אבחון

abcdme

New member
אבחון

שלום לכולם! אני סטודנט למחשבים בן 22. לפני כמה חודשים עשיתי בניצן אבחון דידקטי בו קיבלתי אישור שאני בעליה החוקיים של דיסלקציה בשל בעיות זיכרון . בזמן האבחון המאבחנת אמרה לי שלדעתה יכול להיות שיש לי גם הפרעת קשב וריכוז ושאני צריך להמשיך עם אבחון פסיכולוגי (בניצן) (גם במכתב עם פירוט האבחון היא כתבה שהיא צפתה אצלי במספר נתקים בזמן האבחון). עשיתי מבחנים עצמיים באינטרנט ויצא שיש סבירות שיש לי ADD. כמובן שהחלטתי להתעלם מהבעיה:) אבל לאחר שכל חופש פסח לא התרכזתי ולא הצלחתי ללמוד כמעט כלום, החלטתי שאני כנראה אלך לאבחון. ואת כל המגילה כתבתי כי קראתי כאן שאת האבחון אמורים אמורים בכלל לעשות אצל פסיכיאטר או נירולוג, אז השאלה היא מה האבחון של ניצן נותן? הפסיכולוגים שם בכלל מוסמכים לאבחן את זה? ומה עם טיפול? ואם לא שם, אז אני אשמח להמלצות למקומות טובים לאבחון באיזור ר"ג. עוד שאלה היא באיזה דרכים אתם משתמשים כדי להישאר מרוכזים בזמן לימודים? (חוץ מתרופות כמובן). תודה מראש לכל מי שיטרח ויענה:)

תמיול

New member
ברוך הבא

שלום וברוך הבא (סטודנט חסר שם). מנסיוני ניצ"ן לא ממש מדהימים בעניין של קשיי קשב וריכוז ,זה לא התחום שלהם. אכן פסיכיאטר יידע לאבחן אותך כראוי וגם תוכל לעשות זאת דרך קופת החולים ולקבל החזר של כ-70% ,שזה יפה. אני הלכתי לפסיכיאטר של "מכבי" שנמצא בתל-אביב ,שמו אורי שוורצמן. גם הוא יתן לך מסמך שתגיש באוניברסיטה ליועצת ותוכל לקבל הקלות שמותאמות לבעייה (עד כמה שאפשר}. לגבי ה"חוץ מתרופות כמובן" ,צא מהסטיגמות ותלך כמה צעדים למען עצמך. אני בפעם הראשונה שלקחתי רטלין ,הייתי בשוק ,בהלם ,המומה". לא האמנתי שאפשר אחרת וסוף סוף הבנתי מה זה ריכוז. ניסיתי גם טיפול אלטרנטיבי ולצערי הכדור עד כה מצטייר כאפקטיבי ביותר .באמת. בכל מקרה ,קודם תלך לאבחון ושיהיה בהצלחה.

abcdme

New member
תודה על התשובה!

אין לי משהו נגד תרופות , פשוט תרופות נראה לי הפתרון הטריויאלי ורציתי לדעת על עוד דרכים שיכולות לעזור, ביחוד כי אני עוד לא מאובחן, ואולי בכלל אני סתם מתחזה ADD:) אבל בכל מקרה עצות שלא קשורות לתרופות בקשר לשיפור הריכוז עדיין יכולות לעזור לי גם עכשיו, לכן ביקשתי אותן.. ושוב, תודה על התשובה וההמלצה!:)

freearth10

New member
יש גם דרכים אחרות

כמובן שהן דורשות הרבה יותר מאשר לקחת כדור ביום. זוהי עבודה עצמית על מרכוז ומיקוד, על הבנת עיוורון הלמידה. זהו תרגול יומיומי ברמה הפיזית והרגשית כאחת. מי שרוצה פתרון מהיר - ימצא אותו בדמות הכדור, שמאפשר אמנם ללמוד טוב יותר - אך לא פותר לא את הבעיה הפיזית שגורמת לדיסלקציה וגם לא את הבעיה הרגשית שנובעת ממנה. מאיה

28איילת

New member
כדורים

לצערינו רוב הבעיות שקשורות בADD קשורות במישרין לנוירולוגיה. הכדורים פשוט עוזרים להזרים את מה שלא עובד כמו שצריך. אבל תמיד רצוי לשלב גם טיפול פסיכולוגי ואיזושהיא תמיכה נפשית.

למעלה