אבחון

עינת098

New member
אבחון

במשפחתי יש שני אנשים עם טיקים. איך אפשר לדעת אם מדובר בטורט או בתסמונת הטיקים הכרונית? נכנסתי לאתר של אסטי וראיתי שהסימנים לטורט הם טיקים - אבל אלה בטח גם קיימים בתסמונת הטיקים הכרונית. אז מה בעצם ההבדל?

ש ל י ק

New member
נדמה לי שתסמונת הטיקים

מאופיינת בטיקים מוטוריים בלבד ולא ווקאליים, בטוראט זה שילוב של שניהם ובטוראט לרוב יש תופעות נלוות כמו ADHD/ADD, OCD, התקפי זעם... בכל מקרה רק נוירולוג או פסיכאטר אשר בקיאים בתסמונת יכולים לתת לך מענה לאחר אבחון מסודר. ברוכה הבאה

עינת098

New member
תודה, אני פשוט לא יכולה לשלוח את

הקרובים לאבחון - זה לא נושא שאנחנו מדברים עליו (ומדובר בקרובים מדרגה ראשונה), ואני מפחדת שאפגע בהם אם אעלה את הנושא. חשבתי שלא לכל אדם שיש לו טורט יש טיקים ווקאליים. אצלם אין טיקים ווקאליים או דברים אחרים שהזכרת, אבל יש קרוב משפחה אחר שיש לו אספרגר, והבנתי שזה יכול להיות קשור.

חברה אנחנו במאה ה-21

איך אומר הפתגם מוטב עכשו מאשר לעולם לא. פעם זה היה בושה שבן אדם הולך לפסיכולוג.היום חצי מדינה רצה לפסיכולוג!!! בן אדם שמתכחש לעצמו ולצרכיו בסוף הוא יסבול ולא מישהוא אחר!!! שיהיה לך בהצלחה משה

השגיא

New member
משה לא כולם חייבים להיות מאובחנים

ולא כולם סובלים מזה שהם לא מאובחנים. ויש אנשים שטוב להם מאוד שהם מתכחשים לבעיות שלהם.. אם אנשים רוצים לשמור על פרטיותם ולא לדבר עם אנשים אחרים על מה שיש להם ומה שהם מרגישים, זו זכותם המלאה. וחוץ מזה לא תמיד פסיכולוג יכול לעזור...

מה הקשר לפסיכולוג ?!

היא כולה אמרה שהיא לא יכולה לדבר איתם על זה. לגיטימי... לא כל האנשים אוהבים שאחרים "בוחשים להם בצרות". האמת, לדעתי דווקא כדאי לה "לפקוח להם את העיניים", כי אולי הסיבה שהם לא מדברים על זה, היא שהם "לא יודעים מה יש להם", ולכן מתפדחים להתעסק בזה.

עינת098

New member
אני דווקא בטוחה שהם כן יודעים מה

יש להם. עם אחד מהם דיברתי על זה פעם, לפני יותר מעשר שנים, והוא אמר שהם ניסו כל מיני תרופות אבל שום דבר לא עזר. לפני מספר שנים אותו אדם נפטר, כך שלדבר איתו על זה היום לגמרי לא רלבנטי. השני הוא אדם מאוד מאוד אינטליגנטי, ואני בטוחה שהוא יודע על הנושא יותר ממני, ושהתערבות שלי לא תקדם אותו לשום מקום בנושא הטיקים אלא רק תפגע בו.

סמדר 21

New member
היי עינת

חשוב ללכת לאיש מקצוע שמבין בטוראט ולא כל אחד, לכן כדאי שתצרי קשר עם בתשבע יושבת ראש העמותה ותתיעצי איתה על מקומות שאפשר לאבחן באזורכם. אני אמא לילדה בת 9 וחצי עם טוראט והקטנה בת 5 וחצי כנראה שגם עם טוראט, אני מטפלת עם הקטנה בשניידר ומאוד מרוצה. אני אישית ממליצה על מרפאה רב תחומית כי לפעמים הטוראט מגיע עם תוספות. הטלפון של בתשבע 097408478.

השגיא

New member
יש אנשים שיש להם טיקים ווקאלים

מאוד מינורים. כמעט לא מורגשים. לבן שלי למשל. לעומת זאת, תסמונת הטיקים למיטב ידיעתי מאופינת בטיק/ים מסוים/ים שאינם משתנים בעוצמה ו/או במיקום. לשני אנשים ברחוב שאני גרה בו יש טיקים, לאחד מהם אפילו טיקים די מורכבים, ודי ברור שזה לא טוראט. אצל הבן שלי לעומת זאת, אפילו שלא שומעים טיקים ווקאלים, ברור אחרי דקה וחצי שיש לו טוראט... בקיצור, ברוח הדברים שחגית כתבה לד"ר קסלר, (ואני מסכימה איתה), מה כ"כ משנה האיבחון?? יותר חשובה ההתמודדות, אם נדרשת כזו.

yakovs

New member
בכל הרחוב רק שני אנשים עם טיקים?

רחוב משעמם מאד.

השגיא

New member
האמת היא שהתכוונתי לשני אנשים

שגרים ממש קרוב לבית שלי. והם גרים בית ליד בית. (אגב, שניהם מורים בתיכון), מאחר ובאמת יש המון אנשים עם טיקים אני מניחה שברחוב שלי יש עוד כמה...

yakovs

New member
מעניין, יש די הרבה טיקים שיש להם

מורים. התכוונתי, הרבה מורים עם תיקים מלאים טיקים.

yakovs

New member
לטעמי ההבדל הוא זה:

כל מי שיש לו טוראט, יש לו טיקים. אבל: לא כל מי שיש לו טיקים יש לו גם טוראט.

שביק

New member
עינת ברוכה הבאה. את מוזמנת

ליצור אתי קשר טלפוני 09-7408478 שביק, בת-שבע גרניט

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אי אפשר לכתוב פה מה ההבדל בין טורט לתסמונת הטיקים הכרונית?

שביק

New member
מצא את ההבדלים -

בתסמונת הטיקים הכרונית הטיקים אינם משתנים, ממשיכים לאורך שנים באותו קצב, באותה צורה, אותו טיק. בתסמונת טוראט - אתם מכירים. טיקים משתנים ומתחלפים בצורה, בתדירות ובעוצמה. בנוסף הטיקים הווקלים, בנוסף (לא חייב להיות)-ADHA בנוסף (לא חייב להיות) - OCD בנוסף (לא חייב להיות) - אקולליה בנוסף (לא חייב להיות) - קופרולליה בנוסף (לא חייב להיות) - התפרצויות זעם. בנוסף (לא חייב להיות) - בעיות למידה. בנוסף (לא חייב להיות) - בעיות התנהגות וחוסר גבולות. יש שהבדלים או אין הבדלים? תסמונת הטיקים הכרונית היא משעממת. חד גונית. בניגוד לטוראטים שהם מפתיעים תמיד מחדש ואינם משעממים לרגע.

yakovs

New member
הוא לא סתם יותר מעניין.

הוא הכי מעניין.אין עליו.

למעלה