אבחונים לביטוח לאומי HELP !!!

funnymum

New member
אבחונים לביטוח לאומי HELP !!!

שוב הגיע הזמן לשלוח לביטוח לאומי את כל האבחונים כדי להוכיח להם שהבן שלי עדיין על הספקטרום ולא נרפא בדרך פלא. הם דורשים אבחון פסיכולוג קליני, אבחון נוירולוג ודו"ח תפקודי חינוכי וכל זה תוך 21 יום !!! איך אפשר להשיג תור לפסיכולוג ילדים קליני תוך 18 יום (קיבלתי את המכתב ביום חמישי) ? ונוירולוג ? צלצלתי להתפתחות הילד באיזור מגורי והם אמרו שישתדלו לקבל אותנו בעוד חודשיים כי הם עמוסים. אין לי אפשרות לשלם 2000-3000 לאבחון באופן פרטי ומי עושה את הדו"ח התפקודי חינוכי ? HELP !!!

שלומות0

New member
את הדו"ח

התפקודי חינוכי עושה המחנכת, והיא יכולה לעשות לך את זה תוך כמה ימים.

רחל119

New member
ממתי האבחון האחרון שלכם?

אין צורך באבחונים חדשים! בכל מקרה, תבקשי מהם אורכה להבאת המסמכים המעודכנים

funnymum

New member
האבחון האחרון מ2010

תודה רחל119 אבל אני חוששת שאם לא אשלח אבחונים חדשים יקראו לו לוועדה רפואית ואני לא רוצה שיעבור את זה.

רחל119

New member
אני חוזרת ומציעה לך להתיעץ עם אלוט

הם אמורים להסתמך על המסמכים שלך

רחל119

New member
הם מבקשים מכם אבחון משולב וזה לא חוקי

חוזר משרד הבריאות מנובמבר 2010 אומר במפורש שאין צורך באבחון משולב במקרים של "אבחונים חוזרים/הערכות תקופתיות, אלו אינן חייבות גם באבחון פסיכולוגי"! דברי גם עם אלוט, זכור לי שקראתי שאלוט הגיעו להסכמה עם הבטל שיפסיקו לטרטר את ההורים להוכיח שוב ושוב שהילדים שלהם בספקטרום...בהצלחה

funnymum

New member
לא ידעתי את זה

מעניין איך הם בכל זאת דורשים לטרטר את הילד ולהוציא סכומים עצומים של כסף, תודה רחל119.

lavendula

New member
הדרך המהירה ביותר

היא להשיג דו"ח תפקודי מהמחנכת/גננת, לקבוע תור לנירולוג של קופ"ח ולבקש ממנו דו"ח (בלומר מכתב סיכום), ולצרף את המסמך ששמתי בהודעה מעל לגבי חוסר הצורך באבחון פסיכולוגי חוזר.

lavendula

New member
הנה המסמך

Astroo

New member
אתם עוד במצב טוב

אצלנו פשוט הפסיקו לשלם לילד את הקצבה ללא שום התראה, ללא הזמנה לועדה רפואית וללא בקשה לשלוח מסמכים מעודכנים.

TikvaBonneh

New member
יש לי פיתרון פלא

יש סטודנטית של עופר גולן שעושה מחקר עם ילדים בגיל 4-7, וכחלק מהמחקר היא עושה להם איבחון פסיכולוגי ADOS, שזה כלי שמקובל על ביטוח לאומי. אני מצרפת לך את ההודעה שלה.

אם יש פסיכולוג שמטפל בו

שיכתוב דו"ח עם הקריטריונים מה= DSM.
דו"ח חינוכי-בגן אמרו לשלוח להם את התל"א.
אם אתם בגן תקשורת ייתכן שלגן יש פסיכולוגית ופסיכיאטרית שיכולות לכתוב לכם דו"ח (גם אם בפועל הוא לא מטופל ע"י הפסיכיאטרית).
בהתפתחות הילד תבקשו מהעובדת הסוציאלית שתקבע לכם תור זה מהר יותר-ותשלחו להם פקס שתכתבו בו את התאריך של התור.

funnymum

New member
תודה לכולם על התגובות, עזרתם לי מאד :)

באמת עזרתם לי (וכל כך מהר...) תודה תודה !!!

למעלה