אבחון ADD למבוגרים

הקרפיון

New member
אבחון ADD למבוגרים

שלום רב. אני בן 31 ודיסלקט. באחרונה הגעתי למצב שאני מתקשה לתפקד בגלל סיבות של ריכוז וקשב. אני מחפש מידע על אבחון ADD למבוגרים, עדיף באיזור ירושלים. אני לא צריך אישורים לשום דבר, ואני לא לא צריך הקלות בלימודים או באני לא יודע מה. אני מחפש איזה שהיא דרך לשפר את המצב שלי. לפי מה שהבנתי, איבחון מורכב משני חלקים: בחינה כללית (IQ, בדיקה נוירולוגית, שיחה עם פסיכולוג ואני לא יודע עוד מה),ואחרי זה, בהנחה שלא מנצאו סיבות אחרות לבעיה, מבחן TOVA האם המיגע הזה נכון? מה עוד יש שם? האם תוצאות של מערך מבחנים דומה שעברתי לפני די הרבה זמן (בזמן איבחון לדיסלקציה) יכול לחסוך לי את הכאב ראש ואת ב2000 שח שקופת החולים, עם כל הביטוחים המשלימים, לא מחסה מעבר לגיל 12 בערך? חוץ מזה, מי יכול לשלוח אותי למבחן TOVA? כל ניורולוג של הקופה? האם יש באיזור ירושלים נירולוגים מומלצים שאפשר לדבר אתם? עם היחידה שאני יודע שבכלל קשורה באיזו דרך לענין הזה כאן, דר. שליו, אי אפשר לדבר לפני שמסימים את המבחנים (והמזכירה שלה לא יודעת הרבה...) אני מצטער על פרץ השאלות הארוך הזה, הFAQ לא ממש מחסה את הענין... בתודה מראש.

zivadina

New member
סל הבריאות לא מכסה אבחונים

וטיפולים אחרי גיל 18, ובכללית, מנסיוני, גם לא הביטוח המשלים. לא יודעת איך בקופות אחרות. אני (46) עשיתי איבחון שיטחי אצל פסיכיאטרית שמתמחה בהפרעות קשב ורכוז. זה כלל מבחן tova שבודק גם קשב ורכוז וגם אפקטיביות של התרופה ריטלין, ועוד שאלות שהפסיכיאטרית שאלה אותי. ה-tova עלה 355 ש"ח. השאר היה במסגרת הקופה, כי זאת הייתה מרפאה של קופת חולים כללית, שבה אני חברה. אני חושבת שאפשר ללכת גם לנוירולוג מבוגרים, אבל שלך עדיף פסיכולוג או פסיכיאטר, כי אם עד עכשיו לא היו לך בעיות קשב ורכוז, ייתכן שזאת בעיה שנובעת מלחץ נפשי, ובזה הנוירולוג לא מבין (הוא בודק בעיות פיזיולוגיות). בכל אופן, אם אין לך כוונות ללמוד, הייתי הולכת על איבחון יותר שטחי. כמובן שעדיף שתגדיר לעצמך מה אתה מצפה מהאיבחון , האם אתה רוצה לשפר את ההתנהלות שלך בעבודה או בבית? תסכם לעצמך מהו המצב שמפריע לך, ומה אתה מצפה מהאיבחון, כדי שלא תיתקל, כמוני, בנוירולוג שאמר לי שבגילי אין מה לעשות. כאן הרבה אנשים עברו איבחונים בגיל מבוגר ושיפרו את אכות חייהם. בהצלחה

הקרפיון

New member
יש נוירולוג מבוגרים מומלץ בירושלים?

הענין הזה לא חדש, רק שהחיים מתקדמים, ומשמעות שלו גדלה. באיזה שהוא שלב עוד יהיו ילדים, ואז המחיר של לשכוח לעשות משהוא עלול להיות יקר.

יש נוירולוגית מאוד מומלצת.

היא מקבלת בקניון. כרגע אני בחו´´ל ואין לי הפרטים המלאים שלה. שמה הפרטי הוא חנה ושם משפחתה מתחיל ב-ב´ אם איני טועה.

למעלה