אבחונים לפעוטות

אבחונים לפעוטות

אני עובדת במעון שיקומי, עד היום לא השתמשנו באבחון סטנדרטי כלשהו. כיום עולה צורך למצוא אבחון סטנדרטי, אני לא מכירה אבחונים שיתאימו לאוכלוסיה המדוברת- פעוטות עד גיל 3 שסובלים ממגוון רחב של הפרעות, תסמונות, חלקם הגדול עדיין בתהליכי ברור לגביי אבחנה מדוייקת. אני אשמח לקבל מידע על אבחונים שיכולים להתאים, ובנוסף אשמח לקבל מידע על האבחונים, שאני לא מכירה: TSFI- Test of Sensory Function in Infants TIME-Toddler and Infant Evaluation תודה מראש לכל העונים.

מדוע את זקוקה לאבחון סטנדרטי

בילדים פגועים קשה במגוון לקויות קשה למצוא אבחון סטנדרטי שיענה על כל המגוון, באבחונים כאשר נעביר אבחונים סטנדרטיים באוכלוסיה פגועה קשות בד"כ הקבל צינון נמוך של מחדש לנו דבר. לדעתי החוכמה היא בשילוב קטעים מאבחונים ומנורמןת התפתחות. אני לא מבין מדוע יש למצוא אבחון סטנדרטי יחיד. האם בכדי שנוכל להצהיר על הילד שהוא קיבל ציון מסויים? האם בכך שקידמנו את הציון מ73 ל82 נמדדת הצלחת הטיפול? אצל ילדים עם לקויות קשות ההצלחה נמדדת בהשגת תפקוד ומיומנות תפקוד. זוהי ההצלחה וזהו הציון. באם יושב לך על הראש פיקוח שלא מבין את המציאות במעון שיקומי תתוכחי איתו ועל תפני אל הטפל.

fez1

New member
נראה לי

שמה שעמי כתב - "אצל ילדים עם לקויות קשות ההצלחה נמדדת בהשגת תפקוד ומיומנות תפקוד. זוהי ההצלחה וזהו הציון" נכון . ולדעתי הדברים ראויים גם במקרים של לקויות קלות יותר שם נזקקים לאיבחונים אך אין איבחון מקיף אחד המתאים ללקויות ועל כן נאלצים לשלב קטעי איבחון ולהתאים זאת לצרכי הילד עפ"י שיקולנו המקצועי ועפ"י נסיוננו במהלך העבודה.

למעלה