אבחנה מבדלת

pinguin5

New member
אבחנה מבדלת

האם יש דרך להבדיל בין הפרעת קשב וריכוז על רקע נוירולוגי להפרעת קשב על רקע רגשי?

כלומר כיצד מבדילים בין אדם שסובל מהפרעת קשב אמיתית לבין מישהו שההפרעה אצלו היא על רקע חרדה או משהו רגשי?
 
אבחנה מבדלת

רופא מומחה אמור לדעת להבדיל בין שתי האפשרויות.
ריטלין לא עוזר לי שמקור הקשיים שלו רגשי או חרדה.
ציפי קוברינסקי
 
רצוי להוסיף

שאבחנה מבדלת כזו, במיוחד אם יש חשד להפרעות חרדה- צריך לעשות פסיכיאטר.
 

pinguin5

New member
זאת לא תשובה

כל השאלה היא כיצד יכול רופא לעשות את האבחנה המבדלת הזאת?
אחרי הכל רופאים הם בני אדם כמונו. הם בסה"כ עובדים על פי רשימת תסמינים וניסיון אישי. אין פה חכמה יתרה.

השאלה שלי היא האם מוגדרים באופן רשמי קריטריונים המאפשרים להבדיל בין הפרעת קשב נוירולוגית להפרעה רגשית?
האם יש בכלל יכולת להבחין בינהם באופן חד משמעי ולהגיד מי סובל ממה?
כיצד יבחין הרופא בין ה2?
 
כן. יש קריטריונים לכל אחת מההפרעות.

לא תמיד האבחנה היא חד משמעית כי יש הרבה אנשים עם הפרעות קשב וריכוז ביחד עם הפרעות רגשיות. נאורולוג בדרך כלל מתיחס רק לקריטריונים של הפרעות קשב, ולא שואל שאלות הקשורות לקריטריונים של ההפרעות הרגשיות. פסיכיאטר בודק יותר לעומק את התלונות על בעיות התנהגות, ו/או קשיי הריכוז ומברר את מקורן.
אני לא רופאה, ולא פסיכיאטרית, אפילו לא פסיכולוגית. לספר לך על הקרטריונים המובהקים - אני לא מוסמכת. אף על פי שאני מכירה את ההבדלים בין ההפרעות. את התשובה המקצועית יכול לתת לך רק פסיכיאטר.
 

יהיבית

New member
לא תמיד ניתן באמת לערוך אבחנה

אצלנו הפסיכיאטר התקשה לקבוע ולבסוף כתב בדו"ח ש'לא ברור אם קשיי הקשב והריכוז הם ראשוניים או משניים'.
(וזה היה פסיכיאטר מומחה לילד ונוער ו- ADHD).
 
אצללינו היה ברור מה משני ומה ראשוני

ובכל זאת אובחנו שתי ההפרעות. ולכן הוא מקבל שתי תרופות. את הריטלין הוא לוקח רק לפי מבחנים- ממש שונא את מה שהוא עושה לו.
 
אבחנה מבדלת

שלום רב

האבחון נערך בשיחה, אבל באופן כללי- אם המוסחות היא בעלת תוכן משתנה ותלוי סיטואציה פיזית (למשל הקול של המזגן)- הנטייה היא לכיוון הפרעת קשב, אם המוסחות היא תלויית תוכן, בעיקר חששות ופחדים, לרוב רפטטיביים- הכיוון הוא חרדה.

בברכה
ד"ר אילן טל
 
למעלה