אבחון שגוי?

סיון 121

New member
אבחון שגוי?

בוקר טוב לכל הבנות לא יודעת אם זוכרים את הסיפור שלי... אני חדשה פה.. כתבתי הודעה ביום חמישי עם הסיפור שלי... אתמול הייתי אצל ד"ר ברקוביץ (מכירות?) הגעתי אליו לשמוע חוות געת נוספת הוא אמר שזה שיש או אין לי אנדו' (הוא לא בדק אותי) לא משנה בכלל.. ובגלל שאני רוצה להכנס להריון אז אחרי שאני אעשה צילום רחם ובהנחה שהוא יצא תקין נתחיל בטיפולים. מה דעתכן?? הוא אומר שזה בכלל לא משנה שיש לי כי זה משהו שולי, שיעלם בהריון ואין איך לדכא את זה אם אני רוצה להכנס להריון.. נשמע לכן הגיוני שאני אקבל את אותם הטיפולים בלי להתייחס לאנדו??? '

זואילי

New member
הי סיון

ד"ר ברקוביץ הוא רופא פוריות מאוד מומלץ - בפורום פוריות. מה שאת מספרת על מה שהרופא אמר - הכל מתבסס על מה סדרי העדיפויות שלך ואיך את מציגה את הדברים מול הרופא. כל רופא שעיסוקו בפוריות והבאת ילדים לעולם יעמיד הריון לפני הכל, בוודאי אם זה מה שחשוב לך כרגע וזה מה שאת רוצה. טוב שהוא הפנה אותך לצילום רחם כי אם חלילה תתגלה בעייה מכאנית בחצוצרות אז לא תבזבזי זמן יקר על נסיונות ספונטניים או הזרעות ותקפצי ישר ל IVF שיכול להעלות את סיכוייך להרות. לגבי "בכלל לא משנה", "משהו שולי", "יעלם בהריון" - אלה מסוג האימרות שמבחינתי מכוונות אותי להישאר אצל רופא או להחליף אותו. אני לעולם לא אלך לרופא פוריות שלא יתייחס לאנדו שלי ברצינות. אמא שלי אומרת שאני "מבטלת" רופאים על בסיס מילה. אני דווקא לארג'ית ופוסלת על סמך משפטים שלמים. אומר ולא אוסיף לרגע זה.... עדכני אותנו.

סיון 121

New member
זואילי

תודה על התגובה.. למעט כאבי מחזור נסבלים אני לא סובלת מסימפטומים של אנדו' ובעצם אבחנו לי אותה רק בגלל שאני לא מצליחה להכנס להריון, ככה שכניסה להריון זה בעדיפות ראשונה אצלי. השאלה אם טיפולי פוריות שנותנים למישהי שיש אנדו הם אותם טיפולים שנותנים למישהי שאין לה... בכל מקרה קבעתי תור למרפאה בתל השומר אבל יש להם תור רק בסוף החודש...

זואילי

New member
הוי מתוקה... לצערי כן...

אני מראש מודיעה, שיכול להיות שתשובותיי תהיינה תוקפניות/מבאסות/כואבות. אבל מותר לי כי המכשפה ברגע זה רוצחת לי את הבטן אחרי עוד שלילי... אין ספק שכדאי לגשת לייעוץ במרפאת האנדו. סדרי העדיפויות הן שלך בלבד וכל רופא, וגם אנחנו נכבד את רצונך. טיפולי הפוריות ל"רגילות" ולאנדואיות זה היינו הך, כבר אמרתי - לצערי. כואב לי שיחידות הפריון טרם השכילו לעשות את ההבחנה בינינו, ולפיכך - השיטה בציבורי בעיקר היא - שתטופלי כמו כולן, ע"י ערימת רופאים מזדמנים שלא מכירים את הסיפור שלך לעומקו והאנדו ידחק לפינה חשוכה וחסרת מענה או התייחסות. הבורות בנושא האנדו עדיין חוגגת. גם בקרב הציבור הרפואי. לא רואה שזה ישתנה, והשינוי תלוי רק בנו, אם כולנו נדרוש את שינוי השיטה. אבל זה גם לא קורה. לכן אני טוענת תמיד שידע הוא כוח. ולכן באחריותך לדעת מה זה טיפולי פריון. אם את יודעת מה חשוב לך בטיפול ואת גם יודעת לדרוש את זה - למען בריאותך, אז לפחות תוכלי לבקש שלא יפגיזו אותך במינונים מטורפים של הורמונים. ו"לנוח" על דיכוי ארוך בין טיפולים. רופא קשוב ומבין זה הבסיס לדעתי וחשוב מאוד - שיהיה יצירתי ועם ראש פתוח. אפשר לעבור IVF אחד או יותר כשאת אנדואית. זה קשה ולפעמים כואב מאוד פיזית אבל ניחנו בכוחות על אנושיים. החוכמה היא לעבור את זה כשהמקסימום נעשה בכל טיפול, ועם כמה שפחות כאבים עד כמה שזה אפשרי. אנחנו איתך

למעלה