הוריד בתוך זמן יחסית קצר את רמת הפשיעה ברעננה באופן משמעותי והיה אבן היסוד לפרוייקט "שיטור קהילתי" ו- "עיר ללר אלימות" בכל רחבי הארץ. סקר שנעשה מספר שנים לאחר מכן בקרב תושבי רעננה הראה שיפור משמעותי בתחושת הבטחון בעיר. האמצעים למודל הנ"ל היה מתוך התקציבים השוטפים של עיריית רעננה ומשטרת ישראל ונתנו שנים רבות לפני חוק "אגרת השמירה" ובלי קשר למצב בטחוני כלשהוא. בשנת 2002 עת תחילת גביית "אגרת השמירה" המירה עיריית רעננה את המקור התקציבי למודל זה והחלה לממנו מ"אגרת השמירה" תוך חסכון מקביל בתקציבה השוטף. להערכתי יש סיכוי לא מבוטל שהצמצומים הנ"ל יורגשו במשך הזמן בשטח וגורמים פליליים\שליליים כאלו או אחרים יחושו ברפיון ויחדשו את "טיפולם באזורנו " בבחינת "חדש ימינו כקדם". הנני ממליץ לגורמים המוסמכים בנושא זה לבחון שנית את המשמעויות הנובעות מההחלטה ואולי לחזור בהם מההחלטות הנ"ל ,להמנע מהצמצומים ולממן השרות האמור כפי שמומן בשנות התשעים. בהצלחה רבה אבי גבע

ארזS

New member
אחרי מחשבה אם כדאי לספר לכם או לא לספר

החלטתי לספר על מה שקרה ביום חמישי האחרון בגן הילדים שאותו אבטחתי: הגעתי לגן בסביבות השעה 07:10 וכרגיל התחלתי בסריקת הבוקר הראשונה בגן ומסביב לו. על אחד הספסלים בקרבת הגן היה מונח לו כאבן שאין לה הופכין מה שמוגדר "חפץ חשוד". עשיתי את שמוטל עלי, כלומר הודעתי מיד לסיירת הבטחון ולמפקח שלי וכמובן לסייעת שאמרתי לה שאסור לה לקבל את הילדים עד לבדיקת החפץ החשוד. אני מניח שרובכם כאן יודעים מה קורה כשמתגלה חפץ חשוד... לא אפרט יותר מידי, רק אגלה לכם שהטיפול מרגע הזיהוי ועד ל"צפירת ההרגעה" לקח כ-27 דקות. במקרים רבים אחרים זה יכול / עלול לקחת הרבה יותר זמן. אני רק מבקש שתחשבו מה היה קורה אם במקומי היתה הסייעת מגלה את החפץ החשוד הזה ? כזכור לכם מדובר בשעה שבה הסייעת אמורה להתחיל לקבל את הילדים לגן. כפי שאולי זכור לכם, סיפרתי לכם שמר חופרי ביקר [ממש במקרה] באותו הגן באותו היום [הערה: אחרי סיום המקרה]. סיפרתי לו על האירוע ושאלתיו מה היה קורה אם לא היה מאבטח במקום. תשובתו: "הסייעת היתה מזעיקה את הסיירת"... נכון, ברור שהיא היתה מזעיקה את הסיירת [אם היתה מגלה את החפץ החשוד], אבל מה עם כל ה"מסביב" ? [הרחקת הילדים וסתם אזרחים עד בוא הסיירת / משטרה ] וכו' וכו' וכו'... תחשבו על זה. תודה ויום טוב ושקט.

ATAF151

New member
תיקון קטן

הגננות אכן מגיעות ב 8:00, אבל נשארות עד סוף היום כלומר עד 13:30 ולא עד 13:00.

אבי גבע8

New member
תיקון קטן

הכוונה שהסייעות נשארות עד אחרון הילדים הנאספים אחרי שהגננת יוצאת (גם אחרי 13.30 )

ATAF151

New member
לפחות ב 4 גנים שאני מכיר זה לא כך

ההורים מחוייבים שלא לאחר והגננת נשארת עם הסייעת עד שאחרון הילדים יוצא, שזה מקסימום 5 דקות אחרי 13:30.

omnicom

New member
וחופרי אומר שהוא לא מצמצם את השירות לתושבים..

עבודה בעיניים!

Mapno

New member
תודה רבה

אני חושב ששתי ההודעות האלה סופר חשובות ונותנות פרספקטיבה נוספת על הנושא

אבי גבע8

New member
רגישות אנושיות והכרת תודה למאבטחים - תוספת

לוא היו ממתינים עד סוף שנת הלימודים (יולי ) היתה חברת האבטחה מתארגנת לשיבוץ המאבטחים בעמדות אבטחה אחרות ולא מודיע להם הודעת פיטורים.מדובר בכ- 50 עובדי בטחון נאמנים חלקם בעלי משפחות וחלקם סטודנטים שהתחייבו לתשלומים שונים על סמך עבודתם זו ובימים אלו לפחות חלקם חשים שעולמם חרב....

32103210

New member
בגלל זה העירייה מתקשרת עם חברת אבטחה

ולא מחזיקה את המאבטחים כעובדי עירייה .כדי שצריך יהיה "להיפרד " נפרדים ,בלי עניין שלא נעים. צריך לחשוב על המאבטחים,צריך להוכיר להם טובה,וכ,,,, ושלא יובן לא נכון, אני חושב שהמאבטחים צריכים להיות עובדי עירייה כי על זה נאמר " הכושי,,,,,,,,,," ואף אחד לא יצליח לשכנע אותי שזה יותר יקר ,להחזיק אותם בתור עובדי עירייה.

ATAF151

New member
זה יותר זול

ברור שזול יותר להעסיק אותם בצורה ישירה, אבל אתה סובל מקשיים כאשר ביום בהיר אתה רוצה לפטר אותם כפי שנעשה כעת.

ארזS

New member
זאת בדיוק הנקודה הנכונה

ולכן בהרבה מאוד חברות מעסיקים את העובדים דרך חברות כח אדם או קבלנים, איך שתקראו לזה.

lul5

New member
מסכים עם אבי גבע ,צריכים להיות יותר רגישים

אבי ניסח את הדברים במדוייק כולנו מוקירים את המאבטחים של ילדינו בגנים ובבתי הספר ולא מספיק שכך צריך למנוע פגיע בהם ומכאן אני קורא לעירייה לעשות הכל כדי לא לפטר מאבטחים בעלי משפחות !!ניתן להמתין ולמצא להם שיבוץ אחר אפילו אם העירייה תספוג כמה חודשים (אגב למנהל אגף החינוך העירייה נתנה כמה חודשי הסתגלות ע"פ הפרסומים חודש הסתגלות אחד שלו מספיק ל5 חודשי הסתגלות של מאבטח )

למעלה