אבחון

ofer23182

New member
אבחון

אודה למי שיוכל לתת לי המלצות על מכונים לאבחון הפרעות קשב. אני מחפשת מכון או רופא מאבחן בטווח שבין ת"א לחיפה(כולל). יש לציין שהילד אובחן ע"י נוירולוג של קופת חולים אולם אני מעוניינת בחוות דעת נוספת במקום מומלץ מניסיון של אחרים. תודה

zivadina

New member
מכונים לאבחון ADHD

אולי תספר למה אתה מחפש רופא אחר למרות האבחון הנוירולוגי? באיזה גיל הילד? באיזו קופה אתם? אם תספר לנו קצת יותר, נוכל לתת המלצות מתאימות יותר.

ofer23182

New member
אבחון

מדובר בילד בן 12. האבחון הנירולוגי נעשה לפני כשנה וחצי ומאז הילד לוקח רטאלין- שאני חייבת לציין שעוזר (SR אחד ביום). מאובחן כ-ADHD. יחד עם זאת האבחון היה מהיר ללא בדיקת TOVA וללא שאלונים מיוחדים. בפני הרופא עמד מכתב מהמורה בבית ספר ותיקו במרפאה להתפתחות הילד(פעם אחרונה שנבדק היתה בגיל 6). על אף שהכדור עוזר ואנחנו מרגHשים בשינוי אני כל הזמן בתחושה שמדובר באבחון מהיר ושאולי יש דברים שפוספסו ולכן לפני המעבר לחטיבה אני מעוניינת באבחון נוסף וכמו שאמרתי במקום שיש לאחרים נסיון טוב איתו. אודה על המלצות.

zivadina

New member
שלוש הצעות

הצעה ראשונה לטיפול מיידי: לברר עם המורה עד כמה הוא מרוכז בשעורים. הסיבה: זהו מינון נמוך לילד בן 12. המינון הוא קודם כל תלוי-משקל, ולכן יש סיכוי שהתאמת המינון תשפר בהרבה את תפקוד הילד. לידיעתך, ריטלין SR (שכתוב עליו 20 מ"ג) הוא מנה של 8 מ"ג אשר משפיעה 6-8 שעות. המינון המינימלי הוא 0.3 מ"ג על כל 1 ק"ג משקל גוף. כדאי לחזור לרופא המטפל ולהתאים לילד את המינון. השיפור בתפקוד עשוי להיות מיידי. הצעה שנייה: לחפש מכון שמתמחה באבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז. רצוי על ידי פסיכיאטר. תשאל בקופה עם אילו מכונים היא עובדת, כדי לקבל החזר מן הביטוח המשלים של הקופה. ההחזר ברוב הקופות הוא עבור 3 פגישות של "ייעוץ רופא מומחה", ועשוי לכסות את רוב האבחון. הצעה שלישית: לעשות לילד אבחון דידקטי, כדי שיקבל עזרה לימודית והתאמות במבחנים. האבחון הדידקטי תופש ל-5 שנים, כך שיוכל לשמש את הילד גם לבגרויות. כדאי לבקש מיועצת בית הספר המלצה על מאבחן.

05 מיכל

New member
טעות בחישוב?

זיוה, אם הילד עומד להיכנס לחטיבה, אז בעוד חמש שנים הוא יהיה רק בסוף י"א. האם לא כדאי לחכות שנה עם אבחון דידקטי?

לפי מה שהסבירו לי בזמנו,אבחון

דידקטי שנעשה בתחילת כיתה ז, תופס עד סוף תיכון. שווה לבדוק עם יועצת בית הספר המדובר, שלא היה שינוי בשנתיים האחרונות.

למעלה