אבחנה PDD-NOS

PDD NOS אומר

שאין מספיק סמנים לאיבחון של אוטיזם אבל יש יש בעיות בתקשורת ו/או שפה ו/או התנהגיות סטרוטפיות. למשל הבן שלי מאובחן עם PDD NOS יש לו עיכוב שפתי איחור תקשורתי אבל אין לו כמעט בכלל התנהגיות סטריוטיפיות. לגבי מה אפשר לעשות - המון. לא משנה איפה הילד בספקטרום אפש לעבוד ולשפר את איכות החיים של הילד. ילד שנמצא בגן עם הפשוש למשל עבר איבחון נוסף עכשיו אחרי שנה של טיפול אינטנסיבי (ריפוי בעיסוק, קלנאית תקשורת 'זמן ביחד') והוא הוגדר על גבול הספקטרום. לא הכל נעלם אבל הילד יכול לתפקד בכיתה רגילה. ענת

אמא יעל

New member
כלומר, מצבו יחסית פחות חמור

המושג PDD כולל את כל הספקטרום, מאוטיזם חמור ועד לתפקוד גבוה יחסית. כאשר ילד מקבל אבחנה של NOS, זאת אומרת שהוא לא עונה על האבחנות הקשות יותר, ויש לו סיכוי טוב להישתלב אם יקבל טיפול הולם מוקדם ככל האפשר. אף אחד לא יכול לנבא היום את מצבו בעתיד, כי זה תלוי בגורמים כה רבים. אני לא ממליצה על טיפול התנהגותי באופן גורף, כי בתפקוד גבוה יש סיכוי להגיע להתנהגות ספונטנית נאותה ללא "אילוף", ויסלחו לי כל ההורים שמטפלים בשיטה התנהגותית, אינני רוצה שזה ישתמע חלילה כאילו אני באה לבקר אותם. אינני בקיאה כלל בנושא ABA. אני מניחה שכולנו היינו רוצים שילדינו יתקשרו באופן ספונטני, ואני מניחה שאלה שנפגעו פגיעה קלה יחסית מסוגלים להגיע לזה. נראה לי שבמצב זה כדאי להיות מאד רגיש אם מתחילים להשתמש בשיטה התנהגותית, שלא תתן לילד מסר דורסני מדי, שיובן על ידו כאילו הדחפים שלו כעקרון אינם לגיטימיים. זה נכון, לעניות דעתי, לחינוך של ילדים בכלל. מקוה שהייתי יותר ברורה הפעם.

zeev38

New member
שיטה מתאימה לטיפול בpdd

ההצעה שלי לשאול הורים כמה שיותר!!!!! ורק אחר כך להחליט צריך להיות שלם עם השיטה כי חלקם תובעניות מאד אנחנו בחרנו בaba אנחנו רק בתחילת הדרך ולכן אין לי כרגע מה לספר

אבחנה PDD-NOS

בני בן ה-3 אובחן כ PDD-NOS אודה לך אם תוכל לפרט על אבחנה זאת: מהו הטיפול הנדרש והאם המצב הפיך וניתן להגיע להשתלבות בחברה, או רק לשיפור קל של תופעות הקיימות כיום ולאיזה אגודות או ארגונים עלי לפנות כדי לקבל מידע בנושא ומה מגיע מביטוח לאומי, קופת חולים וכו

anidnd

New member
Wow - דרוש לך הרבה הרבה מידע

חלק גדול ממנו תוכלי למצוא באתר של אלו"ט שקישור שלו מצורף למטה. מכיוון שקצרה היריעה להכיל את כל המידע שאני אשמח להעביר לך, את מוזמנת לשלוח אלי במסר אישי את מספר הטלפון שלך, ואשמח להתקשר ולשוחח עימך.

הגפ

New member
אבחנה

חשוב מאוד שיהיה בידייך מידע על הזכויות שלכם מול המערכות הציבוריות אלו"ט זו התחלה טובה. לגבי פרטים נוספים על האבחנה והמלצות לטיפול נסי באתר 0-5 בהצלחה!

נונינה1

New member
ואם את רוצה עוד מידע אישי מנסיונם

של אחרים את מוזמנת לפנות גם אלי למסר ואשמח לדבר איתך, טלפונית או על כוס קפה.

אמא של 56

New member
לשירלי רום

אם תרצי להתייעץ, או סתם לשמוע על ניסיונם של אחרים, את מוזמנת לפנות גם אלי במסר אישי, ואחזור אליך טלפונית.

ניבית2

New member
לשירלי

שלום, אם את רוצה עוד רקע וידע בנושא, את מוזמנת לפנות גם אלי במסר ואשמח לשוחח איתך. ביי.

היום בננו אבחן כPDD-NOS

באסף הרופא נאמר לנו שאם יקבל טיפול 20 ש שבעיות בABA יתקדם יפה שרלי פני לאלוט בית לורן 03-6703077 נאמר לנו שיש לנו זכיות לקבל גימלה מבביטוח לאמי אפשר להתקשר להדס יוסף מאלוט 03-612612 שלוחה 234 בהצלחה

anidnd

New member
לאבא של סער

ישנו מידע רב נוסף שכדאי שתיחשפו אליו כמו שיטות טיפול שונות (לא לכולם מתאים ABA), הדרכת הורים, מסגרות חינוכיות שונות, Case Managing, ועוד הרבה הרבה מידע. גם מבחינת הזכויות שלכם, הן לא מתמצות רק בבטוח הלאומי (וגם את הקיצבה הזו משיגים בהתחלה רק מתאריך האבחון, ויש להילחם על הזכות לקבלה ממועד מוקדם יותר). בפורום הזה תוכל למצוא הרבה תשובות מניסיונם המצטבר של הורים, והמידע שנאסף פה הוא בעל ערך בלתי יתואר. אם תרצה להתייעץ טלפונית, אתה מוזמן להעביר לי את מספר הטלפון שלך במסר אישי. בהצלחה.

אמא יעל

New member
NOS זאת אומרת יש הרבה תקוה

שלום אבא של סער, אני ממליצה אישית שתתנו הזדמנות לטיפול לא התנהגותי בתור התחלה (תמיד אפשר להגיע לשם). אם יש לך ענין במנחה של גרינשפן פנה אלי במסר (היא באזור תל אביב). לגבי ביטוח לאומי נסו למצוא מסמכים הכי ראשונים של טיפולים או בדיקות שביצעתם בעבר שיש להם רלבנטיות לנושא. בהצלחה.

למעלה