אבחון IQ

מצב
הנושא נעול.

irisrt

New member
אבחון IQ

אבחון IQ
שלום רב לכם, אני מעוניינת לקבל מידע אודות אבחוני IQ ליד בן 8 : 1. איזה אבחון בדיוק צריך (ידוע לי שהמקובל הוא וקסלר כי מה שנאמר לי עד כה הוא שחיבים אבחון פסיכודידקטי מלא האם נכון הדבר גם אם הילד אינו מאובחן כבעל לקויות למידה? 2. במידה ויש הפרעות קשב וריכוז האם צריך אבחון מיוחד? 3. היכן מבצעים זאת באזור השרון? 4. כמה זה עולה? אנא עזרתכם הדחופה בהרבה הוקרה איריס [email protected]

מותר לשאול

אבחון IQ
שלום רב לכם, אני מעוניינת לקבל מידע אודות אבחוני IQ ליד בן 8 : 1. איזה אבחון בדיוק צריך (ידוע לי שהמקובל הוא וקסלר כי מה שנאמר לי עד כה הוא שחיבים אבחון פסיכודידקטי מלא האם נכון הדבר גם אם הילד אינו מאובחן כבעל לקויות למידה? 2. במידה ויש הפרעות קשב וריכוז האם צריך אבחון מיוחד? 3. היכן מבצעים זאת באזור השרון? 4. כמה זה עולה? אנא עזרתכם הדחופה בהרבה הוקרה איריס [email protected]
מותר לשאול
מה מוביל אותך לעשות את האבחון?

אן

New member
אבחונים

אבחון IQ
אבחונים
איריס בוקר טוב, מעט סדר באבחונים. קיימים מס' סוגי אבחון לכל אחד מהם מטרה שונה. נתחיל במבחני אינטלגנציה - הנפוץ מביניהם הוא מבחן הווקסלר - מטרה מדידת יכולת קוגניטיבית. המבחן מורכב מ-10 תתי מבחנים המתחלקים ל-2 חלקים חלק מילולי וחלק ביצועי. 2 מתתי המבחנים באבחון זה - הקידוד והבעיות המילוליות בחשבון יכולים לנבא קושי התמודות עם קשב וריכוז. מבחן קאופמן - גם הוא מודד אינטלגנציה מיועד לילדים עד גיל 12 בלבד. מיועד בעיקר לילדים בעלי לקויות למידה (במבחן ווקסלר יושג צינון נמוך יותר בשל לקויות למידה שמבחן קאופמן מתגבר עליהן) קיימים מבחנים נוספים, אולם אלה הם הנפוצים. אבחון פסיכודידקטי - אבחון כולל לילד מורכב משילוב של אבחון דידקטי (מיומנויות למידה) + אבחון פסיכולוגי רגשי אבחון קשב וריכוז בד"כ שילוב של אבחון על ידי פסיכולוג קליני + אבחון נוירולוגי. הכולל בין השאר את בדיקת TOVA (הילד אמור לנקוש על מקש במחשב כל פעם שהוא רואה נקודה שיורדת כלאפי מטה, ילדים בעלי בעיות קשב מתקשים לעמוד במטלה). עלויות - ניתן לעשות את האבחונים דרך קופת חולים או על ידי פסיכולוגים פרטיים - תלוי פסיכולוג. עד כאן אן

מצב
הנושא נעול.
למעלה