אבחון רגשי

יהב11

New member
אבחון רגשי

שלום לכולכם, אני לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה אבל החלטתי לשאול גם פה. מקווה שזה בסדר. יש לי בן בן 5 שנמצא מתחילת השנה בגן משולב. ( שנה שעברה היה בגן שפתי ). בשיחה שהייתה לי עם הפסיכולוגית של הגן וגננת השילוב הועלו מספר בעיות וקשיים, אחד הקשיים של בני (לדברי הגננת) חוסר גמישות במעברים, התפרצויות בכי (למשל שמבקשים ממנו לעבור לשבת במקום אחר וכו..) חוסר בטחון עצמי (מתבייש לדבר במפגש, מדבר בלחש, כשהוא מדבר הוא עושה עיוותים בפנים.). אני מכירה את החוסר גמישות ואת התפרצויות הבכי הלא צפויות אבל מה שכן יחסית קל להרגיע אותו ( זה גם מה שהגננת אמרה). מדובר בילד אנרגטי (שאני חושדת שיש לו ADHD ובהתייעצות של מומחה הוסכם לחכות לכתה א לאבחון.), ילד חכם מאוד, סקרן אוהב ללמוד פרפקמיוניסט בצורה מוגזמת, יצירתי וחמוד. הגננת והפסיכולוגית המליצו על אבחון רגשי שהפסיכולוגית של הגן תעשה לו. אני בהתחלה הסכמתי ( כי גם אני מרגישה שצריך איש מקצוע להעזר בו.) אבל אחרי מחשבה נוספת הפחידה אותי המחשבה שפסיכולגית של השפ"ח תעשה לו את האבחון. וכמובן צריך לזכור שהיא לא מכירה את הילד והיא קיבלה את האינפורמציה מהגננת. הודעתי לגננת להקפיא את האבחון עם הפסיכולוגית של הגן וניסיתי לברר על אבחון פרטי או דרך קופת חולים. הבעייה שאבחון פרטי עולה סכום שיהיה לי קשה לעמוד בו, ופסיכולוגיות של קופת חולים אפילו לא חזרו אלי למרות שהשארתי הודעה. מה עושים? אני מרגישה שאני נמצאת בפלונטר ולא יודעת איך לצאת ממנו. אשמח לעצה תודה מראש

קודם כל לא להתייאש../images/Emo39.gif

נכון שלפעמים יש תחושה שהבעיות של הילד מציפות אותנו עד כדי שיתוק המחשבה, במיוחד כשאנשי מקצוע מציגים אותן בשפתם המאוד דידקטית, אבל בואי ניקח ביחד נשימה עמוקה ונעשה סדר בדברים. 1. קודם כל, מכיון שיש כל כך הרבה קשיים וחששות, נראה לי נכון להתחיל אבחון כבר עכשיו ולא לחכות לכיתה א', כי בבית הספר, במיוחד בשנה הראשונה, נתקלים בקשיים חדשים. תני לו קודם להתמודד עם אלו העכשוויים. 2. אבחונים בקופות החולים נעשים על ידי מכונים חיצוניים בדרך כלל, תמורת סכום די גבוה, כאשר לרוב מגיע לך החזר, עקב מנוי על מה שמכונה שב"נ - שירותי בריאות נוספים, או בשם השיווקי - מכבי מגן זהב, כללית מושלם וכיוצא באלה. אם יש לך מנוי כזה, נצלי אותו, התקשרי למרכז המידע של קופת החולים בה את חברה ושאלי היכן עושים אבחון להפרעות קשב וריכוז, הם יפנו אותך מיידית, וגם יגידו לך מה העלות. 3. אם אין לך מכבי מגן/כללית מושלם/מאוחדת משתלם וכל שאר המושלמויות (
), עדיף שתנצלי את האבחון שמציעה לך פסיכולוגית הגן, ודאי שאת האבחון מבצע אדם שההתמחות שלו היא התפתחותית ולא חינוכית (בין אם זה פסיכולוג או כל איש מקצוע אחר). 4. האבחון אמור לתת לך הכוונה, כלומר - לנקוב בבעיות ובסופו של עניין להציע את הטיפול המתאים ביותר. 5. טיפ קטן - ודאי אם יש ילד בגן שנעזר בגננת שי"ח, אם כן, נסי להיעזר בגננת ובשירות הפסיכולוגי של העיריה, על מנת לצרף את הילד שלך לשעה שבה נמצאת גננת השי"ח בגן (גננת עזר לילדים עם בעיות מיוחדות). אם זה לא יועיל, זה ודאי שלא יזיק. שיהיה המוני בהצלחה, אל תשכחי לקחת נשימות עמוקות והכי חשוב - זכרי שיש פה פורום ואנשים שישמחו לתת לך כתף. ממני - אמא כמוך

zivadina

New member
אבחון

קודם כל, זאת הזדמנות לברך את אפרת, מייסדת הפור\ם שלנו, על הביקור כאן. ברוכה הבאה! שנית, גם אני, כמו אפרת, חושבת שלא צריך לחכות עם האבחון. כיום אנחנו יודעים שכל עיכוב באבחון וטיפול גורמת לכדור השלג של הבעיות לגדול. היות שמדובר בבעיות רגשיות שמתאימות להפרעת קשב ורכוז, הייתי מאבחנת את הילד אצל פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. הפסיכיאטר צריך לעשות "אבחנה מבדלת" שתקבע אם הבעיות הרגשיות נובעות מהפרעת הקשב (שהיא בעייה בעבודת המוח) או מבעיות נפשיות. מנסיוני, פסיכולוגים נוטים להמליץ על טיפול פסיכולוגי, וזה לא תמיד עוזר לילד עם הפרעת קשב ורכוז. לכל קופה יש רשימה של מכונים שעובדים אתה. את הולכת למכון כזה ומקבלת החזר מן הביטוח המשלים על "ייעוץ רופא מומחה". כמו כן, קיימת מרפאה ציבורית אחת שאליה אפשר לגשת ללא הפנייה ובתשלום נמוך, וזאת מרפאת "לגעת בקשב וברכוז" השייכת לבית החולים גהה ונמצאת בפתח תקווה. מצורפת רשימת מכונים, כדי שתוכלי לפנות אליהם לאחר קבלת רשימת המכונים שעובדים עם הקופה שלך.

תודה על קבלת הפנים זיוה../images/Emo24.gif

נעים לראות שהפורום ממשיך את המסורת הנפלאהשלו מאז ומעולם, מסורת של תמיכה הדדית וסיוע ללא תנאי. כל הכבוד על העבודה המצוינת שאת והבנות עושות פה

אבחון

לאור מה שתארת, בהחלט נראה לי שעדיף היה לא לדחות את האבחון של הפרעת הקשב וזאת מאחר ולהפרעת קשב וריכוז הרבה פעמים מתלוות בעיות רגשיות כפי שתארת. אבחון מקיף ומלא במכון להפרעת קשב וריכוז, ייתן לך גם את הכיוון וגם המלצות לטיפול מתאים בילד.

דליה.ד

New member
עד כמה שידוע לי

בגנים נמצאות פסיכולוגיות חינוכיות ולא קליניות. שימי לב לסוג האבחון שמציעים לך.

יהב11

New member
תודה על התשובות

אני צריכה להמשיך לחשוב על זה ולראות מה הכי נכון לעשות. שוב תודה יהב

למעלה