אבחון

100שמעון

New member
אבחון

נכנסתי לכאן לשאול שאלה בשם חברים שלי שאין להם כרגע אינטרנט. הם גרים באזור המרכז, הבן שלהם בן 5.5 שנים והוא בגן חובה בחטיבה צעירה. הגננת קראה לפני מספר ימים לאמא ואמרה שעל פי תצפיותיה ולפי דעתה לילד יש הפרעת קשב/ריכוז. לילד , לטענתה קשה להתמקד/להתמרכז בנושא מסוים. השאלה היכן מומלץ לעשות איבחון יעיל ומקצועי ברמה הכי גבוהה שאפשר על מנת לבחון מאיזה בעיה אם בכלל סובל הילד? מאוד אודה לתשובותיכם המתבססת על נסיונכם

100שמעון

New member
למה אף אחד לא מתייחב אלי?../images/Emo10.gif

מה אף אחד פה לא יודע איפה באיזור המרכז מומלץ לשעות אבחון מתאים? או שסתם לא מוצא חן בעיניכם השם שלי? רק תגידו ואחליף שם למה שאתם אוהבים:- D העיקר שתענו כבר. תןדה.

d a n i t l

New member
קיוויתי שיותר מומחים יענו

אבל אני הייתי בודקת קודם כל בעזרת השירות הפסיכולוגי את מה שהגננת אומרת, אולי יש לה נסיון והבנה ואולי יש בכלל בעיה אחרת, רגשית? לקוי למידה? הסתגלות לגן וכו' לבדוק גם בבית עם עצמם מה קורה? אח"כ יש מכונים שעובדים עם קופ"ח יש ב"קישורים" למעלה הפניות למקומות המאבחנים "הפרעות קשב וריכוז" כמו גהה, אניגמה ולא זוכרת מה עוד בהצלחה

ריטה ב

New member
שלום 100שמעון!

אבחון הפרעת קשב מומלץ לעשות אצל נוירולוג או פסיכיאטר ילדים שמתמחה בתחום. הכי טוב - במרפאת קשב. פרטים וכתובות יש בקישורי הפורום: הפרעת קשב ורכוז - מכונים ורופאים לאבחון ו/או טיפול אם תכתוב לאיזו קופת חולים שייכים חבריך, אולי חברי הפורום יוכלו להמליץ לך על מישהו ספציפי העובד עם אותה הקופה. אגב, יש לך שם יפה.

zivadina

New member
תשובה לשמעון לאחר 14 שעות

שלום שמעון וברוך הבא אלינו. האינטרנט הוא מקום מאוד חופשי: כל אחד שואל ועונה אם הוא רוצה ומתי שהוא רוצה, ולכן אין לקבל חוסר תשובה כפגיעה אישית. הפורום הזה מנוהל בהתנדבות, ועל המנהלות מופעלים לחצים של בית, ילדים, עבודה, פעילויות ועוד, כך שגם הן, למרות הרגשת המחויבות העמוקה שלהן, לא תמיד יכולות להכנס. אני, למשל, נסעתי אתמול לשיחת הורים בפנימייה של הבן שלי, ומכיון שהתור שלי היה מאוחר, לא חזרתי הביתה לישון אלא נסעתי לאחותי בעיר אחרת, וכך הייתי ללא אינטרנט במשך הרבה שעות. "מזל" שהיום אינני עובדת... לסיום, עברו בסך הכל 14 שעות מאז שאלת. האם ציפית לתשובה on-line? כפי שענו לך כאן, כדאי לברר באופן יותר ברור שאכן כדאי לגשת לאבחון הפרעת קשב ורכוז, ואם כן, לגשת לאחד מן המכונים שעובד עם קופת החולים של החברים. במידה שיש לחברים ביטוח מושלם, הם יקבלו את רוב ההחזר מן הביטוח המשלים תחת סעיף "ייעוץ רופא מומחה". המכונים שאני ממליצה עליהם באזור המרכז הם: המרפאה הציבורית "לגעת בקשב וברכוז" ברמת גן. מכון "אניגמה" ד"ר מירי כץ, תל השומר. את רשימת המכונים שברשותנו העבירה לך כבר ריטה.

למעלה